CZ tržby: Závěrečný díl Hunger Games ovládl s velkým náskokem žebříček. Překvapila Aldabra.

CZ tržby: Závěrečný díl Hunger Games ovládl s velkým náskokem žebříček. Překvapila Aldabra.
Hunger Games: Síla vzdoru - 2. část zakončila populární a komerčně úspěšnou sérii s neohroženou lučištnicí v hlavní roli. O premiérovém víkendu (počítá se od čtvrtku do neděle) byl snímek nasazen do 129 českých kin. Zhlédlo jej 93.739 diváků, kteří za vstupenky zaplatili téměř 13.5 milionu korun. V USA film startoval se 100 miliony USD, čímž pokořil dlouho očekávanou premiéru bondovky Spectre (2015), která otvírala "pouze" se 73 miliony USD.
Daniel Craig
Spectre
Spectre se v českých kinech drží na druhém místě. Bondovku uvádí 55 kin a o třetím víkendu ji zhlédlo 31.538 diváků. Tržby činily 4.7 milionů korun a od nasazení do kin dosáhly téměř na 50 milionů. Film vidělo přes 342 fanoušků agenta Jejího veličenstva.
Aldabra: Byl jednou jeden ostrov
Aldabra: Byl jednou jeden ostrov | če
Překvapení na třetím místě. Český dokumentární film Aldabra: Byl jednou jeden ostrov zhlédlo o premiérovém víkendu 17.388 diváků. Snímek z prostředí pohádkové a člověkem nedotčené přírody utržil 2.6 milionů korun. Promítal se v 66 kinech. Unikátní dílo filmařů a potápěčů předběhlo řadu zahraničních animáků, komedií i filmů s hollywoodskými ambicemi. Držme Lichtagovi a spol. palce, ať si Aldabry všimnou i ve světě. Disney už prý pošilhává. Animáky s dějem jako přes kopírák a stále stejnou formulkou jdou do kin jako na běžícím pásu. Aldabra je vskutku světová. Navíc děti nejen pobaví, ale i něco naučí.
Karoline Herfurth, Elyas M'Barek
Fakjů pane učiteli 2
Na čtvrtém místě skončil oblíbený německý učitel, který aktuálně úřaduje v Ásii v pokračování série Fakjů pane učiteli 2 (2015). O čtvrtém víkendu šel snímek do 35 kin, vidělo jej 10.949 diváků, kteří za vstupenky zaplatili 1.5 milionu korun. Americké komedie se propadají do zapomnění. Nastupuje německý nekorektní humor.
Black Mass: Špinavá hra
Black Mass: Špinavá hra | Freeman Ent.
Schytala to i Husí kůže (2015) s Jackem Blackem. O druhém víkendu zhlédlo tuhle komediální duchařinu 7.973 diváků. Za lístky v pokladnách nechali 1.1 milionu korun. Až na osmé příčce skončila novinka s Johnnym Deppem, gangsterka Black Mass: Špinavá hra (2015). V 61 kinech se na našláplého a namaskovaného Deppa přišlo podívat pouhých 5.149 diváků. Tržby 733 tisíc korun. Dost zoufalé.
Aktuální žebříček TOP 20 tržeb a návštěvnosti tuzemských kin najdete ZDE.