Milena107

Milena Řeháčková

Komentáře 126

Od nejnovějších
  1. John Wick: Kapitola 4
    John Wick: Kapitola 4 (2023)
    9
    Na tohoto dalšího Johna Wicka jsem se vyloženě těšila delší dobu. A nezklamal. Boje byly a opět s novinkami, které člověk musel ocenit, jak si režisér Chad Stahelski s novým dílem poradil. John Wick v podání Keanu Reevese je univerzál, kterého těžko nahradit jakýmkoliv jiným hercem, zkrátka tato role, kdy neustále bojuje a potřebuje porazit Nejvyšší radu, získat svobodu a neztratit všechny přátele, je v jeho podání snadno uvěřitelná a člověk si film opravdu užije.
  2. Super Mario Bros. ve filmu
    Super Mario Bros. ve filmu (2023)
    9
    Super Mario Bros. ve filmu byl skvostně předveden a mladším i starším divákům se musel rozhodně velmi líbit. Hlavní představitelé, roztomilí bratři Mario a Luigi si sice nedokázali nejdříve poradit s rozjezdem své opravářské firmy, kdy dokonale zlikvidovali nejen koupelnu první zakázky, ale další porce zábavy nás teprve čekala, včetně bojů v čele s půvabnou princeznou Peach a konečného vítězství.
  3. Tři mušketýři: D'Artagnan
    Tři mušketýři: D'Artagnan (2023)
    8
    Nový film Tři mušketýři - D´ Artagnan s Vincentem Casselem, Evou Green a dalšími známými i méně známými herci v hlavních rolích celkem výstižně představuje danou dobu, ve které se tento dobrodružný a akční film podle známého románu a neméně známého autora Alexandra Dumase st. odehrává. Dává celkem věrný obraz, jak asi toto francouzské období vypadalo, včetně intrik, soubojů i krásných paláců.
  4. Renfield
    Renfield (2023)
    7
    Tak toto dílko o strašném Drákulovi s vynikajícím Nicholasem Cagem v hlavní roli, kterému sekunduje mladší z herců Nicholas Hoult, se opravdu povedl. Bylo vidět, s jakou chutí si oba hlavní představitelé tuto záležitost užívali, humor sem tam výborný a má oblíbená Awkwafina nezklamala. Asi opět další z nových pohledů, jak vypadá Drákula opět v jiném pojetí. Stopáž přiměřená.
  5. Tetris
    Tetris (2023)
    8
    Skvělý a poutavý film Tetris s hlavním představitelem Egertonem, nám představuje opravdu zaníceného fanouška do této světově proslulé hry, a zároveň jeho cestu za propagací, prodejem i se spoustou překážek, než dosáhne svého vysněného cíle. Zkrátka vyložené americký sen! Ale baví!
  6. Babylon
    Babylon (2022)
    6
    Tento film mě velmi překvapil, vždyť režisér Damien Chazelle natočil tak pěkný a romantický film La la land, a nyní tak odlišnou verzi starého Hollywoodu se všemi neřestmi, intrikami a zápletkami. Přechod od němého filmu k zvukovému někdy pobavil, ale délka filmu byla neúměrná a kouzlo celého filmu se někam vytratilo spolu s velmi odvážnými scénami.
  7. Whitney Houston: I Wanna Dance with Somebody
    Whitney Houston: I Wanna Dance with Somebody (2022)
    7
    Skvělá herečka v hlavní roli, která dokázala uvěřitelnost své postavy, a to nebylo opravdu jednoduché. Whitney Houston je pojem a její neskutečně bohatý, ale poměrně krátký život zná snad každý. Proto tento počin byl i částečně riskantním, divák si mnohé ze života Whitney pamatuje. Za zmínku stojí také výkon Stanley Tucci, který nikdy nezklame.
  8. Asterix a Obelix: Říše středu
    Asterix a Obelix: Říše středu (2023)
    6.5
    Tento film možná nejde pod vousy různým kritikům, jak se člověk při recenzích odborníků může dočíst, ale plná kina a dětské úsměvy dají za pravdu, že i tento film si dokáže najít své dětské a mnohdy díky Zlatanu Ibrahimovičovi a jeho hereckému počinu i dospělé diváky. Člověk si při filmu odpočine a i zasměje. A někdy o nic víc ani nejde.
