Jan Suchan

Jan Suchan

Autor

Redaktor

Narozen 26.4.1995 v Praze.

Profesionální prokrastinátor a jedlík pizzy vyplňující svůj volný čas nejen sledováním filmů a seriálů všech stylů. Nadšený fanoušek Doctora Who, Coldplay, Irska a Vincenta van Gogha. 

 

 


Články autora

  1. Recenze: Terapie láskou je dvouhodinovka naplněná pozitivní energií (Oscar 2013)
    Recenze21. 1. 2013
    Recenze: Terapie láskou je dvouhodinovka naplněná pozitivní energií (Oscar 2013)

    Mnoho filmových diváků a kritiků nazývají Davida O. Russella přeceňovaným, neschopným režisérem. Vypadá to ale, že i přes tyto negativa se Russellovi daří a s Terapií láskou slaví již druhou oscarovou nominaci za poslední dva roky (celkově třetí). Před třemi lety uspěl s dramatem Fighter, letos jde o cholerického učitele. Jak to vyšlo tentokrát?

  2. Recenze: Lincoln je zdlouhavou podívanou i pro trpělivé (Oscar 2013)
    Recenze20. 1. 2013
    Recenze: Lincoln je zdlouhavou podívanou i pro trpělivé (Oscar 2013)

    Pro ty, kdo tolik neznají historii USA, se děj pokusím trochu přiblížit, ale vzhledem k tomu, že se zabývá tématikou skoro 200 let starou, se bohužel nejspíše nevyhnu spoilerům a proto buď čtěte až po projekci, nebo na vlastní nebezpečí.

  3. Dočkáme se konečně nové řady seriálu Community?
    Seriály18. 1. 2013
    Dočkáme se konečně nové řady seriálu Community?

    Relativně nový americký seriál si rychle zařídil opravdu oddané a velmi vášnivé fanoušky. Bohužel, díky malé sledovanosti (seriál si paradoxně našel velké procento diváků mimo Ameriku, kde Community nechytají a jen seriál stahují) jsme se slibované čtvrté série pořád ještě nedočkali.

  4. Arnie Schwarzenegger odteď nejspíš bude jezdit výhradně v tanku
    Téma17. 1. 2013
    Arnie Schwarzenegger odteď nejspíš bude jezdit výhradně v tanku

    Co si budeme nalhávat, zahraniční a především američtí redaktoři mají v mnoha věcech větší výhody. Někdy se sice musí prokousávat i nudnějšími tématy, ale na druhou stranu, jindy jsou třeba pozváni, aby se s Arniem projeli v jeho vlastním tanku.

  5. 50. výročí kultovního seriálu Doctor Who je stále zahaleno mlhou otázek
    Seriály13. 1. 2013
    50. výročí kultovního seriálu Doctor Who je stále zahaleno mlhou otázek

    Kultovní britský sci-fi seriál, jehož kořeny sahají až do roku 1963, brzy oslaví kulaté 50 narozeniny a scénáristé podle všeho chystají něco opravu epického. BBC si svojí show nicméně střeží velmi pečlivě a většinu spekulací ohledně toho, co ve výročním speciálu bude, rovnou shazuje ze stolu.

  6. První pohled na Michaela Fassbendera v novém filmu Frank
    Filmy11. 1. 2013
    První pohled na Michaela Fassbendera v novém filmu Frank

    Michael v posledních letech exceluje jak v menších (Stud), tak v blockbusterových (X-men: První třída, Prometheus) filmech a jeho jméno se stává stále slavnějším. O jeho nové komedii Frank, která do kin vstoupí letos, se toho pořád moc neví a první oficiální fotka otázky spíše klade, nežli na ně zodpovídá.

  7. Zahraje si looper Joseph Gordon-Levitt v připravovaném remaku Godzilly?
    Filmy9. 1. 2013
    Zahraje si looper Joseph Gordon-Levitt v připravovaném remaku Godzilly?

