Profilový obrázek

JaraSlama

2 014

Uživatel o sobě nic nenapsal.

Uživatel nevyplnil svou lokalitu.



    Boy Kills World
    Boy Kills World (2023)
    7
    Boy Kills World patří mezi nové filmy, které oživují akční žánr. Kombinuje zběsilou videoherní akci, klasické osmdesátkové snímky o solitérním mstiteli a komediální šarm. S producentem Samem Raimim a relativně neznámými herci, film přináší akční komiksárnu pro dospělé s ostrým násilím a originálním humorem. Bill Skarsgård exceluje v roli hlavního hrdiny, který je zároveň hluchoněmý a jehož hlas pochází z oblíbené videohry z mládí. Boy Kills World je odvážná a bizarní jízda, která zaujme diváky se znalostí akčního filmu a videoher. Navzdory drobným nedostatkům v přechodech mezi žánry film zůstává zábavný a originální díky svému směšnému a akčnímu stylu.
    Rivalové
    Rivalové (2024)
    9
    Luca Guadagnino předvádí svůj talent ve filmu Rivalové, kde sledujeme soupeření tenistů Arta a Patricka a jejich vztahy s bývalou šampionkou Tashi. Film nabízí živé postavy, strhující záběry z tenisového kurtu a skvělý soundtrack od Trenta Reznora a Atticuse Rosse. Dynamika vztahů přispívá k rozmanitosti filmu, a i finále zůstává v duchu zbytku, prohlubujíc charaktery postav prostřednictvím flashbacků. Guadagnino umí bavit i provokovat publikum, čímž se Rivalové stávají vzácným klenotem v současném mainstreamu.
    Rebel Moon: Druhá část - Jizvonoška
    Rebel Moon: Druhá část - Jizvonoška (2024)
    1
    Snyderova snaha pokračovat ve svém vesmírném epickém dobrodružství končí jako zklamání. Film trpí nedostatkem hloubky postav a vyprázdněným příběhem, který je naplněn pouze vizuálními efekty a bezvýznamnými scénami. Snyderův přístup k režii a scénáři nedokáže vytvořit zajímavý filmový zážitek, ačkoliv se snaží nasadit všechny možné prvky, které by mohly působit "cool". Jednoduše řečeno, druhá část Rebel Moonu nedokáže nabídnout nic nového ani zajímavého a zůstává prázdným pokusem o epický vesmírný film.
    Abigail
    Abigail (2024)
    6
    Tvůrci Matt Bettinelli-Olpin a Tyler Gillett se po úspěšném filmu Krvavá nevěsta vydali na novou cestu v žánru hororu. Tentokrát spojují prvky hororu, vyvražďovačky a klaustrofobického thrilleru v příběhu únosu dcerky kriminálního bosse. Film nabízí poutavé a vzrušující chvíle, přičemž se postavy pohybují v atmosférickém prostředí viktoriánského domu. Díky skvělé herecké sestavě a zábavnému scénáři je první část filmu výtečnou podívanou, plnou napětí a interakcí mezi postavami. Humor je vkusně začleněn a brutality a množství krve ve filmu nechybí, přičemž druhá polovina nabízí extrémní gore fest. I přes trochu násilné zvraty je Abigail zábavným žánrovým filmem, který by neměli vynechat milovníci hororu.
    Občanská válka
    Občanská válka (2024)
    8
    Režisér Alex Garland klade divákům jednoduchou otázku: Co by se stalo, kdyby fašistický prezident ovládl Spojené státy americké? Tento koncept se prolíná skrze příběh válečných novinářů, kteří zažívají hrůzy konfliktu. Film nabízí pestré vizuální podání a vybroušenou formu, přičemž se zaměřuje na netečnost společnosti a zvěrstva války. Hlavní postavy jsou vyprázdněné a emocionálně zbavené, což umocňuje působivost filmu. I přes počáteční zklamání se Občanská válka rozvíjí do silného zážitku, který vyžaduje opakované shlédnutí. Garland opět potvrzuje svou schopnost přinášet nečekané a výrazné filmy.

    Oblíbená díla

    • Plakát 1
    • Plakát 2
    • Plakát 3
    • Plakát 4
    • Plakát 5+1

    Oblíbení tvůrci

    • Plakát 1
    • Plakát 2
    • Plakát 3
    • Plakát 4
    • Plakát 5+1