Nejlepší filmy a seriály o hokeji, kterými si můžete zpříjemnit aktuální mistrovství světa

Nejlepší filmy a seriály o hokeji, kterými si můžete zpříjemnit aktuální mistrovství světa
Pásky z Nagana | Olympic Channel
Jak by si měl totiž správný hokejový fanoušek zkrátit čekání na další zápasy? Samozřejmě se může nabízet oblíbené pivo a klobása, ale my vymysleli ještě něco lepšího – tipy na nejlépe hodnocené hokejové tituly, u nichž si můžete k pití nebo jídlu dát na cokoliv máte chuť a přizvat i rodinu nebo přátele.
Hockeyland
Hockeyland
69%
A začneme hned v Minnesotě, v centru amerického hokeje, kde se odehrává děj amerického dokumentárního snímku Hockeyland. Ten sleduje skupinu mladých hráčů, kteří v rámci středoškolské ligy bojují o to, aby si udrželi místo v týmu, dostali se na univerzitu nebo třeba i do NHL. Zda se jim to povede, se dozvíte v jednom z chválenějších hokejových filmů posledních let.
Ranař
Ranař
  • Stream
71%
Z poněkud odlehčenějšího soudku je pak komedie Ranař o jednom velmi netradičním hokejistovi. Doug Glatt jednoho dne navštíví se svým kamarádem Patem zápas nižší hokejové ligy. Během zápasu se Pat vysmívá hostujícímu týmu a vyprovokuje souboj. Do něho se zapojí i Doug a zazáří. Hned druhý den dostane nabídku být v týmu jako ochránce ostatních hráčů. Doug neváhá a přijme roli hokejového bouchače, ačkoli ani neumí bruslit.
Seann William Scott
Ranař | Magnolia Pictures
Indian Horse
Indian Horse
72%
O tom, že hokej může být i terapií a spásou pak vypráví kanadské drama Indian Horse na motivy stejnojmenného románu Richarda Wagameseho. Hlavním hrdinou příběhu je Saul, potomek původních obyvatel Kanady. Po ztrátě rodičů musí žít v internátní škole, kde jsou on i jeho spolužáci zneužíváni a týráni. Jedinou Saulovou nadějí na lepší budoucnost se stává hokej. Ale ani sportovní dráha není nijak snadná a Saul čelí řadě předsudků a diskriminace, kterým nakonec začíná podléhat...
Legenda 17
Legenda 17
73%
Ruské životopisné drama Legenda 17 zavzpomíná na Valerije Charlamova, který v roce 1972 coby člen sovětského týmu vyhrál olympiádu v Sapporu a následně se svými reprezentačními spoluhráči vyzval Kanadu v Sérii století.
Legenda 17
Šampióni: Nová hra
Šampióni: Nová hra
74%
Seriál Šampióni: Nová hra navazuje na úspěšnou filmovou sérii Šampióni (1992) a je zábavou pro celou rodinu. Dvanáctiletému Evanovi se nepodařilo probojovat do juniorského týmu Mighty Ducks, a tak mu jeho matka poradí, ať si sestaví vlastní tým. Pomoci mu s tím má i bývalý trenér Ducks Gordon Bombay, který je nyní jen majitelem ledového kluziště.
Lajna
Lajna
  • Stream
79%
To česká Lajna je mládeži nepřístupná, ale zrodila toho nejúžasnějšího hokejového trenéra Luboše Hrouzka, jehož hlášky vás budou bavit ještě dlouho po dokoukání všech třech sérií. Internetový seriál vznikl podle scénáře od Petra Kolečka a vypráví peripetie Luboše Hrouzka, bývalého hokejisty z NHL a olympijského vítěze z Nagana, který se stal trenérem. Jeho nekonvenční metody, vulgární mluva a jasné nastaveníá priorit, kdy na prvním místě je hokej a po něm hodně dlouho nic, z něj činí muže, se kterým není snadné vyjít. To je také důvod, proč opouští hlavní město a vydává se jako kouč do Havířova, aby dostal místní klub do vyšší hokejové soutěže. V druhé řadě seriálu se Hrouzek vrací do Slávie a ve třetí se stane trenérem slovenské reprezentace.
hokejem-zije-i-brno-a-fanousci-serialu-kouc-hrouzek-a-lajna-zabodovala-na-festivalu-serial-killer
hrouzek-potreti-chysta-se-dalsi-rada-serialu-lajna
Lajna
lajna-podivejte-se-zdarma-na-prvni-dil-serialu-z-hokejoveho-prostredi
Lajna
Maurice Richard
Maurice Richard
76%
Za pozornost ale stojí i další životopisné drama Maurice Richard, jenž seznámí diváky s příběhem opory týmu Montrealu Canadiens, kterému díky obratnosti a agresivní hře neřekli jinak než The Rocket.
Hokejový zázrak
Hokejový zázrak
  • Disney+
  • Google Play
77%
A vynechat nemůžeme ani Hokejový zázrak – inspirativní příběh podle skutečných událostí, jenž se odehrává na pozadí jedné z největších událostí historie sportu – v roce 1980 se konečně americké hokejové reprezentaci podařilo na Olympijských hrách porazit Sovětský svaz. Hnacím motorem úspěchu byl trenér Američanů Herb Brooks, který začínal s náhodně vybranou skupinou dvaceti kluků a trénoval je tak, aby hráli jako nikdy předtím. Udělal z nich tým, který věřil, že se mu podaří dosáhnout nedosažitelného.
Hokejový zázrak
Hokejový zázrak | Walt Disney Pictures
The Russian Five
The Russian Five
80%
Americký dokument The Russian Five (2018) je věnovaný pětici ruských hráčů v dresu Detroit Red Wings. Rudou pětku, která pomohla Detroitu vyhrál Stanley Cup ve dvou sezónách po sobě, tvořili Sergej Fedorov, Vladimir Konstantinov, Slava Kozlov, Slava Fetisov a Igor Larionov. 
Pásky z Nagana
Pásky z Nagana
92%
A na závěr článku jsme si nechali to nejlepší – Pásky z Nagana. Tento český dokumentární film vznikl ve spolupráci s USA a Kanadou a vrací se k Turnaji století, tedy k Zimním olympijským hrám v Naganu v roce 1998. Hokejového turnaje se zúčastnili i hráči z NHL a celý svět sledoval, jak si ikony jako Wayne Gretzy, Pavel Bure, Saku Koivu, Teemu Selänne, Sergej Fjodorov, Eric Lindros a další povedou ve vzájemném měření sil. Málokdo ale asi čekal, že tu nejcennější trofej nakonec zvedne nad hlavu tým z maličkého státu uprostřed Evropy. 
Pásky z Nagana
Podívejte se také na žebříček nejlepších sportovních filmů podle Kinoboxu.