US tržby: Melissa McCarthy ukázala Batmanovi se Supermanem, kdo je tady boss

US tržby: Melissa McCarthy ukázala Batmanovi se Supermanem, kdo je tady boss
Batman v Superman: Úsvit spravedlnosti
A i když jsou divácké známky o kus lepší, než ty od kritiků, pořád to nestačí. Batman v Superman: Úsvit spravedlnosti nezadržitelně padá. Třetí víkend to znovu bylo o více jak padesát procent, přičemž tentokrát se navíc na čelo žebříčku prodrala s 23 miliony komediální novinka The Boss s Melissou McCarthy v hlavní roli. Je třeba dodat, že McCarthy, mající momentálně status největší hollywoodské ženské komediální hvězdy, vyhrála nad netopýrem a rudou pláštěnkou jen o pouhé drobné (konkrétně o pár desítek tisíc dolarů). Ale vyhrála a velkolepý start DC universa tak poníženě sedí na druhém místě. A to má The Boss docela chabé recenze. Zklamání z toho, že jsme čekali podstatně výživnější souboj, zkrátka v divácích silně rezonuje.
Batman v Superman: Úsvit spravedlnosti
Batman v Superman: Úsvit spravedlnosti
Batman v Superman samozřejmě není vyložený průšvih. Celosvětově má film momentálně na kontě 783 milionů dolarů, což je o 100 milionů víc, než kolik celkově vydělal Muž z oceli. A číslo ještě minimálně o stovečku poroste. Vtip je ovšem v tom, že původní předpoklady byly, že se bude útočit mnohem výše a nyní nemá studio jistou ani tu magickou jednu miliardu. A protože nebylo řádění Batmana se Supermanem vůbec levné, shodují se analytici na tom, že u Warnerů z filmu nakonec budou mít menší profit, než ze zmíněného Muže z oceli. Což je zkrátka špatně (asi podobně špatně, jako kdyby byli Avengers méně finančně úspěšní, než sólové týmovky hrdinů).
Hardcore Henry
Hardcore Henry
Jedinou další novinkou v TOP10 je akční řežba Hardcore Henry, která se pokouší o revoluci v žánru tím, že celý film ukazuje očima hlavního hrdiny (tedy stylem, na jaký jsme zvyklí ve videohrách). Snímek má na Rottentomatoes 51% a překvapivě to ale není vina radikálního pojetí. Kdo tipoval, že bude první pro kritiky trnem v oku, tady překvapivě problém (u valné většiny) není. Snímek dostal v recenzích pohlavky především za chabou zápletku a slabé charaktery, které jsou člověku celou dobu ukradené. Což je patová situace. Milujete akci? Tak si asi tuhle jízdu užijete. Ale na nějaké stylové postavy nebo hravé detaily (jako třeba u Johna Wicka) zapomeňte. Hardcore Henry odstartoval až na pátém místě za 5 milionů.
Jak si vedly ostatní filmy, to zjistíte v našem kompletním žebříčku US tržeb.