Stoupa34

Martin Springl

Komentáře 70

Od nejnovějších
  1. Dědictví aneb Kurvahošigutntág
    Dědictví aneb Kurvahošigutntág (1992)
    10
    Tenhle film neskončí v zapomnění. Ten film je tak jedinečně nacpanej hláškama a situacema, že stačil zlidovět. "Nedělej krávu" je nesmrtelná hláška. Dáša Veškrnová, Bolek Polívka, Mirek Donutil - perfektní. Ovšem Ivanka Chýlková v roli manželky Miroslava Donutila - ta je nepřekonatelná. Kéž by bylo víc takových komedií. Tím tedy nemyslím nepovedené pokračování této komedie!
  2. Popelka
    Popelka (1969)
    9.5
    I tato Popelka má své kouzlo, které neztratila ani tolik let od natočení. Je to pohádka a jako pohádku ji také vnímám. Mladinká Eva Hrušková spolu s Jiřím Štědroněm zahráli své role velice dobře. A nepřekonatelná byla Dana Medřická v roli macechy :-)
  3. Návštěvníci
    Návštěvníci (1993)
    10
    Od začátku do konce mám křeč v bránici, slzím smíchy a i kdybych ten film viděl stokrát, budu se smát zas a znovu. Rozhodně doporučuji verzi na DVD než předabovanou pro televizi. V televizním překladu jsou hlášky dost osekané.
  4. Apollo 13
    Apollo 13 (1995)
    8.5
    Tenhle film má své kouzlo. Herci odvedli báječné výkony a spolu s příběhem připravili pro diváka zajímavé pokoukání. Patří k těm filmům, na které se rád podívám opakovaně a rád ho doporučím dalším.
  5. Karlík a továrna na čokoládu
    Karlík a továrna na čokoládu (2005)
    7
    Jako klad filmu musím rozhodně uvést barevnost. Tím myslím všudypřítomné barvy, nádherná barevná paleta od samého začátku až do konce. Příběh samotný vidím tak půl na půl. Johnny Depp opět perfektně zahrál svoji roli.
  6. Armageddon
    Armageddon (1998)
    10
    Žádný oko nezůstane suchý - ani to moje :-) Mám rád tenhle film. Je velice dobře natočený, děj zaujme... v mém soukromém žebříčku film v první desítce.
  7. Vesničko má středisková
    Vesničko má středisková (1985)
    10
    Otík - kultovní postavička :-) Krásná česká komedie, která potěší. Hlášky z filmu mají své místo nejen u pivka ale i v běžném životě. "Kocháte se doktore" to je nesmrtelný
  8. Harry Potter a Ohnivý pohár
    Harry Potter a Ohnivý pohár (2005)
    10
    Scéna, kdy Ron dostane společenský hábit mě pokaždé totálně rozseká .-)))) Harry roste, už není malej vyplašenej kluk a na filmu a celém příběhu je to znát. Kdo má rád příběhy Harryho, neměl by si nechat Ohnivý pohár ujít.
  9. Avatar
    Avatar (2009)
    9
    Nádherný film, krásné zpracování. Určitě je na co se dívat. A má-li někdo možnost ve 3D pak je to teprve parádička.
  10. Jurský park
    Jurský park (1993)
    9
    I když už jsem film viděl tolikrát, stejně sebou u některých scén trhnu :-) Perfektně natočeno, film má šťávu, efekty jsou jedinečný.
  11. Ratatouille
    Ratatouille (2007)
    7.5
    Animáček. Určitě super podívaná pro děti, ale pokud budu mít někdy chuť kouknout na něco z animáků, vyberu jiný titul.
  12. Tučňáci z Madagaskaru
    Tučňáci z Madagaskaru (2014)
    2
    Přišlo mi, že se tvůrci křečovitě snažili udělat z mála materiálu dlouhý film. Nezdařilo se. Křečovité, mělké, místy až nezajímavé. Víc než film jsem sledoval ostatní diváky a zívali dospěláci zatímco děti se chvíli smáli a chvíli evidentně nudili. Mám rád animáče, ale k tomuto se dobrovolně vracet nebudu.
  13. Hodinový manžel
    Hodinový manžel (2014)
    6.5
