Stáhni mě do pekla

66%
Stáhni mě do pekla

Hororový veterán Sam Raimi je zpět! Poté, co převedl na filmová plátna slavnou komiksovou postavu Spider-Man a udělal z ní miliardovou trilogii, vrací se ke svým kořenům. Ke kultovním filmům Evil Dead a Armáda temnot, které se dodnes umísťují na předních příčkách žebříčků nejlepších hororů všech dob a jsou populární nejenom mezi režisérovými fanoušky. Sam Raimi patří po Spider-Manovi k největším jménům Hollywoodu. Proto měl při Stáhni mě do pekla volnou ruku a neomezený rozpočet. Jeho návrat k hororu se odehrává ve velkém stylu. Napětí graduje, démoničtí pronásledovatelé jsou dostatečně odporní, nadpřirozené události patřičně krvavé a strašidelné. Světová premiéra v Cannes přinesla filmu nejenom bouřlivé ohlasy, ale také několikaminutové standing ovation. Hororový příběh filmu Stáhni mě do pekla si pohrává s myšlenkou, že nakrknout starou cikánskou čarodějnici se nevyplácí. Mladá bankovní úřednice Christine se pokouší jedné takové pomoct s nesplácenou hypotékou. Nadřízený však její snahu stopne, aniž by věděl, jaké následky to pro Christine bude mít - smrtící kletbu! Od této chvíle začíná zběsilá snaha mladé dívky o záchranu své duše, po které se sápou pekelné spáry staré čarodějnice.




Brenan88
Brenan88
47 084 bodů
7.5
Horor v němž konečně Sam Raimi opět dokázal,že nepatří do starého železa a má stále co nabídnout. Atmosféra je správně hutná a obsazení hlavních rolí se taktéž povedlo. Příběh je sice trochu ohraný,ale natočený velmi originálně a hlavně i se slušnou dávkou černého humoru jenž je Raimimu vlastní.
martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 387 bodů
9
S kletbami není radno žertovat. Obzvlášť, když kletbu uvalí stará cikánka. Sam Raimi se po Spider-manovské trilogii vrátil ke svému oblíbenému hororovému žánru a natočil něco, co tu skutečně chybělo. Snímek, který děsivými scénami společně s děsivým soundtrackem vytváří nemilý pocit strachu s každé další minuty při myšlenkách nad dalším vývojem děje. Atmosféra je vskutku unikátní a to se jen stačilo zaměřit na tradiční hororové prvky. Sam Raimi ukázal, že na děsivý a zároveň zábavný horor stačí skutečně málo. Jen mít nápad a tvůrčí fantazii. Znalci počáteční tvorby Sama Raimiho dokonce ve snímku poznají i odkazy na jeho starší horory. Jako například žluté auto ve scéně, kdy hrdinka příběhu vstoupí do podzemní garáže. Stejné má Ash v ‘Evil Dead’. Snímek má také zcela reálnou zvláštnost a tím jsou bankovní úvěry. Kdo byl v bance podobně odmítnut, ví o zlosti k bankéři své. Snímek jako celek má tedy vše patřičné. Prezentace démoničností, tělních tekutin, strachu i humoru. To všechno se zhmotnilo v zábavnou hororovou etudu, ke které se dá po letech bez hanby a studu vracet.
xxmartinxx
xxmartinxx
22 280 bodů
6
Nadšení sršící ze všech možných recenzí tohoto filmu není nakažlivé. Dostal jsem jen příjemnou podívanou. Popisovaných devadesát minut neobvyklých a nových nápadů jsem hledal marně, děj je velmi jednoduchý a zklamal mě hlavně konec, který nepřinesl žádný pořádný zvrat, jen šokuje svojí očekávatelností.

Dodatečné informace

Původní název:
Drag Me to Hell (více)
  • USA Stáhni mě do pekla
  • USA Drag Me to Hell
  • USA Aizrauj mani uz elli
  • USA Arrasta-me Para o Inferno
  • USA Arrástrame al infierno
  • USA Jusqu'en enfer
  • USA Malédiction de l'enfer
  • USA Stáhni me do pekla
  • USA Stiahni ma do pekla
  • USA Затащи меня в Ад
Premiéra v ČR:
18. 6. 2009
Distributor:
HCE
Země původu:
USA
Rozpočet:
30 mil. USD
Tržby:
90,81 mil. USD (celosvětově)
Ocenění:
Žádná ocenění

Podobné


Powered byJustWatch