Legenda 17

73%
Legenda 17
Legenda 17 je ruský sportovní film inspirovaný životním příběhem slavného hokejisty Valerije Charlamova. Snímek jej sleduje od dětství až k vrcholu jeho kariéry, kdy v roce 1972 coby člen sovětského týmu vyhrál olympiádu v Sapporu a následně se svými reprezentačními spoluhráči v září téhož roku vyzval Kanadu v Sérii století.



Pete69
Pete69
29 761 bodů
7.5
Ze začátku filmu je na první pohled vidět, že to není americká produkce. Film působí syrově a realisticky. Bohužel druhá polovina a závěr obzvlášť připomíná Hollywood, jako vystřižený. Tleskání ve stoje, propaganda, jako prase. Kanadští hokejisté působí jako masoví vrazi se zezřením propuštěného trestance, chovají se jako totální idioti a to mi film pokazilo. Nebýt prazvláštního konce, bylo by moje hodnocení i vyšší. 75% ale svědčí o tom, že celkově je to pro mě dobrý snímek.
leafroller
leafroller
3 023 bodů
8
Je to film, který kromě mnoha hokejových záběrů nabízí i mnohá zamyšlení na téma tréninku nebo třeba způsobů stavění týmů. Jistá romantičnost ve vyprávění sice halí některé pravdy spojené s brutálními metodami sovětského hokeje, zkušený divák si však svou pravdu rád najde. Zbývá tedy zodpovědět otázku, zda je pro národní hokej lepší soustředit nejlepší hráče do jednoho týmu, který potom zvyšuje svou výkonnost rychleji než ostatní, nebo rozptýlit hráče rovnoměrně do všech týmů, které potom sice nestoupají v mezinárodním měřítku tak rychle, ale ve výsledku generují lepší členskou základnu i zábavu pro širší publikum. To jsou myšlenky, které mi při sledování filmu letěly hlavou.
Martrix
Martrix
2 449 bodů
5.5
Člověk nemusí být sportovní znalec aby mu došlo, že si v tomto příběhu Rusové naohýbali historii podle metru taťky Puťkyna. Hrdinové jsou ti, kteří jsou zrovna v kurzu, Kanaďani jsou vykreslení jako banda neandrtálců, vztahy mezi postavami jsou jako z nějakého melodramatu a připodobnění zápasu proti kanadským šílencům s býčím zápasem bylo laciné. Ale to bych ještě překousl. Co mi ovšem vadilo hodně, to byla práce s kamerou a následný střih. Hokejový zápas CCCP vs výběr NHL měl být vrcholem celého příběhu a vlastně jsem tak dlouho vydržel jen kvůli němu. Jenže místy to vypadalo, jako kdyby někdo tahal kameramana po ledě na sáních, nebo snad visel hráčům na zádech. Nevěrohodný a ještě po technické stránce mizerný film? Této pohádce by nepomohlo ani cameo Baby Jagy.

Dodatečné informace

Původní název:
Легенда No. 17 (více)
  • Rusko Legenda 17
  • Rusko Легенда No. 17
  • Rusko Legenda No. 17
  • Rusko Legend No. 17
Země původu:
Rusko
Ocenění:
Žádná ocenění

Podobné