TV sledovanost: Pohlreichova show je jedním z největších propadáků Primy. Specialisté byli poraženi

TV sledovanost: Pohlreichova show je jedním z největších propadáků Primy. Specialisté byli poraženi
Česko na grilu | TV Prima
Nova tedy pokračuje ve svém víkendovém triumfu a zejména konkurenční Prima na ni kouká z úctyhodné dálky. Stanice navíc minulý týden přišla o jednu ze svých mála jistot, kriminálka Polda totiž došla do svého finále. Televizní rybníček uplynulý týden zaznamenal pouze jednu větší novinku, ta ovšem ihned výrazně zatřásla pondělním pořadím.
Iveta
Iveta
Iveta
66%
V neděli zůstává vše při starém a zřejmě se na tom ještě následující tři týdny nic nezmění. Seriálová Iveta završila v televizi svou první řadu s 924 tisíci diváky a bez problémů se stala jedničkou večera. Sledovanost seriálu se pak žádným zásadním směrem nehýbe, v podstatě zůstává na svém a diváci zůstanou Ivetě věrní nejspíš i ve druhé sezóně, která bude následovat.
Konkurence pak nemá na hudební ikonu nárok. Na druhém místě znovu skončila repríza Kriminálky Anděl a až na bronzové příčce se krčí přímá konkurence v podobě sci-fi To se vysvětlí, soudruzi!, které dalo přednost 443 tisíc diváků. Ještě hůře je na tom však primácký seriál Vytoč mého agenta, jehož sledovanost týden od týdne klesá. Tentokrát novinka skončila až na 8. místě sledovanosti, koukalo se na ni pouhých 231 tisíc lidí a stačilo málo, aby seriálový propadák přeskočil i zápas v ženském hokeji mezi Českem a Finskem.
Seriál Iveta: Co bylo ve skutečnosti jinak?
Česko na grilu
Česko na grilu
Česko na grilu
Dalo by se napsat, že sledovanost Vytoč mého agenta je na ručník, jenže v sobotu je na tom Prima ještě daleko hůře! Česko na grilu, kde v soutěži grilovacích nadšenců sedí v porotě Zdeněk Pohlreich, je naprostým průšvihem a jedním z největších propadáků, které Prima v posledních letech v hlavním vysílacím čase měla. A ano, počítáme i Elišku a Damiána. Už první epizoda přilákala jen 333 tisíc zvědavců, ti ale s každou další epizodou znatelně ubývají a se sobotním dílem už narazil pořad asi na naprosté dno.
Pouhých 151 tisíc diváků v sobotním prime time slotu je vážně nehezkou vizitkou. Grilovací soutěž s přehledem poráží nejen sobotní vítěz Superlov (818 tisíc) či Zázraky přírody (702 tisíc), ale dokonce také třeba pořad České chaty snů, který vysílá Prima až po svém hlavním taháku, či Silvestrovský koktejl od České televize. Vážně grilování nikoho nebaví, nebo se snad divákům přejedl právě Pohlreich?
Česko na grilu: upoutávka
Polda
Polda
Polda
61%
Jak už jsme načínali v úvodu, ve středu se s příznivci kriminálek nejspíš definitivně rozloučil oblíbený Polda. Ani ve svém finále neklesl pod milion diváků, což je standard, který si seriál držel celou šestou řadu. Vyšetřovatel Davida Matáska se tak rozloučil s 1,018 miliony fanoušků a Prima přichází o jednu ze svých největších jistot. Na tu příští týden navážou pouze reprízy Poldy, takže bude zajímavé sledovat, zda si i v případě opakování dojde seriál pro jasné první místo, nebo nás čeká podstatně těsnější souboj s Četnickými humoreskami na místě druhém (613 tisíc diváků).
Polda S06
Polda S06
Polda S06
Polda S06
Polda S06
Stíny v mlze
Stíny v mlze
Stíny v mlze
58%
Už se zdálo, že pondělní večery navždy patří jen populárním Specialistům, kteří v tomto čase nepoznali konkurenci. Jenže minulé pondělí přišel zvrat. Česká televize totiž odvysílala první díl nové řady detektivky Stíny v mlze, jejíž reprízy v uplynulých týdnech vykazovaly solidní čísla. A jak je vidět, tak hlad po policejním týmu s Jiřím Vyorálkem a Petrou Špalkovou opravdu byl. Stíny v mlze nakonec těsný souboj nad Specialisty vyhrály s výsledkem 1,085 vs. 1,020 milionů diváků. Zdá se ovšem, že tato napínavá přetahová bude probíhat i v následujících týdnech a novácká stálice konečně našla pořádného vyzyvatele. Primácká novinka Lež na pláži si může o těchto číslech nechat jen zdát a po již slabém startu spadla na 215 tisíc diváků.
Stíny v mlze: teaser trailer na 2. sérii
Koukáte na seriál Stíny v mlze? Nezapomeňte ho ohodnotit na Kinoboxu!
Zdroj: MediaGuru