Oblíbené seriály, které rokem 2023 definitivně skončily

Oblíbené seriály, které rokem 2023 definitivně skončily
Zrušené seriály v roce 2023 | HBO/Netflix/CW

Netflix

Nejúspěšnější streamovací platforma vyhlíží premiéry páté sezóny Stranger Things a druhé řady Hry na oliheň, ovšem s dalšími povedenými projekty se budeme muset rozloučit. Po šesti sériích končí britská Koruna, která dospěla až ke smrti královny Alžběty a za svou netaktnost s příliš aktuální tematikou slízla částečnou kritiku. Loučíme se také s fantasy Světlo a stíny, které končí svou seriálovou cestu po dvou řadách.
Jessie Mei Li, Archie Renaux
Světlo a stíny | Netflix
Po jediné řadě finišují méně sledované pořady Blockbuster a 1899. Po pěti sériích pro změnu dostává stopku bláznivý japonský animák Aggresive Retsuko o pandě, která pracovní mindráky mírní death metalovými dýchánky. Ke konci pomalu spěje rovněž šestiletá úspěšná šňůra Cobra Kai, která nové generaci představila fenomén Karate Kid, a komiksový seriál Umbrella Academy. Ty ovšem i přes loňské zrušení dostanou své finální řady až letos.

HBO Max

Po prvotním nadšení a následném úpadku nebude pokračovat futuristický seriál Westworld, který má od roku 2016 čtyři série. Budoucnost lidstva přestane načrtávat rovněž sci-fi show Avenue 5 s Hughem Lauriem, která dvě sezóny s nadhledem vyprávěla o vesmírné turistice.
DC po čtyřech sériích uzavírá akční Doom Patrol o problematických superhrdinských odpadlících a rovněž seriál Titans, v němž bývalý Batmanův parťák trénuje vlastní komando. Víc než tři sezóny nedostane další DC pořad Pennyworth vyprávějící o minulosti Batmanova komorníka Alfreda a své dvě řady nerozšíří ani Super drbna či detektivka Perry Mason.
Westworld
Westworld | HBO

Disney+

Disneymu se predikuje, že jeho streamovací platforma letos poprvé zaznamená profit. Minulý rok studio ostatně činilo také nečekané úsporné kroky, když po půl roce z Disney+ odstranilo první řadu fantaskního seriálu Willow. Moderní adaptace stejnojmenného filmu z roku 1988, který vzešel z hlavy George Lucase, publikum příliš neuspokojila a s druhou sezónou se nepočítá. Pokračování neobdrží ani infantilní Benediktova tajemná společnost, ani basketbalová komedie Big Shot: Hvězdný trenér.

Apple TV+

Služba, která se loni podílela na velkofilmech Zabijáci rozkvetlého měsíce a Napoleon, po dvou sezónách upouští od seriálu Pobřeží moskytů. Víc než čtyři série neunese hororový Servant, na němž se podílel i M. Night Shyamalan. Po třech řadách zase končí detektivní Truth Be Told o autorce podcastů, která znovu otevírá svůj formativní případ.
Willow
Willow | Disney

NBC

National Broadcasting Company po deseti letech zařízla mysteriózní krimi seriál Černá listina, v němž dřívější slávu oprašoval James Spader. Po pěti řadách se loučí lékařská show Nemocnice New Amsterdam a čtvrtou sérii si už neodkroutí Young Rock, v němž Dwayne Johnson sympaticky oživoval své dětství a dospívání.

The CW Network

Další stanice pod hlavičkou Warner Bros. Discovery ukončuje superhrdinského Flashe, který se držel devět sezón. Najdeme jej také na Netflixu stejně jako teen mysteriózní drama Riverdale. To si během sedmi sérií vybudovalo kultovní základnu, přičemž na rozdíl od mnoha konkurentů neskončilo předčasně. Loňská čtvrtá série završila fantaskní horor Nancy Drew a po třech letech se loučí akční Kung Fu, které můžete zhlédnout na HBO Max.

Ostatní

Osm sérií stačilo pro seriálový spin-off Živí mrtví: Počátek konce, který stanice AMC vysílala od roku 2015. Populární zombie svět tím ovšem nekončí, tento rok nás čeká Rickova (Andrew Lincoln) labutí píseň v sérii The Walking Dead: The Ones Who Live. Skončila také losangeleská Námořní vyšetřovací služba od CBS, původní seriál a další spin-offy ovšem vesele pokračují.
Nicholas Hoult, Elle Fanning
Veliká | Hulu
Foxové po šesti letech ukončili seriál Doktoři (The Resident), který nabízí i Disney+. Zákon gangu od roku 2018 pokračoval seriálem Zákon gangu: Mayové od FX Network, který po pěti sezónách (také na HBO Max) rovněž skončil. Fandom si získal i retro seriál z období kokainové epidemie Sněží! (HBO Max a Disney+), jenž po pěti sezónách nebude pokračovat.
Služba Hulu pak po třech řadách ukončila trochu bizarnější náhled do historie v seriálu Veliká, HBO Max se pak rozhodlo nepokračovat s produkcí akčňáku Bojovník. Showtime zase odpískal Amerického gigola s Jonem Berthalem, a to hned po první sérii.
zdroj: TV Insider