Doctor Strange je připravený na dalších deset let dopředu. Možná se dočkáme i Young Avengers

Doctor Strange je připravený na dalších deset let dopředu. Možná se dočkáme i Young Avengers
Doctor Strange v mnohovesmíru šílenství | Marvel Studios
Herec se navíc v rozhovoru pro The National Post nechal slyšet, že tuto komiksovou postavu bude hrát klidně následujících deset let. „Pokud si mě nechají a postava Strange se bude vyvíjet a poznávat limity svých schopností, a že v jeho případě existuje mnoho možností, jak toho dosáhnout, určitě do toho půjdu,“ řekl Cumberbatch. A není se čemu divit, nejnovější díl Doctora Strange zcela jednoznačně o uplynulém víkendu opanoval tržby kin a přišel si minimálně na 185 milionů dolarů.
Hodnocení filmu jsou sice rozporuplná, většina fanoušků se ale shoduje na tom, že se Doctor Strange v mnohovesmíru šílenství povedl a stal se nejnásilnějším snímkem Marvelu s ohledem na počet mrtvých, použité způsoby smrti i lehce hororové prvky. Zkrátka už to není tak odlehčená zábava, kterou bez nejmenších problémů pustíte i svým dětem. A to je dobře, protože Marvel čerstvý vítr potřebuje. Je samozřejmě těžké přicházet neustále s novými nápady, a přitom zůstat součástí již vytvořeného univerza, ale je to další krok k tomu, aby si Marvel udržel svoji výjimečnost. Navíc potřebuje uchlácholit ty fanoušky, kteří už podle některých hlasů začínají být stále stejnými snímky unavení.
Doctor Strange v mnohovesmíru šílenství
Doctor Strange v mnohovesmíru šílenství | Marvel Studios
Studio Marvel ale tvrdí, že má svůj plán propracovaný a těží ze zkušeností, které během posledních více než deseti let získalo. Postupně se tak ke slovu dostávají noví hrdinové. V Doctoru Strangeovi jich bylo hned několik, nejdůležitější je ale každopádně America Chavez (Xochitl Gomez) neboli Miss America. Dívku, která dokáže procházet paralelním světy, vytvořili v roce 2011 Joe Casey a Nick Dragotta a stala se členkou Young Avengers.
V souvislosti s důležitou rolí, kterou v příběhu Doctora Strange sehrála (a kde ve snímku nakonec skončila), je jasné, že s ní mají v Marvelu další plány, což vyvolává otázku, zda si studio náhodou nepřipravuje půdu pro zmíněné Young Avengers nebo dokonce ženskou verzi Avengers! Ptáte se proč? Inu s každým filmem i seriálem jsou ženské hrdinky silnější a postupně jich přibývá. Ostatně jedno dámské křídlo se nám představilo již ve finální bitvě Endgame. Se vznikajícím seriálem She-Hulk nebo představením jistých členek Iluminátů nyní ve Strangeovi je poměrně vysoká šance, že i tato možnost je ve hře.
Doctor Strange v mnohovesmíru šílenství
Miss America (Doctor Strange v mnohovesmíru šílenství) | Marvel Studios
Více hlasů se ale každopádně přiklání ke vzniku Young Avengers. Důvodem není jen zmíněná America, ale i další členové tohoto týmu mladých superhrdinů, se kterými jsme se již seznámili. Jsou to Kate Bishopová, Cassie Langová, Billy a Tommy Maximoffovi, Eli Bradley a Kid Loki. Navíc se pomalu blíží premiéra seriálu Ms. Marvel, ve kterém se nám představí šestnáctiletá Kamala Khanová jako Miss Marvel. Dívka, která po kontaktu s mlhou vyvolanou substancí Terrigen Mist dokáže zmenšovat nebo zvětšovat celé své tělo či pouze končetiny podle toho, jak zrovna potřebuje.
Cassie Langovou jsem potkali v Ant-Manovi 2 a komiksoví čtenáři vědí, že po svém otci převezme oblek Ant-Mana. V komiksovém světě jí patří aliasy hrdinek Stature, Stinger, Ant-Girl nebo Giant-Girl. Kate Bishopovou v seriálu Hawkeye ztvárnila Hailee Steinfeld a jako svou nástupkyni ji vycvičil Clint Barton osobně. Billy a Tommy Maximoffovi se divákům představili v seriálu WandaVision a nyní i ve filmu Doctor Strange. Jedná se o dvojčata Wandy Maximoffové, kteří se narodili se stejnými schopnosti, jako kdysi jejich matka a její dvojče – bratr Pietro Maximoff aka Quicksilver. Tommy je stejně rychlý jako jeho strýc a Billy má magické schopnosti po matce.
Hawkeye
Kate Bishopová (Hawkeye) | Disney
S Elim Bradleym se seznámili diváci seriálu Falcon & Winter Soldier. Jedná se o vnuka hrdiny Isaiaha Bradleyho známého jako Black Captain America. Posledním je Kid Loki ze seriálu Loki. V komiksové předloze se jedná o reinkarnaci zabitého Lokiho, který má všechny schopnosti svého předchůdce. V týmu Young Avengers je velmi platným členem, i když jeho kolegové stále pochybují, zda se mu dá skutečně věřit.
A s touto postavou se také vracíme k filmu Doctor Strange v mnohovesmíru šílenství. Myšlenka, že Doctor Strange ve všech vesmírech vypadá stejně, totiž neodpovídá tomu, jak se k tomuto problému postavili tvůrci Spider-Mana. Ti přišli pokaždé s jiným Peterem Parkerem (viz snímky Paralelní světy i Bez domova), různých podob Lokiů jsme se dočkali i ve stejnojmenném seriálu. Takovou hrubku by od Marvelu asi nikdo neočekával, ale stalo se.
doctor-strange-je-pripraveny-na-dalsich-deset-let-dopredu-mozna-se-dockame-i-young-avengers
Tommy a Billy (WandaVision) | Marvel Studios
Z týmu Young Avengers tak chybí už jen dva – Noh-Varr známý také jako Marvel Boy a Hulking. Noh-Varr patří k rase Kree a byla mu implantována hmyzí DNA, což znamená, že je rychlý, má dokonalé reflexy, dokáže ale i ovládat svá nervová zakončení, takže nemusí cítit žádnou bolest. Hulking je míšencem rasy Kree a měňavců Skrullů. V komiksu je potomkem kreeského bojovníka Captaina Marvela a skrullské princezny, díky tomu má nejen vlastnosti měňavce, ale i nadpřirozenou sílu a rychle se mu hojí rány.
A vzhledem k tomu, že Skrullové budou hrát důležitou roli v seriálu Secret Invasion, možná se nám Hulking představí velmi brzy. A jelikož Marvel Boy byl jistou dobu i členem Strážců galaxie, kdo ví... Hlavní páteř je již téměř hotová a Young Avengers vypadají s ohledem na možné týmovky nejnadějněji.