VOD tipy: Seriálový Fallout, agent Henry Cavill i pokračování známé pohádky

VOD tipy: Seriálový Fallout, agent Henry Cavill i pokračování známé pohádky
Fallout | Amazon Prime Video
Řeč je samozřejmě o seriálové adaptaci videoherní legendy Fallout, která udělá radost všem fanouškům původních her. Ani konkurence ale nespí, což platí zejména pro Netflix. Streamovací gigant vám tento víkend nabídne např. akčňák Bullet TrainBradem Pittem, pro nejmenší má přichystaný animák Datel Woody jede na tábor a příznivci dokumentů mohou dát šanci počinu Odemčeno: Vězeňský experiment, který nám zpoza mříží ukáže jeden hodně zajímavý sociální experiment. Co dalšího na streamu najdete?
Argylle: Tajný agent ( Argylle )
Argylle: Tajný agent
Argylle: Tajný agent
57%
Nový snímek šikovného režiséra Matthewa Vaughna (Kingsman, Kick-Ass) v kinech vyhořel, nyní zkusí hvězdami našlapaný snímek štěstí alespoň na Apple TV+. Nabídne nám příběh zakřiknuté spisovatelky Elly, která je autorkou úspěšné knižní série o agentu Argylleovi, jenž připomíná Jamese Bonda. Jednoho dne po ní ovšem začnou jít skuteční padouši. Proč? Potřebují, aby dopsala svou poslední knihu, což jí kvůli jistému psychickému bloku zrovna moc nejde. Elly totiž svými knihami předpověděla reálné události a zlá tajná organizace potřebuje pro dopadení důležitého předmětu zjistit, co se stane dál. Zachránit ji může pouze jeden poněkud netradiční agent s tváří Sama Rockwella. Dále ve filmu uvidíte Henryho Cavilla, Johna Cenu, Samuela L. Jacksona a Bryce Dallas Howard.
Argylle: trailer | Apple TV+
Fallout
Fallout
Fallout
89%
Ambiciózní adaptace legendární videoherní série, na níž si troufl streamovací Amazon a tvůrce Jonathan Nolan se svou partnerkou Lisou Joy (Westworld). Příběh nás zavede do postapokalyptické budoucnosti, kde je Země zpustošená po nukleární válce a svět plný banditů či znetvořených lidí, co se zkrátka jen snaží přežít. A do tohoto chaosu vyjde ze svého bunkru, kde lidé žijí kvůli zachování civilizace a pozdějšímu nastolení řádu, hlavní hrdinka Lucy, která chce zachránit uneseného otce. Během své výpravy potkává řadu nepravděpodobných společníků a poznává, jak šílený a nelítostný svět venku doopravdy je. To vše za doprovodu retrofuturistických kulis, černého humoru a dalších trademarků herní série.
Fallout: finální trailer | Amazon Prime Video
Franklin
Franklin
Franklin
73%
Přichází i nový historický seriál od Apple TV+, v němž si Michael Douglas zahraje jednoho z Otců zakladatelů, samotného Benjamina Franklina. V sérii budeme sledovat jeho francouzskou misi, kde se v roli diplomata snaží na královském dvoře získat přízeň a tím zásadní podporu pro americkou nezávislost na Velké Británii. Tyto snahy, v nichž mu pomáhal také jeho vnuk, vedly k domluvení francouzsko-americké vojenské aliance v roce 1778 a následné realizaci Pařížské smlouvy. Ta v roce 1783 uznala nezávislost třinácti kolonií na východním pobřeží dnešních USA.
Franklin: trailer | Apple TV+
Největší hity ( The Greatest Hits )
Největší hity
Největší hity
63%
Harriet po tragické autonehodě zemřel její přítel a ona se z jeho ztráty stále nemůže vzpamatovat. Brzy ovšem zjistí, že má jedinečnou schopnost. Při poslouchání písní, k nimž má zvláštní vztah či je má spojené se silnou vzpomínkou, se dokáže přenést do minulosti. A toho začne samozřejmě využívat, aby byla se svou zesnulou láskou opět šťastná. Dokáže se ale od své bolesti a vzpomínek odpoutat, když se jí na obzoru objeví potenciálně další osudový muž? Romantický snímek naleznete na Disney+.
Největší hity: trailer | Searchlight Pictures
Perinbaba a dva světy
Perinbaba a dva světy
Perinbaba a dva světy
41%
Nástupce legendární slovenské pohádky z 80. let a zároveň poslední film ikonického režiséra Juraje Jakubiska představuje syna hlavních hrdinů původního filmu Lukáše, který se vydává do světa najít lásku a štěstí, což se nelíbí zákeřné Zubaté, jež by ho chtěla chytit do svých spárů. Hrdina se dostane do kouzelného světa, kde se zamiluje do tamní divoženky a zjišťuje, že zemi stihlo velké prokletí, které zahrnuje obrovské monstrum, krkavčí bojovníky a ztracený beraní roh. Pohádkový mišmaš se v českých kinech úspěchu nedočkal a kvalit původní Perinbaby nedosahuje. Třeba ovšem na Netflixu najde své pohádkové příznivce.
Perinbaba a dva světy: trailer | Bontonfilm
Zdroj: Amazon Prime Video, Netflix, Apple TV+, Disney+