Profilový obrázek

Kuroni

Martina Jr.

Komentáře 35

Od nejnovějších
  1. Star Wars: Epizoda III - Pomsta Sithů
    Star Wars: Epizoda III - Pomsta Sithů (2005)
    9
    Za mě nejpovedenější a nejnapínavější film série Star Wars. Skvěle pracuje jak s dějovou linií, tak i psychologickým rozvojem jednotlivých postav. Jedná se za mě o poměrně dost nedoceněný film, který značně předběhl svou dobu, a tak si získává fanoušky až v dnešní době.
  2. Baldur's Gate III
    Baldur's Gate III (2023)
    10
    Nejlepší hra všech dob. Má neuvěřitelné množství možností, vedlejších questů, rozhraní je přehledné, příběh chytlavý a postavy zajímavé.
    • po poslední aktualizaci má hra nějaké chyby, ale to jistě brzy napraví.
  3. Tajemství a smysl života
    Tajemství a smysl života (2023)
    9
    Velice kvalitně zpracovaný snímek, který nemá ve světě obdoby. Režisér Petr Vachler odvedl naprosto skvělou práci a dokázal mistrně zpracovat zásadní témata esoterie. Je jasné, že film dostává a vždy bude dostávat velice protikladná hodnocení. Buď z něj budete nadšení, nebo vám přijde směšný. Záleží jen na tom, jak moc máte pásky přes oči, nebo zda jste otevření víceru pohledů na svět. Co se týče obsahu, veškeré esoterické myšlenky jsou zde přibližovány chronologicky a stručně, k jejich pochopení nám navíc dopomáhá příběh odehrávající se na pozadí. Co se týče vizuální stránky díla, nemám, co bych vytkla. Vizuál se dorovnává zahraniční produkci a překonává českou filmovou tvorbu snad ve všech ohledech a celý film se navíc nese v meditačním tempu, což je vskutku pozoruhodné. A nyní se dostávám k tomu, proč jen 9/10. Jeden bod dolů dávám za délku, vzhledem k pomalému spádu filmu to bylo v kině poněkud náročné dokoukat jako celek. Jestli se film někdy dostane do mé domácnosti, pravděpodobně si jej budu muset pustit na vícero částí.
  4. Demon Slayer: Kimetsu No Yaiba - To the Swordsmith Village
    Demon Slayer: Kimetsu No Yaiba - To the Swordsmith Village (2023)
    7
    Příběh je jako vždy perfektní, bohužel mě zklamalo zpracování filmu. Jít do kina na dvě epizody z předešlé série, přičemž nejsou ani ořezané o titulky a zbytečné scény s opakováním, mě nepotěšilo. Nicméně následovala první epizoda z třetí sezóny a ta byla rozhodně zajímavá, a tak hodnotím lehce nadprůměrně.
  5. The Dragon Prince
    The Dragon Prince (2018)
    9
    Krásná, zajímavá a originální podíváná z magického světa a království lidí, jehož královský dvůr je plný intrik a touhy po moci. Nakonec je vše na dětských hrdinech, aby zabránili válce mezi světlou a černou magií. Seriál je rozhodně skvěle zpracovaný, nápaditý, originální. Obdivuji i letmé náznaky LGBT komunity a hlavní hrdiny si zkrátka zamilujete (a nejen ty).
  6. Kimecu no jaiba
    Kimecu no jaiba (2019)
    10
    Nádherný a promyšlený příběh, který chytne diváka za srdce a pohladí po duši. Svým originálním ztvárněním se jedná o snímek, který posouvá rovinu anime opět o několik příček nahoru. Nemám nic, co bych mohla vytknout. Hlavní postavy jsou zajímavé a různorodé, každá má svůj promyšlený příběh. Záporné postavy mají vskutku zajímavé schopnosti i vizuál a ve výsledku je ani nedokážete nenávidět. Rozhodně nejlepší anime, které jsem kdy viděla.
  7. Stáhni mě do pekla
    Stáhni mě do pekla (2009)
    6.5
    Rozhodně jeden z těch děsivějších a promyšlenějších hororů minulého desetiletí. Film má temnou atmosféru, oplývá temnou magií i napětím. Nemůžu jej sice hodnotit jako hororovou pecku, ale jako nadprůměrný film určitě ano.