  9. Doručovací služba čarodějky Kiki
    Doručovací služba čarodějky Kiki (1989)
    9
    Skvělý film od dokonalého mága kresleného filmu, který upřednostňuje práci tužkou, a tím své animované filmy přivádí k dokonalosti. Znovu tady máme odvážnou a samostatnou dívku ve 13 letech, kdy čarodějky opouštějí svůj domov a hledají si své město, kde pomáhají. Dívky jsou většinou i hrdinkami Mijazakiho filmů, kde dokazují svou odvahu a vynalézavost, jsou v Japonsku známé jako šojo.
  10. Můj soused Totoro
    Můj soused Totoro (1988)
    9
    Hajao Mijazaki, který je mágem japonské animace, stvořil překrásný film Můj soused Totoro. Je o přátelství dětí a divokého lesního stvoření, a tento film nestačí vidět jednou, stále je proč se k němu vracet několikrát. Zkrátka Mijazaki dokáže znovu a znovu svými náměty, kde jeho oblíbenými hrdinkami jsou odvážné a vynalézavé dívky, jen mile a dokonale překvapit.
  11. Operace Fortune: Ruse de guerre
    Operace Fortune: Ruse de guerre (2022)
    7
    Skvělá komedie plná zvratů od režiséra Guy Ritchie, která nese jeho skvělý rukopis a taktéž obsazená jeho oblíbenými herci. Nemohl chybět Jason Statham či Hugh Grant, kteří si s oblibou vybírají tento druh humoru, či si je vybírá spíše sám režisér. Bláznivá akční thrillerová komedie, co víc dodat, divák se skoro 2 hodiny baví, pokud mu tento styl humoru sedí. A Josh Hartnett , u něj nezvyklá role, klobouk dolů.
  12. Bledé modré oko
    Bledé modré oko (2022)
    7.5
    Velmi dobře vymyšlená zápletka v tomto temném kriminálním hororu z předminulého století, která nenechá diváka na pochybách, že při umění herce Christiana Balea půjde opět o mimořádně silný zážitek a opravdu se nemýlí až do konce, který stojí zato. Opravdu skvělý počin a lahůdka pro ty, kdo se rádi nechávají překvapit.
  13. Pinocchio Guillerma del Tora
    Pinocchio Guillerma del Tora (2022)
    8.5
    Každý zkušený filmový divák viděl hned několik verzí Pinocchia, ale tato nová lahůdka od Guillerma del Tora se přece jen vymyká klasickému Pinocchiovi, jak jej známe jako dřevěného panáčka s dlouhým nosem a ještě delším, pokud si vymýšlí své dětské lži. Něco je tady nového již použitou dobou Itálie 30.let, která pro film vytvářela temnější pozadí.
  14. Kocour v botách: Poslední přání
    Kocour v botách: Poslední přání (2022)
    9
    Skvělý film pro malé i velké diváky, vtipný i dojemný, úsměvný i poučný, takže určitě zanechá dojem krásného rodinného filmu, ze kterého se odchází s úsměvem, protože vše nakonec dobře dopadlo. Ale někdy se i slza v oku objevila, jak divák kocourovi přál. Nechybělo tam zkrátka nic a film se povedl po všech stránkách.
  15. Na nože: Glass Onion
    Na nože: Glass Onion (2022)
    7
    První díl Na nože s Danielem Craigem před čtyřmi lety byl skvělým počinem a stejně tak si divák užije návrat svého detektiva, který vyšetřuje svým osobitým a vtipným stylem. Sekunduje mu zde klasický padouch, kterého si s chutí zahrál Edward Norton, coby bohatého a velmi výstředního miliardáře. Zajímavé výpravné prostředí opravdu luxusního ráje.
  16. Princezna zakletá v čase 2
    Princezna zakletá v čase 2 (2022)
    5.5
    Český film Princezna zakletá v čase 2 pod režisérem Petrem Kubíkem je pokračováním fantazijní jedničky výbornou Eliškou Křenkovou, Markem Lamborou, i dalšími známými českými herci. Film je poměrně dlouhý se svými 130 min., a chybí nám tady napětí či emoce. Některé postavy z prvního dílu by zde vlastně ani nemusely být, spíš tvoří v ději jakýsi komparz. Větší odlehčenost by filmu prospěla.
