Útok na Francii: Idris Elba se pokusí zastavit teroristy na Bastille Day

Útok na Francii: Idris Elba se pokusí zastavit teroristy na Bastille Day
Idris Elba
Bastille Day je francouzský národní svátek, který se slaví 14. července a kdy si Francouzi připomínají pád Bastilly dne 14. července roku 1789 a začátek Velké francouzské revoluce. Je samozřejmostí, že natolik významný den provází nejrůznější průvody a doprovodné akce. No a právě ty se stanou středem zájmu skupinky teroristů, jimž půjde po krku Idris Elba. Vše odstartuje atentát mladého Američana v pařížském metru v den zmíněného svátku. K případu je povolán tajný agent, který má chlapce vyslechnout a poté ho eventuelně nechat zmizet (aby si Spojené státy ušetřily ostudu a mezinárodní konflikt). Zatímco je chlapec pod zámkem, začnou další útoky a vězeň se tak pro vyšetřovatele stává jedinou stopou k celému případu.
Idris Elba
Idris Elba
Zní to tak trochu jako celovečerní varianta seriálu 24 hodin, přičemž Elba je bezpochyby výborným kandidátem na „jackbauerovskou“ roli. Pokud si to nemyslíte, podívejte se na seriál Luther, kde Elba taktéž hraje vyšetřovatele. Rychle změníte názor. Scénář k Bastille Day napsal Andrew Baldwin (připravovaná krimi The Outsider s Tomem Hardym) a doufejme, že je dostatečně dobrý, aby Elbovi konečně přihrál vlastní hit. Je na čase.
Víte že...
... Idris Elba je mimo jiné DJ? V hudební sféře vystupuje pod jménem DJ Big Driis nebo Big Driis the Londoner a jeden záznam najdete například zde.