Ti druzí

81%
Ti druzí

Je konec druhé světové války a Grace (Nicol Kidmanová) s dvěma dětmi čeká v Jersey na manželův návrat z bojů. Děti trpí alergií na sluneční světlo - jejich rozlehlý dům je proto celý potemnělý a v jeho zšeřelých zákoutí se kromě Grace, dětí a služebnictva skrývá cosi dalšího Alejandro Amenábar, režisér španělsko - chilského původu, jehož celosvětově úspěšný snímek OTEVŘI OČI (ABRE LOS OJOS) s Penelope Cruzovou z roku 1997 se dočkal americké coververze pod názvem VANILLA SKY, dokončil snímek TI DRUZÍ už v angličtině a v americko-francouzsko-španělské koprodukci. Film s Nicol Kidmanovou v hlavní roli se prvních osm týdnů udržel v první pětce US BOX OFFICE a jen v USA vydělal přes 96 miliónů dolarů.




Pete69
Pete69
29 697 bodů
7.5
Poctivý a nápaditý mysteriózní snímek s nádechem hororu. Scénář je velmi zajímavý, herecké výkony výborné, hutna atmosféra a skvěle dobové prostředí. Film má snad jen tu nevýhodu, že ho stačí vidět jednou, když ještě netušíte, jak skvělý závěr na diváka čeká.
xxmartinxx
xxmartinxx
22 280 bodů
8
Atmosféra na každém kroku. Lepší Šestý smysl. Výborná Kidmanová. Něco mi říká, že jednou mi ty čtyři hvězdy stačit nebudou.
hanys_
hanys_
18 771 bodů
10
Poctivý horror ze staré školy, který mezi levnými remaky asijských duchařin působí skoro jako zjevení a který pro mě osobně zraje jako víno. Ani po asi 5. shlédnutí mi nezbývá nic jiného, než před Amenábarovým dílkem sundat pomyslný klobouk, uklonit se a zatleskat...Moc pěkně si to napsal, zrežíroval + také zkomponoval hudbu...Nejlepší horror za posledních hooodně let.


Dodatečné informace

Původní název:
The Others (více)
  • Itálie Ti druzí
  • Itálie The Others
  • Itálie Tí druhí
Premiéra v ČR:
7. 3. 2002
Země původu:
Itálie, Francie, Španělsko, USA
Přístupnost:
12+
Rozpočet:
17 mil. USD
Tržby:
209,95 mil. USD (celosvětově)
Ocenění:
Žádná ocenění

Podobné


Powered byJustWatch