Insidious: Červené dveře

54%
Insidious: Červené dveře
Pokračování nadpřirozené hororové série se k osudům rodiny Lambertů navrací deset let po předchozím díle. Joshův syn Dalton nastupuje na vysokou školu. I přes počáteční bezstarostný život ho nevyhnutelně čeká setkání s vlastní minulostí, která sebou nese opětovné setkání se zhmotněnými démony, které se mu doposud dařilo potlačovat. Nastává opětovné setkání s noční můrou, tentokrát v neosvojeném prostředí a nejistotě. Jedná se o režijní debut Patricka Wilsona, který se zároveň navrátí v titulní roli.



Brenan88
Brenan88
47 089 bodů
6
Z celé série je tento závěrečný díl nejslabší, ale v rámci hororového žánru furt velice dobrý. Patrick Wilson se předvedl jako šikovný režisér a po řemeslné stránce není moc co vytknout. Však také poslední léta koukal přes rameno odborníkům na horory a všechny své znalosti zde zúročil. Občas co se týče lekaček trochu hapruje, ale atmosféru a napětí se mu daří budovat solidně. Na závěr snad jen, že je dobře uložit teď tuto sérii na chvíli k ledu. Nic se nesmí přehánět a i když se film zaplatil a vydělává, tak točit další pokračování jen pro peníze není vůbec dobré a to hlavně pro fanoušky Insidious.
JaraSlama
JaraSlama
1 971 bodů
7
Pátý a pravděpodobně i závěrečný díl hororové série Insidious přišel do kin. Film navazuje na události prvního a druhého dílu a dodává hrátky s kamerou, více odvázanosti a skvěle zakončuje ságu. Jedná se zde o sázku na jistotu, z důvodu minimálního upravení zápletky a celkové děje oproti jedničce. Snímku to naštěstí nekazí kvalitu a zachovává kouzlo minulých filmů.
mondak
719 bodů
8
Film mě velice překvapil! Patrick Wilson to natočil lépe, než jsem čekal...shlédnuto v Dolby Atmos a to opravdu stojí za to! Není to dlouhé, ani krátké a vše dává smysl. Ten, kdo nezná sérii Insidious, pak neví, o co jde. Jděte do kina v Dolby Atmos a budete se opravdu bát :)

Dodatečné informace

Původní název:
Insidious: The Red Door (více)
  • USA Insidious: Červené dveře
  • USA Insidious: The Red Door
  • USA Insidious 5
  • USA Insidious: Fear the Dark
Premiéra v ČR:
26. 1. 2024
Distributor:
Falcon
Země původu:
USA
Rozpočet:
16 mil. USD
Tržby:
185,58 mil. USD (celosvětově)
Čeština:
Insidious: Červené dveře je dostupný s českými titulky a českým dabingem
Ocenění:
Žádná ocenění

Další z kolekce Insidious: Červené dveře


Podobné


Powered byJustWatch