    Vypadá to, že sympatický Joseph odteď bude pomalu v každém očekávanějším snímku a já se vůbec nedivím. V posledních letech se propracoval na samý vrchol herecké elity a jeho výkony jsou excelentní. V rozhovorech je vtipný a pohotový a navíc se nechová jako nafoukaná celebrita. A to se vždycky cení.

  8. Superman na nové fotce vyvolává otázku: Bude proti němu lidstvo bojovat?
    Filmy5. 1. 2013
    Superman na nové fotce vyvolává otázku: Bude proti němu lidstvo bojovat?

    Fanoušci Marvelu si "své" užili minulý i předminulý rok (a pravda, i letos budou mít důvod k radosti, neboť do kin přijde třetí Iron Man) Letos nepřijdou zkrátka ani fanoušci jednoho z hlavních hrdinů konkurenční stáje DC: Supermana.

  9. Djanga si i přes rasistické poznámky černošské publikum oblíbilo
    Téma4. 1. 2013
    Djanga si i přes rasistické poznámky černošské publikum oblíbilo

    Díky lidem jako je režisér Spike Lee nebo komediant Katt Williams byl nový počin Quentina Tarantina v tak trochu špatném světle. Ošklivé slůvko na "n" se v něm používá příliš často a černoši jsou ve filmu prý až moc utlačovaní.

  10. Jak by vypadala "skutečná" tvář Bruce Waynea aka Batmana?
    Filmy2. 1. 2013
    Jak by vypadala "skutečná" tvář Bruce Waynea aka Batmana?

    Christian Bale. George Clooney. Val Kilmer. Michael Keaton. Adam West. Pět ikonických herců, kteří hráli oblíbeného komiksového hrdinu. Každý fanoušek Batmana si svého oblíbeného představitele povětšinou zvolil, ale "skutečná" tvář Bruce Waynea se bohužel objevuje jen v komiksech.

  11. Bridget Jones 3 v pohybu - bude hubenější, znovu zmatená a těhotná!
    Filmy30. 12. 2012
    Bridget Jones 3 v pohybu - bude hubenější, znovu zmatená a těhotná!

    Druhé pokračování útrap smolařky Bridget se konečně dává pořádně do pohybu a i přes prvotní problémy se scénářem, nejistotou účastí Renée Zellweger a neustálým posunováním data premiéry se trilogie nakonec dočkáme.

  12. J.J. Abrams bude režírovat nové pokračování Star Wars!
    Téma26. 12. 2012
    J.J. Abrams bude režírovat nové pokračování Star Wars!

    I když měl (a pořád má) slavný režisér v poslední době plné ruce práce s jinou váženou sci-fi frančízou (Star Trekem, pokud náhodou nevíte), i přesto získal pod svá křídla plánovanou epizodu nové trilogie Star Wars.

  13. Recenze: The Perks of Being a Wallflower - Hermiona jak ji neznáte
    Recenze24. 12. 2012
    Recenze: The Perks of Being a Wallflower - Hermiona jak ji neznáte

    Filmová adaptace, zrežírovaná samotným spisovatelem. Docela raritka, která se jen tak nevidí. A přesto se Stephen Chbosky neztrácí a jeho režie je, i přes nedostatek zkušeností, jednou z nejsilnějších stránek celého snímku.

  14. Nové motto NASA? Vzhůru do nekonečna a ještě dál!
    Filmy22. 12. 2012
    Nové motto NASA? Vzhůru do nekonečna a ještě dál!

    Filmy mají bezpochyby nesmírný dopad na řadu vychytávek, přístrojů a dalších "nepotřebných" věciček, které většina z nás má doma. Inspiraci ve filmech hledají výrobci různého zboží zkrátka snadno. A NASA nezůstává pozadu.

  15. Joss Whedon o Avengers: "Chtěl jsem dva padouchy"
    Téma20. 12. 2012
    Joss Whedon o Avengers: "Chtěl jsem dva padouchy"

    DGA (The Directors Guild of America) se s přítomností režiséra Josse Whedona včera účastnilo na speciálním promítání Avengerů. Po projekci se Jossovi rozvázal jazyk a dlouho hovořil o přípravě celého projektu a o charakterech, které se nakonec do filmu nedostaly.