  17. Menu
    Menu (2022)
    8
    Tento film mne zaujal nejen kvůli skvělému hereckému obsazení a výborným výkonům Anye Taylor-Joy, či mého oblíbeného herce Ralpha Fiennese a dalším. Celý film je vlastně postavený na opět dokonalém herectví Fiennese, kde si myslíme, že budeme sledovat zase pouze známé kuchařské umění, ovšem následný děj nás vyvede z omylu a to velmi rychle a razantně až nečekaně. Divák se baví, děsí a neví, co přijde jako konečná, i když se dá předpokládat.
  18. Divnosvět
    Divnosvět (2022)
    7.5
    Tento film si užijí jak velcí, tak malí diváci. Celkem oceníme, že sází na rodinné vztahy a dobrodružství, které pak sdílí všichni společně a vzájemnou pomocí se dopracují ke správnému konci. Fantazie jede naplno se zajímavými tvory, kteří jsou hodní i zlí, nápomocní i zlomyslní, stejně jako nesmí chybět pořádní padouši, kteří na své zlé činy doplatí.
  19. Black Panther: Wakanda nechť žije
    Black Panther: Wakanda nechť žije (2022)
    7
    Pokračování Black Panthera či vlastně návaznost na prvního filmového Panthera je plné vážných řešení a délka filmu je obzvlášť náročná na udržení pozornosti. Je zde snaha o zahrnutí všech možných problémů, až je někdy na škodu i pro diváka, aby se v ději pořádně vyznal a porozuměl mu. Jisté je, že toto pokračování není tak odlehčené vtipem jako předchozí film, a je docela vážně pojatý a podle mne zbytečně dlouhý.
  20. Fabelmanovi
    Fabelmanovi (2022)
    8.5
    Tento film je skutečně výbornou vizitkou a návratem do dětství samotného režiséra a nedá se mu nic vytknout. Vtáhne diváka do svého světa, a velmi rychle film ubíhá se spoustou nádherných záběrů a vjemů. Určitě se o tento dojem postarali hlavní protagonisté Michelle Williams, Paul Dano, Seth Rogen a další herci. Steven Spielberg si opět našel téma, které zaujme každého diváka, který se zajímá o filmové protagonisty.
  21. Šoumen krokodýl
    Šoumen krokodýl (2022)
    5.5
    Tento dětský hrdina , který hodně zpívá spolu se svým kouzelníkem - objevitelem, není asi tolik přitažlivý a roztomilý, jak tvůrci předpokládali. Vzápětí se nám ve filmu objeví milá rodinka, která si osamělého krokodýla zamiluje a pomáhá mu v jeho kariéře. Nakonec jej zbaví stydlivosti a Šoumen krokodýl je naráz všem sympatickým a zpívajícím hrdinou.
  22. Vražda v Londýně
    Vražda v Londýně (2022)
    7.5
    Tato mysteriózní krimi komedie režiséra Toma George se trošku vymyká zažitému vyšetřování vraždy, ale vynikající obsazení herců a herečky v hlavních rolích Sama Rockwella, Saoirse Ronan či Adriena Brodyho nenechá nikoho na pochybách, že půjde o zdařilý a celkem neobvyklý filmový zážitek. Tento žánr detektivní podoby s Agathou Christie se milovníkům příběhů krimi musí líbit.
  23. Princezna rebelka
    Princezna rebelka (2021)
    7
    Princezna rebelka se hodí pro návštěvu celé rodiny, aby malí potomci si spolu s Miou užili trochu filmové zábavy i dobrých nápadů, které se jim určitě zalíbí. Pohádka o zvířatech zvláštních typů, padouchovi, hrdince, princi, a nakonec i šťastnému konci docela rychle uteče i přes skoro 90 minutovou délku.
