Black Mass: Špinavá hra

66%
Black Mass: Špinavá hra

V jižním Bostonu sedmdesátých let minulého století přemluví agent FBI Agent John Connolly (Joel Edgerton) irského mafiána Jamese „Whitey“ Bulgera (Johnny Depp) ke spolupráci s FBI a vyřazení společného nepřítele, italské mafie, ze hry. Filmové drama líčí skutečný příběh nesourodého spojenectví, které se vymklo kontrole a umožnilo Whiteymu vyhnout se právnímu postihu, upevnit si mocenské postavení a stát se jedním z nejbezohlednějších a nejmocnějších gangsterů v historii Bostonu. (Freeman Ent.)




Recenze: Black Mass: Špinavá hra

Kinobox.cz
70%

Film Black Mass je něco velice podobného, jako nedávné Legendy zločinu. Profesionálně natočený a slušně výpravný retrofilm o životě skutečného gangstera. Ale bohužel film, kterému se moc nedaří sdělit divákovi, proč by ho ten příběh měl nějak extra zajímat.


Brenan88
Brenan88
47 084 bodů
7
Depp opět dokazuje,že je hereckým chameleonem,který to v sobě stále má. Škoda jen,že mu zbytek filmu moc nepomáhá. Jako rekonstrukce událostí docela dobrý,ale celé je to takové nevýrazné bez nějaké památné scény,kterou si člověk vybaví,když se řekne Black Mass.
hanys_
hanys_
18 771 bodů
6
Průměrná gangsterka s nadupaným obsazením, v čele s parádním Deppem. Cooper zase ukázal, že z herců umí vymáčknout maximum, ale nic víc než lehce zapomenutelmé drama zase nevzniklo.
Sheldon
Sheldon
16 059 bodů
8
Příběh o drsném přátelství mezi mafiánem a agentem, který by měl potírat zločin jsem viděl stylově v Itálii, protože z nějakého důvodu se velmi otálelo s uvedením v Čechách a zrovna jsem tam byl. Deppova herecká kreace je naprosto dokonalá, šla z něj skutečná hrůza a Joel Edgerton nikterak nezaostával v roli neskutečného slizouna, který se skutečně neštítí ničeho. Skrytá identita je proti tomuto filmu uvolněná legrace, tohle je koncentrovaný děs a hrůza. Trochu mě štvalo pomalejší tempo, ale jinak je to hodně zdařilý film.


Dodatečné informace

Původní název:
Black Mass (více)
  • USA Black Mass: Špinavá hra
  • USA Black Mass
Premiéra v ČR:
19. 11. 2015
Země původu:
USA
Rozpočet:
53 mil. USD
Tržby:
98,84 mil. USD (celosvětově)
Čeština:
Black Mass: Špinavá hra je dostupný s českými titulky a českým dabingem
Ocenění:
Žádná ocenění

Powered byJustWatch