US tržby: Delfína plesknul přes čumák jeden z nejhloupějších thrillerů roku

US tržby: Delfína plesknul přes čumák jeden z nejhloupějších thrillerů roku
Strážci Galaxie
Jeden by čekal, že v takovém souboji vyjde vítězně Delfín. Jenže děti měly v posledních měsících slovo až příliš často a filmy určené pro černošské publikum mají neobvykle věrné zákazníky. Díky tomu si záporák Idris Elba v No Good Deed vysloužil z kin 24,5 milionů dolarů, pozici jedničky a to vše při rozpočtu pouhých 13,2 milionů. Přitom horší recenze by jeden pohledal. Vítězství je to o to drtivější, že byl snímek nasazen do pouhých 2175 kin.
us-trzby-delfina-plesknul-pres-cumak-jeden-z-nejhloupejsich-thrilleru-roku-1
Můj přítel delfín 2
To Můj přítel delfín 2 se mohl opřít hned o 3,656 sálů a přesto vydělal jen 16.5 milionů. To není ideální poměr. Rodinné filmy nicméně padají o něco pomaleji, takže se snímek nepochybně zaplatí. A všeobecně není pro kinaře špatný výsledek, pokud o druhém zářijovém víkendu vydělají dvě novinky dohromady 40 milionů. Žádné terno, ale bezpochyby obstojný profit.
Třetí Strážci Galaxie slaví, neboť překonali na domácích tržbách magickou hranici tří set milionů. Vytrvalé čtvrté Želvy Ninja tu samou sumu prolomily celosvětově a na páté pozici překvapuje svou výdrží stupidní, ale u diváků vyhledávané komedie Falešní poldové. Rozpočet 17 milionů, domácí tržby 72 mega. Je jen otázkou času, než studio oficiálně oznámí pokračování.
James Gandolfini, Tom Hardy
Špinavý prachy
Na šestém místě poslední novinka a současně poslední film předčasně zesnulého Jamese Gandolfiniho. Kriminální drama Špinavý prachy má přímo nadšené recenze i výborné herce, což stačilo na 4 miliony dolarů. Vypadá to jako smutná prohra, ale snímek byl nasazen do pouhých 809 sálů. Takže ve výsledku vlastně úspěšné rozloužení s hlavou rodiny Sopránů.
Celý žebříček najdete v našem pravidelném kompletním výpisu US tržeb.