Zrození Planety opic

81%

Komentáře a recenze 64

Dle počtu bodů
Brenan88
Brenan88
47 089 bodů
9
Původní planetu opic jsem odjakživa nesnášel,ale tahle verze je úplně jiný šálek kávy. Film nám znovu nabízí pohled na zrod planety opic,ale tentokrát je to geniálně zpracované a plné silných scén. Ve chvíli kdy Ceasar poprvé promluví mi běhal mráz po zádech. Kamera byla líbivá a herci výborní. Tohle zrození je pro mne největším překvapením roku.
Pete69
Pete69
29 851 bodů
8
Zrození planety opic je opravdovým zrozením, důstojným znovuzrozením a návrat kvality prvního dílu. Krásné zpracování, které umožnilo jednadvacáté století. Krásný úvod, skvělý scénář, hlavní opičí hrdina, jako by měl duši. Na takové sci-fi je zkrátka radost pohledět - 80%.
martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 434 bodů
8
Jak to všechno začalo. Tak jednoduše by mohlo znít motto tohoto filmu, který na první pohled vypadá dobře, ale i tak nelze neopomenout několik výrazných ale. Příběh je plně zaměřen na opice, takže lidské postavy jsou nevýrazné a v podstatě vedlejší. První polovina příběhu dokonce vyznívá jako obyčejný rodinný film. Výchova opičky v domácnosti. No, proč ne? Zajímavé je porovnání mladé inteligentní opice se starším člověkem trpící Alzheimerovou chorobou. Sice již víme, co vědci na opicích testují a proč, avšak přesto… No nic. Každopádně náhlé projevy nepochopení a hlavně násilí již odvádí události jinam a opravdu se začnou dít věci. Dramatizace se postupně zvyšuje a vše míří do finálního konfliktu. A jsme u toho ale. Hlavní opičí hrdina získal inteligenci testovaným sérem. Opice v ZOO ji získali jak? A kde se jich vlastně najednou tolik vzalo? V ZOO jich přece tolik nebylo. A co ta séra, v lednici vedle jogurtů, která mají vedlejší účinky způsobující virus, který efektivně a hlavně rychle může očistit svět od nadvlády primátů? A dalo by se pokračovat dál. Tvůrci neopomněli původní film „Planeta opic“ (1968), a tak jsou přítomny některé zmínky, jako třeba o právě probíhající vesmírné mise. Coby prequel tak tedy tento nový snímek funguje poměrně dobře. Děj má svůj přirozený vývoj, dobře načasovanou dynamiku a hlavně v druhé polovině celkové stopáže atmosféru plnou napětí a temna. Vizuální stránka je plně dle daných současných možností. Opice uchvátí svou reálností podob a pohybů, i když někde je ta umělá animace přece jen ještě poměrně znát. Coby restart série však v rámci ryze popcornového blockbusteru snímek vykročil rázným krokem, který osloví a nechává diváka se těšit na pokračování.
xxmartinxx
xxmartinxx
22 284 bodů
8
Kdyby se podařilo snímek lépe zakončit, skoro by neměl chybu. A jak říkám vždy: když se na film dobře kouká, nemusí být bezchybný. Logika možná hapruje (počet opic se najednou bezdůvodně znásobí atd.), ale atmosféra je velmi slušná. A když umí film pohltit, ostatní je nedůležité. PS: První letošní film, kterému by 3D hodně slušelo, ale paradoxně ho zrovna on nemá. 75%
hanys_
hanys_
18 771 bodů
10
Cesar is home. Po zhlédnutí mi padala čelist, protože bych nevěřil, že se dočkám od naprosto neznámého režiséra tak propracovaného snímku. Fantastické triky, fantastický soundtrack, neuvěřitelně silný příběh... prostě blockbuster číslo 1 letošního roku.
Sheldon
Sheldon
16 059 bodů
8
Velice zdařilý reboot série, kde jsem ochoten skousnout i Jamese Franca, kterého jsem si jako herce nikdy neoblíbil. Zde je ovšem hlavní hvězdou Andy Serkis jako CGI renderovaný opičák Caesar. Nový příběh s předvídatelným koncem má řadu hodně zajímavých scén.
lamps
lamps
15 156 bodů
9.5
Reboot z říše snů, nejlepší, nejemocionálnější a nejserióznější možné zpracování chybějícího článku jedné z největších klasik filmové sci-fi. Inteligentní, mainstreamovou cílovkou nepoznamenaný CGI náhul, který s nevídanou flexibilitou oživuje tendence nenásilných rodinných blockbusterů, aniž by byť jen na chviličku upadal do dějové sterility a výrazné naivity. Navzdory několika nesrozumitelnostem ve fungování jeho fikčního světa skutečně ohromný zážitek, upřímnější a účelnější prezentace moderních vizuálních efektů než v případě většiny marvelovských filmů, plus slušní herci, parádní kamera a chytlavý atmosférický soundtrack...
filmfanouch6
filmfanouch6
12 644 bodů
10
Masterpiece, který šlape po všech stránkách, který dokáže skvěle vykreslit všechny postavy ať už lidské nebo především opičí, dokáže být akční a přesto chytrý a který skvěle nastartoval jednu z nejlepších trilogií posledních let. Až to za pár let s opicema zkusí někdo zase trochu jinak bude to mít sakra těžké....
Danny F.
Danny F.
11 166 bodů
10
Bravo. Obával jsem se, ale dopadlo to nad míru výborně. Perfektní film kde se v průběhu stále něco dělo. Nikde ani chvilka pro nudu nebo hloupé zdlouhavé kecání. Až na ty nápadně digitální opice nelze snad nic vytknout. Velice inteligentní opičák ten Caesar a ty jeho lidská gesta. Film navazuje na odkaz z filmu Útěk z Planety opic. No paráda, povedený film. Takových může být klidně víc.
JosefTomas
JosefTomas
9 025 bodů
8
Perfektní efekty, skvělý scénář a fantastická akce. Zrození planety opic byl perfektní start, který oživil několik let starou značku a díky za to.