  24. Paní Harrisová jede do Paříže
    Paní Harrisová jede do Paříže (2022)
    6
    Film od režiséra Anthony Fabiana byl koukatelný a zaváděl diváky do doby hodně vzdálené, ale plné módy slavného tvůrce Diora, takže ženské oko spočinulo na modelech s nostalgií a celkem i požitkem. Samotný příběh britské uklízečky je něco jako pohádka s překrásným koncem. Trošku neskutečné, ale člověk staršího věku si zavzpomíná.
  25. Princ Mamánek
    Princ Mamánek (2022)
    5
    Princ Mamánek z naší české produkce a opět česká filmová pohádka tentokrát z roku 2022 a režiséra Jana Budaře, který si vyzkoušel svůj režisérský debut. Hraje titulní postavu, napsal si vlastně i knihu a podle ní scénář. Přerostlý a bojácný princ, je otázkou, zda osloví své malé či mladé diváky.
  26. DC Liga supermazlíčků
    DC Liga supermazlíčků (2022)
    6.5
    Na tento film jedině s malými či staršími dětmi a nejlépe celé rodiny. Vyplatí se sledovat, jaký humor vaši potomci preferují a kde jim film připadá nejvíce zábavný. Určitě se podivíte, že ani ne v tom okamžiku, kdy vy se zrovna s tímto super animákem nebudete zrovna bavit, ale i tak stojí za podívanou.
  27. Minamata
    Minamata (2020)
    8.5
    Na Minamata jsem šla s despektem, zajímavé, že Johnnyho Deppa zrovna v lásce nemám, i když oceňuji jeho herecké zkušenosti i přednosti. V tomto snímku mě velmi mile překvapil a jeho výkon byl úžasný a uvěřitelný. Že byla Minamata působivým filmem se zasloužil právě Johnny Depp spolu s Billem Nighty a dalšími. Opět další film, který ocení pouze filmoví nadšenci a fajnšmekři.
  28. BANGER.
    BANGER. (2022)
    8.5
    Tento film natočený na mobil od režiséra a scenáristy Adama Sedláka s vynikajícím Adamem Mišíkem a stejně tak vynikajícím Marcelem Bendigem byl opravdu skvostný a nezapomenutelný nejen svým obsahem, ale i velmi uvěřitelnými výkony hlavních i vedlejších protagonistů. Odnesla jsem si neuvěřitelný zážitek, který ve mně rezonuje i po delší době a nenechává člověka chladným.
  29. Jan Žižka
    Jan Žižka (2022)
    7.5
    Samozřejmě že tento nový Jáklův počin s vynikajícími zahraničními i českými herci nelze opomenout a své publikum si zkrátka najde, i když časové souvislosti i historická věrohodnost byla mnohými kritiky zpochybněna, jakož i výběr lokalit atd. Nakonec ale český divák nedbal na kritické komentáře a celkem s nadšením se na Jana Žižku s Benem Fosterem, ale i Michaelem Cainem, Matthewem Goodem a jinými herci přijde do kina podívat.
  30. Dobrý šéf
    Dobrý šéf (2022)
    6.5
    Těšila jsem se na tento film kvůli obsazení kvalitním hercem Javierem Bardemem i zajímavým nápadem, stejně tak kvůli vynikajícímu režisérovi v posledních letech. Bardem hraje svoji roli velmi uvěřitelně a celý snímek fakticky stojí na jeho výkonu. Tento sociálně laděný film místy mrazí svými důsledky, které člověka nenechávají chladným.
  31. „Marečku, podejte mi pero!“
    „Marečku, podejte mi pero!“ (1976)
    9
    Ten film prostě miluju! Velmi jednoduché, když mé poslední dítě se jmenuje právě Mareček. Rádi si připomínáme všechny zdařilé hlášky, které v našich hlavách zdomácněly. Výkony herců Sováka, Lohniského, Janžurové, Kemra, Svěráka či Smoljaka jsou nezapomenutelné. I po letech se znovu a znovu člověk rád podívá a zasměje.
  32. Kde zpívají raci
    Kde zpívají raci (2022)
    7.5
    Tento romanticky laděný film s detektivní zápletkou a dobrým hereckým obsazením jsem očekávala díky známého bestselleru s velkým očekáváním, a vskutku mě nezklamal. Herečka Daisy Edgar - Jones odvedla opravdu skvělý výkon, který jsem jí uvěřila až do samého konce, který jsem snad měla očekávat. Návštěvnost ovšem v kinech nijak závratná, což je opravdu škoda.