  8. Stáhni a zemřeš
    Stáhni a zemřeš (2019)
    7
    Podle mě dobře využitý námět dnešní moderní doby. Poukázání na problematiku řetězových reakcí na internetu a faktu, že jsou lidé zkrátka stádo ovcí. Film se podle mě nedá ani srovnat s hororem Odebrat z přátel, který vyšel před několika lety a také byl na motivy aplikace, tehdy byl ale v hlavní roli skype. Mě film zaujal a zanechal ve mně zvláštní pocity, přesně jaké by horor zanechat měl. I přesto, že ne vše bylo dokonalé, tak se to pro mě stává jedním z nejlepších hororů tohoto roku.
  9. Johnny English
    Johnny English (2003)
    6
    Perfektní komedie s proslulým Rowanem Atkinsonem v hlavní roli. Rozhodně vhodné pro oddech a k pobavení. Logiku a nějaký hlubší smysl se vyplatí nehledat.
  10. Alfa
    Alfa (2018)
    7.5
    Krásný a opravdu srdceryvný příběh "ze života". Krásně zachycená přirozená láska mezi člověkem a vlkem.
  11. Batman v Superman: Úsvit spravedlnosti
    Batman v Superman: Úsvit spravedlnosti (2016)
    7
    1. Wonder Woman, 2. Batman vs. Superman. Za mě druhý nejlepší DC film. I když je možná zbytečně dlouhý a osekat ho o pár minut by neuškodilo - a to neumím o extended verzi, která už mi přijde úplně mimo mísu. Jinak ale nabízí zajímavý pohled na tuto oblíbenou superhrdinskou dvojici, nechybí zde epické souboje, vizualizace je také velmi příjemná, až na Batmanův oblek proti Supermanovi, který mi připomíná první, v jeskyni vytvořený oblek Iron Mana. Inu, nebudu zde srovnávat DC a Marvel, ale udělejte si obrázek sami.
  12. LEGO® Batman film
    LEGO® Batman film (2017)
    8
    Perfektní oddechovka, která rozhodně dc fanoušky pobaví a nadchne promyšlenými a vtipnými scénkami odkazujícími na oblíbené DC komiksy, zajímavými easter eggy a zesměšněním legendárně proslulých filmových i herních charakterů. Za mě rozhodně jeden z nejlepších filmů s tématikou DC.
  13. Sebevražedný oddíl
    Sebevražedný oddíl (2016)
    6.5
    Velké očekávání, ne tolik velká spokojenost po shlédnutí. Obrovský a skvělý námět podle komiksu byl zcela ovlivněn myslí scénáristů a nejsem si jistá, že dobrým způsobem. Jednotlivým charakterům zde není dopřán potřebný čas, vztah Harley a Jokera neodpovídá komiksově předloze a jediné, co ho pro mě zachraňuje, je soundtrack, který mohu poslouchat prakticky pořád.
  14. Batman začíná
    Batman začíná (2005)
    9
    Bezkonkurenční batmanovský film spadající do trilogie režieéra Christophera Nolana, který je královnou mezi mravenci. Zároveň se jedná o úvodní díl do celé série, který nám otevřel nový pohled na Batmana. Režisér vytvořil dokonalý snímek, který bude ještě dlouho vzpomínán. Povedený akční a krimi film s propracovanou zápletkou, skvostnými hereckými výkony a skvělým soundtrackem.
  15. Temný rytíř povstal
    Temný rytíř povstal (2012)
    8
    Bezkonkurenční batmanovský film spadající do trilogie režieéra Christophera Nolana, který je královnou mezi mravenci. Povedený akční a krimi snímek s propracovanou zápletkou, skvostnými hereckými výkony a skvělým soundtrackem. Přesto ale podle mě nejslabším dílem ze všech tří.
  16. Joker
    Joker (2019)
    10
    Toddu Phillipsovi se podařilo natočit snímek, který již nyní může být považován za kultovní. Přinesl nám zcela nový, dosud neprozkoumaný filmový žánr, kdy se z komiksového záporáka stává hrdina psychologického dramatu. Joaquin Phoenix se postaral o herecký výkon hodný oskara. O tomto filmu se ještě bude psát v učebnicích.
