Perinbaba a dva světy

41%
Perinbaba a dva světy
Perinbaba a dva světy režiséra Juraje Jakubiska je pokračování pohádky Perinbaba z roku 1985. Lukáš, syn Alžbětky a Jakuba z prvního dílu, se vydává do světa, aby našel štěstí a pravou lásku. Na cestě ho doprovází pes Ucho, jeho kmotra Perinbaba a také Zubatá, takže v dobrodružném příběhu není nouze o humorné chvíle, ani o kouzla. Lukáš nakonec díky tomu, co se na cestě naučí, najde vytouženou lásku a ukáže tak divákům, že když si něco opravdu přejeme, může se nám to splnit.



Recenze: Perinbaba a dva světy

Kinobox.cz
30%

Bezesporu ambiciózní a velkolepé, zároveň však i nesoudržné, roztěkané, úmorné a samo do sebe se hroutící. Takové je pokračování jedné z nejmilovanějších slovenských pohádek a bohužel i poslední snímek novovlnné legendy Juraje Jakubiska. Ani nezpochybnitelná tvůrčí odvaha a schopnost ozvláštňovat ohrané žánrové vzorce totiž nestačí na to, aby z tohoto překombinovaného a ve všech ohledech přeplácaného patvaru uhnětla počin srovnatelný s původním snímkem.


mojmir.sedlacek
6 046 bodů
3
Dlouho odkládané a rovněž dlouho chystané pokračování Perinbaby se hned ve dvou jazykových verzích (české a slovenské) dostává do tuzemských kin. Jako k poslednímu dílu letos zesnulého Juraje Jakubiska bychom se o pohádce s podtitulem Dva světy měli bavit uctivě a soucitně, výsledek je však podobně nesoudný jako oba Jakubiskovy snímky z 21. století, tedy Post Coitum a Bathory.
Kocka_11
Kocka_11
502 bodů
2
Priznám sa, že nie som veľkým fanúšikom ani prvej Perinbaby, no rešpektujem ju ako známu a kultovú vianočnú rozprávku. Rovnako rešpektujem aj Juraja Jakubiska ako legendárneho slovenského režiséra. No keď som dopozeral Perinbabu 2 tak som ľutoval peniaze dané za vstupenku. Príšerné efekty, o ničom scenár, prakticky žiadne emócie a samotná PERINBABA je v PERINBABE možno 15 minút. Z celého hodinu a trištvrť dlhého filmu je tu minimálne množstvo dobrých nápadov a keď už tu nejaký je, tak vôbec nie je dotiahnutý do konca. No a k finále a tzv. "Krkavcom" sa radšej ani nebudem vyjadrovať.
Roman999
Roman999
97 bodů
1
to sa nedalo pozerať nič moc teda to nemalo hlavu ani pätu príšerné..


Dodatečné informace

Původní název:
Perinbaba a dva svety (více)
  • Slovenská republika Perinbaba a dva světy
  • Slovenská republika Perinbaba a dva svety
  • Slovenská republika Perinbaba 2 A Dva Svety
  • Slovenská republika Perinbaba: Two Realms
  • Slovenská republika The Feather Fairy - Two Worlds
Premiéra v ČR:
9. 4. 2024
Distributor:
Bontonfilm
Země původu:
Slovenská republika, Česká republika
Čeština:
Perinbaba a dva světy je dostupný s českým dabingem
Ocenění:
Žádná ocenění

Další z kolekce Perinbaba a dva světy


Podobné


Powered byJustWatch