  33. Nene
    Nene (2022)
    8
    Je to fakt mysteriózní film a kdo věří v ufouny a UFO všeobecně, tak si to strašidelné napětí díky režiséru Jordanu Peelovi opravdu vychutná. Aby ne, když sourozencům Haywoodovým to cosi zabilo tak neočekávaně otce. Co to bylo se záhy potvrzuje a o strašidelné scény není nouze. Na film se dobře dívá, protože se zajímavě střídají působivé scény s relativním poklidem. Konec vyzněl trošku fádně, vnímavý divák si jej dopředu vlastně představil.
  34. Mimoni 2: Padouch přichází
    Mimoni 2: Padouch přichází (2022)
    8
    Pro děti i jejich dospělácký doprovod velmi vhodný film na odpočinek a zábavu. Ti, kteří viděli Já, padouch určitě nebudou překvapeni dalšími gagy díky suitě Mimoňů, kteří si vymýšlí čím dál větší legrácky. Malý Gru se líbí, včetně příjemného humoru, a protože film není zbytečně dlouhý, uteče v pohodě jako voda, a člověk se zasměje spolu s malým divákem. Zkrátka Mimoni jsou tradičně střelení, zábavní a kreativní.
  35. Thor: Láska jako hrom
    Thor: Láska jako hrom (2022)
    8
    Chris Hemsworth se mi líbil více v Ragnarokovi, kde bylo dost zábavných hlášek, ale tohoto herce mám ráda stejně jako Natalii Portman či Christiana Bale. Proto se na všechny tyto herce ráda dívám v jejich nových rolích, kde zrovna Bale podal prvotřídní výkon, až z něho mrazí, jak stále překonává své herecké hranice. Takže zábavný film s troškou smutku a pěkným a nezvyklým zakončením, aby toho smutku nebylo zase příliš.
  36. Bullet Train
    Bullet Train (2022)
    8.5
    Tento film nemohl zklamat! Kdo má rád Brada Pitta, jeho hlášky, skvělý příběh a opravdový zážitek z filmu, tak se tady nenudí a divák je stále překvapován novými a skvělými nápady. Zkrátka zábava a je to prostě jízda, jak si tento nejrychlejší vláček zaslouží se vším všudy. Ten film stojí za to, aby ho viděl divák znovu.
  37. Top Gun: Maverick
    Top Gun: Maverick (2022)
    9
    Režisér Joseph Kosinski připravil tuto dvojku opravdu dokonale. Věděla jsem, že film budu chtít vidět znova a znova nejen kvůli nostalgii z roku 1986 a Top Gun jedničky, ale zažít stejné či ještě silnější dojmy a emoce, což se dokonale povedlo. O další dojmy se postarala hudba a atraktivnost prostředí či leteckých frajerů včetně guru tohoto filmu Toma Cruise.
  38. Jak ztratit kluka v 10 dnech
    Jak ztratit kluka v 10 dnech (2003)
    5
    Romantických amerických komedií zkrátka nikdy není dost, ale než se dva mladí herci v podání Kate Hudson a McConaugheyho dají skutečně dohromady, tak se samozřejmě dají očekávat nějaké ty trable, aby nebylo vše příliš růžové. Průhledný konec již od samotného začátku filmu.
  39. Výměna
    Výměna (2008)
    8
    Toto psychologické drama s Angelinou Jolie v hlavní roli bylo inspirované skutečnou událostí. Režisérem byl Clint Eastwood, který natočil opravdu působivé drama, kde matka bezvýsledně pátrá po svém ztraceném synovi, ale místo pomoci se jí dostává nespravedlnosti, lží a perzekucí.
  40. Poslední aristokratka
    Poslední aristokratka (2019)
    4
    Tak jsme si zase jednou užili hradního humoru, který se odehrával na několika našich českých a moravských zámcích, ovšem celý chudý děj by natočilo starší dítě za pomoci videokamery, a možná by byl zajímavější. Proč vůbec na takové filmy plýtvat penězi?