Whitney Houston: I Wanna Dance with Somebody

66%
Whitney Houston: I Wanna Dance with Somebody

Životopisný příběh legendární zpěvačky Whitney Houston s nezapomenutelným hlasem a ikonickými písněmi přichází do kin po deseti letech od její tragické smrti. Snímek I Wanna Dance with Somebody vypráví její životní cestu od mladé gospelové zpěvačky, přes hereckou kariéru až na hudební vrchol. Šestinásobnou držitelku ceny Grammy a dvaadvaceti amerických hudebních cen ztvárnila Naomi Ackie. Velkolepá vystoupení, dramatické momenty, a nezaměnitelné hity, to vše přináší oslavná biografie americké umělkyně.




Recenze: Whitney Houston: I Wanna Dance with Somebody

Kinobox.cz
50%

Whitney Houston, to není jen majitelka extrémně silného hlasu, jemuž ve filmu Osobní strážce podlehl i Kevin Costner, ale také jedna z nejprodávanějších a nejoceňovanějších zpěvaček všech dob. Proto by si zasloužila opravdu výrazně lepší biografii, než jaká aktuálně vstupuje do českých kin.


filmfanouch6
filmfanouch6
12 644 bodů
8
I Wanna Dance with Somebody možná v režii Kasi Lemmons není tak výraznou audiovizuální podívanou jako Bohemian Rhapsody, Rocketman či Elvis, svůj účel ovšem zvládá naplnit. Velmi slušná pocta jednomu z největších hlasů své generace, který dost možná zvládne zasáhnout i toho, který k Houston a k jejím hitům nikdy kdovíjak velký vztah neměl.... Více zde
mojmir.sedlacek
6 047 bodů
6
Z Bohemian Rhapsody nám v paměti utkvěly alespoň osmdesátkové kníry a energický záznam z vystoupení na Live Aid, ale na rutinní biografii Whitney Houston si už chvíli po konci ani nevzpomenete. Doporučit ji lze snad jen skalním vyznavačům a vyznavačkám zámořského r’n’b či publiku, jež se o Vánocích rozhodne vyrazit do kina na něco zcela nepřekvapivého a nenáročného.
blackkocour
blackkocour
3 745 bodů
4
Jak se to veme, mezi žánrovými životopisáky, bejzované na skutečném životě dané osobnosti, nebo jen inspirované z výcucu palců scénaristů, neboli tesaném na kameni s proslovem; "This is a true story. The reconstructions are based on original cockpit voice recordings and eyewitness accounts.", to úplně nepatří mezi hořlavými články. Správný životopisný film by měl přednést osudný mimoáry i těm, co o nich v životě nic nevěděli jako v mém případě, ale slibované kontroverze vyplujou možná tak do hlubiny, na povrch jen jeden slabej výdech a zpátky do věcných lovišť, s překvapením lesbický vztah s babochlapem se tu maže jak hovno polovinu stopáže, to už se musí samo sebou objevit. V hlavě mi utkvělo meme, co se stane když si šňupnete např. kokain, mariuhanu, beer nebo smrad z močky, protože na to jak údajně Whitney užívala omamné látky na zpříjemnění dobré nálady, tak se mrtvolně až tak netvářila, jak se jí ty roky podepsaly, teda sorry to už bylo v rakvi. Já vím, je to jen film, a točil se zřejmě narychlo v rozmezí asi dvou týdnů, ale je vidět jak jsou castingový agentury vypatlaný, jak rozjebané lepidlo v párkách od Kostelce, jen aby nahrabaly mokačínovou opičku, která se dost podobá Houstonový, ale díky ultra korektní vyhapaný době musí černošské filmy točit jen pravá černá krev, a váhám že byla herečka obsazená jen díky své pleti, jinak by bílá holka neměla ani šanci, no jo kdyby Martina Kinga hrál třeba Ewan MekŽabař byl by to průser jak Brno, ale Malou mořskou pannu si bez váhání může zahrát nepanna! Možná jsem trochu křivdil Qvýrům a jejímu velmi špatnému vtipu na rymejk Biitchis.

Dodatečné informace

Původní název:
Whitney Houston: I Wanna Dance with Somebody (více)
  • USA Whitney Houston: I Wanna Dance with Somebody
  • USA I Wanna Dance with Somebody
  • USA Whitney Houston. I Wanna Dance with Somebody
  • USA Whitney - Una voce diventata leggenda
Premiéra v ČR:
22. 12. 2022
Distributor:
Falcon
Země původu:
USA
Rozpočet:
50 mil. USD
Tržby:
59,8 mil. USD (celosvětově)
Čeština:
Whitney Houston: I Wanna Dance with Somebody je dostupný s českými titulky a českým dabingem
Ocenění:
Žádná ocenění

Podobné


Powered byJustWatch