Stíny v mlze

58%
Stíny v mlze
Na ostravské zločince má v nové kriminálce České televize políčeno dvojice vyšetřovatelů v podání Petry Špalkové a Jiřího Vyorálka. Pod režijním vedením Radima Špačka zavede dvanáctidílný seriál Stíny v mlze diváky do různých oblastí a sociálních skupin, od youtuberů přes motorkáře až po realitní makléře. Na obrazovky ČT1 se poprvé vypraví v pondělí 3. ledna od 20:10 hodin. Seriál Stíny v mlze natáčený v Ostravě a okolí představí kriminalistku Magdu Malou a jejího nového parťáka Martina Černého, kteří budou společně vyšetřovat případy z nevšedních míst. Silné příběhové linky zároveň sledují osobní životy vyšetřovatelů. „Krimi série nabídne kromě dvanácti napínavých případů ještě něco navíc. Umožníme divákovi blíže poznat, kdo jsou ti, jejichž prací je pátrat po vraždách. Co dělají, když nejsou v práci, a jak se tato, nejen časově, ale především psychicky náročná činnost dá skloubit s běžným životem,“ říká kreativní producentka Kateřina Ondřejková. (Česká televize)




avenis
avenis
8 145 bodů
7
Strnulá Špalková a žoviální Vyorálek fungují jako celkem pohodový tým vyšetřovatelů, ale od ostatních dvojic seriálových poldů se zase až tak moc neliší. Jejich případy mají vždycky stejný vývoj. Při odhalování stop vystřídají několik podezřelých, až nakonec kápnou ta toho pravého. Kdyby nebylo paralelní linky, ve které sledujeme záměr propuštěného vězně Hrbka, chybělo by tomu jakékoliv oživení, protože téma nevěry bylo očekávané od prvního dílu. Za zmínku stojí Regina Rázlová, která poslední dobou, jako by vstala z mrtvých a její přítomnost je vcelku příjemná.
Tím nejpozoruhodnějším na celém seriálu jsou velmi působivé úvodní titulky.
Uvedení druhé řady bylo pozastaveno kvůli střelbě na filozofické fakultě v prosinci 2023, protože jeden z dílů se měl zabývat právě touto tématikou.
Jana Květoňová
Jana Květoňová
7 011 bodů
6.5
Mám ráda Petru Špalkovou, tak musím říct, že se mi seriál líbil. I Jiří Vyorálek jako její kolega zde nehrál špatně. Zajímavé bylo, že její dceru Amálku hrála skutečná dcerka Petry Špalkové - Andělka Tichá. I babička Regina Rázlová působila sympaticky a přesvědčivě. Radim Špaček zde prokázal své nesporné režisérské kvality, a rovněž autor hudby Jakub Kudláč, scenárista Zdeněk Zapletal a kameraman Martin Štěpánek. Příjemně strávený čas, i když nemuseli jej tvůrci situovat do Ostravy. Ne že bych měla něco proti Ostravě, ale jednak nemluví se zde ostravsky a pokusy mluvit spisovně, tudíž ostravsky, působí úsměvně. Klidně to mohlo být z prostředí Prahy nebo jiného většího českého města.
fonBarrandoff
fonBarrandoff
12 bodů
3
jeden z nejméně podařených pokusu o detektivky v České televizi.


Dodatečné informace

Původní název:
Stíny v mlze (více)
  • Česká republika Stíny v mlze
Premiéra v ČR:
3. 1. 2022
Distributor:
Česká televize
Země původu:
Česká republika

Podobné


Půjčení nebo nákup

Powered byJustWatch