Hokejový zázrak

77%
Hokejový zázrak

HOKEJOVÝ ZÁZRAK je film nabitý napětím a optimismem. Jedná se o inspirativní příběh podle skutečnostých událostí, jenž se odehrává na pozadí jedné z největších událostí historie sportu - kdy v roce 1980 hokejový tým Spojených států amerických triumfálně porazil na Olympijských hrách Sovětský svaz. Roli dynamického a pevně odhodlaného trenéra Herba Brookse si zde zahrál Kurt Russel, který byl nominován na Zlatý Globus a podává ve filmu vynikající výkon. Herb Brooks měl téměř nesplnitelný sen - chtěl porazit tehdy neporazitelné Rusy. Brooks začínal s náhodně vybranou skupinou dvaceti kluků a trénoval je tak, aby hráli jako nikdy předtím. Udělal z nich tým, který věřil, že se mu podaří dosáhnout nedosažitelného.




Brenan88
Brenan88
47 083 bodů
7
Mám rád sportovní filmy vycházející ze skutečných událostí a také mám velmi rád hokej. Z toho plyne,že se mi hokejový zázrak velmi líbil. Není nouze o dramatické situace z nichž emoce přímo stříkají. Více film docení asi američtí diváci,ale nás může těšit,že se o nás ve filmu mluví jako o druhé nejlepší hokejové velmoci.
Pete69
Pete69
29 372 bodů
7
Pěkný sportovní film podle skutečné události. V době studené války byl tento turnaj pro Spojené Státy něco jako Nagano pro nás. První dvě třetiny tréninkové a motivační, poslední třetina ryze hokejová. Dobré zpracování, skvělý Kurt Russel. Film je hodně vlastenecký, což se nedá v tomto případě brát jako zápor.
martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 305 bodů
9
Sportovní film vyprávějící příběh hokejového trenéra Herba Brookse, scenáristicky sepsaný na základě skutečné události, kterak v roce 1980 dovedl hokejový tým k vítězství nad neporazitelným Sovětským svazem. Nelze si tak nepřipomenout jiné sportovní snímky tematicky shodné, z nichž nejslavnější je samozřejmě ´Rocky IV. (1985). Zatímco v pozadí probíhá studená válka, vůle Sověty porazit je prostě ohromná. Sami o tom něco víme, když si připomeneme hokejový zápas Čechoslováků se Sověty po okupaci Československa armádou Varšavské smlouvy. Jak to dopadlo víme a překvapením je, že to tu dokonce i zazní a ne zrovna jednou. V hlavní roli Kurt Russell a již od první scény vyznívá dojmem naprosté přesvědčivosti. Jestli přesně trefil charakter skutečného Herba Brookse ale těžko posoudit. Ve své zásadovosti se k Brooksovi hodí staré dobré heslo: Těžko na cvičišti, lehko na bojišti! A to doslova. Jeho přístup k hráčům mnohdy hraničí až se sadismem, ale vše k dobru věci, když se ví, proti komu se chystají. Dějová šablona se od jiných sportovních snímků ničím nevymaňuje, takže je od první chvíle, chtě nechtě, předvídatelný. Tvrdý trénink, sem tam nějaké ty spory a nakonec napínavá sportovní událost, která po divácké stránce pohltí. Zápas je dobře nasnímaný, sestříhaný a má tak ohromnou energii, že do poslední vteřiny jeden ani nedýchá. Tento snímek se povedl a patří mezi ty lepší sportovní filmy, které prostě po filmové stránce plně uchvátí.

Dodatečné informace

Původní název:
Miracle (více)
  • USA Hokejový zázrak
  • USA Miracle
  • USA El milagro
  • USA Milagro
Země původu:
USA
Rozpočet:
28 mil. USD
Tržby:
64,45 mil. USD (celosvětově)
Čeština:
Hokejový zázrak je dostupný s českými titulky a českým dabingem
Ocenění:
Žádná ocenění

Podobné


Půjčení nebo nákup

Powered byJustWatch