  17. Temný rytíř
    Temný rytíř (2008)
    10
    Bezkonkurenční batmanovský film spadající do trilogie režieéra Christophera Nolana, který je královnou mezi mravenci. Povedený akční a krimi snímek s propracovanou zápletkou, skvostnými hereckými výkony a skvělým soundtrackem.
  18. Kick-Ass
    Kick-Ass (2010)
    7
    Skvělý akčňák, když člověk nehledá nějakou promyšlenou zápletku, tak je to poměrně povedený snímek.
  19. Šingeki no kjodžin
    Šingeki no kjodžin (2013)
    10
    Vynikající anime se skvěle podchycenou vizuální stránkou a příběhem. Pastva pro oči i pro možná trochu sadistickou duši. Určitě si nehledejte oblíbenou postavu - pravděpodobně umře. Miluju titány.
  20. Smosh
    Smosh (2006)
    5.5
    Některé rádoby humorné narážky mi přijdou až příliš trapné a v jistých momentech cítím cringe. Nicméně, v některých případech (konkrétně třeba video s Tomem Hiddlestonem), jsem se docela i pobavila. Kvalita však není příliš vysoká a určitě člověk nezvládne zkouknout více jak tři videa po sobě.
  21. Šifra mistra Leonarda
    Šifra mistra Leonarda (2006)
    9
    Úchvatná podívaná podle knižní předlohy Dana Browna, dokonalé zpracování, úžasné herecké výkony, celková atmosféra je více než uspokojivá, proto hodnotím téměř plným počtem procent.
  22. Koupili jsme ZOO
    Koupili jsme ZOO (2011)
    8
    Velmi příjemná podívaná plná emocí a neobyvklých událostí z ne tolik ohraného prostředí. I když námět není zrovna originální, tak zpracování je pravý opak.
  23. Dívka s perlou
    Dívka s perlou (2003)
    8
    Za mě krásné zpracování kousku z umělecké historie. Scarlett Johansson se na tuto roli perfektně hodí a dobová atmosféra všemu dodává ten správný ráz. Mouchy by se ale samozřejmě také našly, takže proto nedávám 100%.
  24. Avengers: Endgame
    Avengers: Endgame (2019)
    10
    Nemám slov. Při sledování jsem se nachytala při nedýchání, takže můžu říct, že to byla vskutku dechberoucí podívaná. Akční scény jsou úžasné, plné emocí a jde z nich cítit napětí, které v jiných dílech Avengers nenalezneme. Je to skvostné zakončení této superhrdinovské pecky, které je pro každého věrného fanouška jako pohlazení po duši. Pro mě je to filmový zážitek, který do smrti nezapomenu. Tolik emocí jsem nikdy předtím při sledování jakéhokoliv filmového snímku necítila.
  25. Avengers: Infinity War
    Avengers: Infinity War (2018)
    8.5
    Dechberoucí a úžasná podívaná, při které se divák rozhodně nenudí. Na Infinity War jsem čekala skutečně dlouho a má očekávání byla naplněná. Úžasné zpracování, ale přeci jen bych trochu vytkla konec, který se podle mě dal ztvárnit ještě lépe.
  26. Godzilla
    Godzilla (2014)
    8
    Po shlédnutí všech předchozích ztvárnění musím konstatovat, že se jedná o zatím nejzdařilejší zachycení této japonské legendy. Již se těším na další připravovaný díl.
  27. Avengers: Age of Ultron
    Avengers: Age of Ultron (2015)
    7
    Pro mě nejslabší ze všech dílů Avengers. Dějová struktura se prakticky neliší od toho prvního z roku 2012, jediné co se změní, je padouch. Jeho ztvárnění je ale opravdu velmi bídné, Ultron v komiksech vystupuje jako téměř neporazitelný padouch, který se stále vrací, to se ale o tomto filmovém zpracování říct nedá. Ubohé schopnosti Quicksilvera nestojí za komentář. Herecké výkony jsou ale skvělé, stejně jako CGI a celková atmosféra.