    Šel jsem do kina aniž bych tušil co mě čeká. Prostě náhodný výběr. Když jsem zjistil, že mě čeká česká komedie, začal jsem se bát :-) Po posledním střetnutí české pohádky jsem si myslel, že v nejbližší době budu zcela úmyslně "naše" věci obcházet obloukem. A ono ejhle! Vůbec to nebylo špatné. Taková dobrá oddychovka u které se člověk zasměje a věřím, že pár hlášek se dostane i do veřejného slovníku. Herci svoje role zahráli dobře, díky nim i scénář dostal jiný rozměr. Co hodnotím negativně, to byl zvuk. Netuším jestli to bylo kinem nebo přímo filmem, ale chvilkama to byl docela otřes. Kdo netouží po hlubokých myšlenkách a chce kouknout na něco jednoduššího, je tento film dobrou volbou.
  14. Hobit: Bitva pěti armád
    Hobit: Bitva pěti armád (2014)
    7.5
    Není to úplná pecka, ledacos se dá vytknout, hodně by se toho dalo vypustit, ale přesto toho kladného, dobrého, koukatelného pořád spousta zůstává. Rozhodně nezklamaly triky. Nové "postavy" krásně zpracované. Očekávání naplnily kostýmy. Jedním slovem paráda. V tom se tvůrci vyřádili. Děj bych hodnotil také kladně, ale dojem kazí jakoby osekaný konec. Rozhodně doporučím film v originálu, protože je to nesrovnatelně lepší než dabovaná verze.
    • Nové potvůrky
    • Divný konec
  15. Mlčení jehňátek
    Mlčení jehňátek (1991)
    9
    Naprosto úžasný Anthony Hopkins. Film vtáhne diváka do děje a vyplivne ho až na samém konci. I dnes po tolika letech od natočení se na film rád kouknu znova.
  16. Tři bratři
    Tři bratři (2014)
    4.5
    Nejlepší na celé pohádce byly ty upoutávky na ní. Podle ukázek to vypadalo slibně, leč celek vůbec nezaujal. Splácnout tři pohádky a udělat z nich jednu - to prostě nevyšlo.
  17. Zítra to roztočíme, drahoušku...!
    Zítra to roztočíme, drahoušku...! (1976)
    9
    Jak dokáží potěšit problémy jiných sousedů :-)) Novákovi a Bartáčkovi jsou díky tomuto filmu nesmrtelní a stejně tak jejich hlášky. I když už jsem film viděl mnohokrát, vím, že při dalším sledování se budu bavit zase.
  18. Obecná škola
    Obecná škola (1991)
    10
    Super film. Nezapomenutelný Igor Hnízdo - tak potřebný v dnešních školách :-)))) Oddechovka jak má být. Člověk se zasměje, pobaví.
  19. Terminátor
    Terminátor (1984)
    10
    Na této klasice jsme vyrostli, hltali každou scénu, Arnold byl hrdina nad všechny hrdiny. I po těch letech rád zkouknu tento film "pro pamětníky"
  20. Drž hubu!
    Drž hubu! (2003)
    10
    Miluji tuhle dvojku a jejich hlášky. Prochechtal jsem se touto komedií od začátku do konce. Ne, není to film na přemýšlení. Je to jen a jen suprová komedie. Chcete-li slzet smíchy, neváhejte a vyberte si Drž hubu!
  21. Harry Potter a vězeň z Azkabanu
    Harry Potter a vězeň z Azkabanu (2004)
    9.5
    Mám rád celou sérii o Harrym ale tento díl mi přijde zbytečně ponurý, tmavý, nevýrazný. Přesto se k němu rád vracím a nechávám se strhnout atmosférou. Vždyť ten kdo prožívá s harrym jeho příběhy od začátku, napjatě očekává čím si on a jeho přátelé zase projdou. Supr triky, poutavý děj. Doporučuji kouknout a těšit se na pokračování.
  22. Doba ledová
    Doba ledová (2002)
    Úžasná podívaná. Tvůrci odvedli perfektní práci a díky tomu na diváka čeká nádherný film plný historických tvorů, super hlášek, dynamického děje. Kdo by nepropadl kouzlu Manfréda :-) Super oddechovka nejen pro děti, ale určitě i pro dospěláky.