Ridley Scott má po druhém Gladiátorovi další plány. Chystá film o hvězdné disco kapele

Ridley Scott má po druhém Gladiátorovi další plány. Chystá film o hvězdné disco kapele
Horečka sobotní noci | Paramount Pictures
Šestaosmdesátiletý Ridley Scott, jenž nedávno do kin uvedl Napoleona a aktuálně je (vedle spousty dalších projektů) spojován hlavně s očekávaným pokračováním Gladiátora, se totiž ujme režie životopisného snímku o kapele Bee Gees. Podle informací webu Deadline ještě nejde o stoprocentně potvrzenou informaci, vše však nasvědčuje tomu, že si režijní legenda s producenty plácne.
Ridley Scott
Ridley Scott

Režisér, Scenárista

Mezi ně patří i Barry Gibb, jediný žijící člen bratrského tria, z něhož kapela sestávala. Opět tedy nastává situace, o níž jsme nedávno kriticky psali – totiž že se na projektu přímo podílí někdo z bezprostředního okolí sledovaných hudebníků nebo rovnou jeden z nich, což pochopitelně vede ke značné autocenzuře a přikrášlení potenciálně kontroverzních momentů. Těžko tedy můžeme od tohoto snímku čekat nějaký skutečně neotřelý pohled na diskotékové legendy.
Napoleon
Napoleon | Falcon
Přesto by se mohlo najít dost fanoušků na to, aby to tvůrcům rozhodně nevadilo. Pánové z Bee Gees díky úspěchům především v 60. a 70. letech prodali ke dvěma stovkám milionů alb, díky čemuž se řadí mezi nejúspěšnější hudebníky 20. století. Hodně tomu napomohl i snímek Horečka sobotní noci (1977), díky čemuž se Bee Gees i hlavní herec John Travolta stali obrovskými hvězdami.
Scott má přitom k Bee Gees překvapivě blízko. Už na konci 70. let se totiž plánoval středověký snímek, v němž by si bratři Barry, Robin a Maurice Gibbovi zahráli – a díky známosti s jejich manažerem Robertem Stigwoodem měl na režijní stoličku usednout tehdy začínající Scott. Z projektu nakonec sešlo, ale nyní se zdá, že aspoň s Barrym Gibbem se Scott po půl století čekání pracovně setká.
Horečka sobotní noci
Horečka sobotní noci | Paramount Pictures
Scénář k filmu prý už napsal John Logan, který pro Scotta psal Gladiátora (2000) či Vetřelce: Covenant (2017). Zároveň bude také podepsán pod zmíněným Jacksonovým životopisem s názvem Michael. Text k filmu o Bee Gees je však zřejmě hotový už nějakou dobu, zato ohledně režie panovaly nejistoty. Už v roce 2021 se totiž hovořilo o Kennethu Branaghovi a následně se kolem snímku motalo i několik dalších režisérů. Neúnavnému Scottovi by se ale snad už mohlo podařit odkládané dílo dotáhnout do konce – a my zatím budeme zvědaví, nakolik se výsledek odkloní od očekávatelné, i když už poněkud fádní šablony Bohemian Rhapsody (2018).
Podívejte se také na náš žebříček nejlepších hudebních filmů.
Zdroje: Deadline, Variety