Horečka sobotní noci

71%
Horečka sobotní noci
Plakát traileru
Vůně kolínské, květinová košile, obtažené kalhoty dole rozšířené a boty s vysokými podpatky, diskohudba Bee Gees, taneční parket jen pro sebe a svou dívku - taková je představa Tonyho (John Travolta) o správně prožité sobotní noci po šesti dnech dřiny v obchodě s barvami. Život ale nejsou jen světla sobotních diskoték Tony pod vlivem své partnerky Stephanie i svého bratra přestává pouze snít a hledá nové perspektivy tam, kde doopravdy jsou. John Travolta v roli bravurního tanečníka spolu s hudbou skupiny Bee Gees rozpoutal v sedmdesátých letech obrovskou vlnu zájmu o disko a stali se na dlouhou dobu idoly miliónů lidí na celém světě.



Brenan88
Brenan88
47 088 bodů
4
Kolem tohoto filmu je vytvořený až příliš velký hype,který zastínil fakt,že je tento snímek ve výsledku strašná blbost ve kterém se nakrucuje John Travolta. Film mi přišel úplně o ničem a dost jsem se u něj nudil. Velké zklamání nezachrání dnes ani hudba Od Bee Gees.
martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 393 bodů
8
Hudební snímek plný tance rok před natočením slavného snímku 'Pomada' (1979). Diskotéková éra, frajeřinky a toho času hity od kapely Bee Gees. Generační film sedmdesátých let z diskotékového tanečního parketu obsahující mimo jiné i zklamání, násilí a tragickou lásku. Když Tony Manero s tváří Johna Travolty prochází ulicemi Brooklynu, jeho chůze je jedno velké taneční pnutí. Rytmus tehdejšího hitu 'Stayin Alive' právě od Bee Gees nenechává mladého člověka v poklidu. Popkultura ve své jedinečnosti dané doby je nedílnou součástí tohoto ikonického tanečního filmu. Dnešní generaci to pramálo řekne, ale alespoň může ukázat, jak to vypadalo v době dospívání jejich rodičů. Odreagovat se v diskotékovém klubu z monotónního každodenního života bylo jedinou alternativou jednotlivců dělnické rodiny s konzervativními hodnotami. Je to zkrátka prezentace života plného ambicemi, zoufalství a odvážného zobrazení života v dělnických čtvrti New Yorku. John Travolta tímto předvedl svůj nejlepší výkon v dosavadní kariéře, čímž později v další filmové tvorbě nebyl přehlédnut. Při dnešním pohledu je už těžké říct, co bylo hlavním impulsem legendárnosti snímku. John Travolta? Bee Gees? Či obojí? Nebo snad jednoduchý srozumitelný příběh. Buď jak buď. Jako generační výpověď z dob sedmdesátých let i dnes stále funguje a co si budeme povídat, Bee Gees se i nadále stále dobře poslouchá.
hanys_
hanys_
18 771 bodů
8
Bez těch písniček, které přetrvaly do teď, by to byl možná lehce zapomenutelný film.. To Bee Gees z tohohle snímku udělaly kult. A samozřejmě trošku taky ten Travolta :) ikdyž pro mě jeho pravý debut přišel až v Pulp Fiction :-) 7/10

Dodatečné informace

Původní název:
Saturday Night Fever (více)
  • USA Horečka sobotní noci
  • USA Saturday Night Fever
  • USA Horúčka sobotňajšej noci
Země původu:
USA
Čeština:
Horečka sobotní noci je dostupný s českými titulky a českým dabingem

Další z kolekce Horečka sobotní noci


Podobné


Powered byJustWatch