Vražda v Londýně

66%
Vražda v Londýně

Londýn, West End, 50. léta 20. století. Světem unavený inspektor Stoppard a snaživý nováček v policejním sboru - konstábl Stalkerová jsou povoláni k případu vraždy důležitého člena filmového štábu, který tu měl natáčet filmovou adaptaci populární divadelní hry. Záhadný zločin je zavede do divadelního a filmového zákulisí plného intrik a nebezpečí, ve kterém musí skládat jednotlivé dílky skládačky, aby dopadli a usvědčili pachatele.




filmfanouch6
filmfanouch6
12 644 bodů
8
Dekonstrukce detektivek se tu ve finále sice koná jen napůl, netradiční, zábavnou a svěží podívanou ovšem Tom George realizovat dokázal. Výsledná Vražda v Londýně vlastně za pochodu sama reflektuje své audiovizuální pojetí a působí skutečně jako filmová adaptace nějaké detektivky, ze které by její autor nejspíš nadšený úplně nebyl. O jednom z nejzábavnějších filmů letošního roku ovšem nemůže být pochyb.... Více zde
JosefTomas
JosefTomas
9 025 bodů
6.5
Zaprvé si musím povzdechnout nad nezajímavým českým překladem a apeluji na to, aby se film jmenoval "Koukni jak zdrhaj", to pro začátek. A když už jsem tak kvapně postavil oslí můstek, přeběhnu po něm a řeknu, že i ten regulérní začátek je boží, neboť skrze voice over je divákovi prezentována nápaditá expozice, u které jsem se tetelil blahem a do prvního plot pointu byl napnut, jak se povede takto rozjetý začátek využít pro další zábavu. A ono se to bohužel ihned potom vydá tím špatným směrem a navzdory postupnému odkrývání stop jsem si začal víc a víc uvědomovat, že mě zase tolik nezajímá, kdo vraždu spáchal a proč (respektive jsem to věděl hned po její spáchání, takže mi už moc nezbylo co hledat) a v tento moment to Tom George s Markem Chappellem nezvládají ukočírovat. Do půlky to tak není ani pořádná meta, ani parodie, ani zábava. Mid-point to trochu zachraňuje a na konci se přeci jen ten meta foreshadowing víceméně zužitkuje, ale trošičku s křížkem po funuse. Chválím ten nápad, bavilo mě obsazení a cením si promyšlenosti, avšak mi nesedla délka, mrzelo mě provedení a z celku jsem mírně zklamaný i opatrně nadšený, jen bohužel spíš převládá to zklamání.
Floridsky
4 376 bodů
4
Věřím, že na papíře a při natáčení to muselo být velice zábavné a zajímavé. O to víc zamrzí, že výsledek působí rozpoluplným dojmem. Na jednu stranu originálně pojatá detektivka s meta přesahem. Na druhou stranu dost nudná podívaná s nevyužitým potenciálem. I Sam Rockwell tentokrát dost nevýrazný.

Dodatečné informace

Původní název:
See How They Run (více)
  • USA Vražda v Londýně
  • USA See How They Run
Premiéra v ČR:
27. 10. 2022
Distributor:
Falcon
Země původu:
USA
Rozpočet:
40 mil. USD
Tržby:
21,92 mil. USD (celosvětově)
Čeština:
Vražda v Londýně je dostupný s českými titulky
Ocenění:
Žádná ocenění

Podobné


Powered byJustWatch