CGI kam se podíváš. Godzilla běží s Kongem po boku v nejrevolučnějším monster filmu

CGI kam se podíváš. Godzilla běží s Kongem po boku v nejrevolučnějším monster filmu
Godzilla x Kong: Nové impérium | Warner Bros.
Očekávaný projekt, který je po filmech Godzilla (2014), Kong: Ostrov lebek (2017), Godzilla II (2019) a Godzilla vs. Kong (2021) pátým celovečerním příspěvkem do ságy studia Legendary, si vysloužil vlastní panel na aktuálně probíhající brazilské události CCXP. Režisér Wingard už dříve pro IGN popisoval řadu „animovaných CG záběrů, které zhmotňují čirou představivost“. Dostaneme prý až osmiminutové sekvence s monstry a vyprávění postavené na vizuálním zpracování jejich všedních úkonů i akčních scén.
Godzilla x Kong: Nové impérium
Godzilla x Kong: Nové impérium
67%
Trailer sice doprovází monolog Rebeccy Hall, která si zopakovala roli Ilene Andrews z posledního snímku, ale jinak jsou lidé opravdu do počtu. Vidíme je prchat před obrovitými titány, jejichž harmonické soužití v podzemní říši narušuje kmen lidoopů, kteří mohou být Kongovými příbuznými. Legendární opičák tak bude mít po souboji s vietnamskou jednotkou a samotným králem monster opět napilno, přičemž Godzilla žhavící narůžovělý atomový dech mu musí přispěchat na pomoc.
Godzilla x Kong: Nové impérium: 1. trailer | Warner Bros.
Efekty jsou naštěstí u této série na zřejmě bezkonkurenční úrovni a Wingard dostal příležitost natočit monstrózní fantasmagorii, která má konkurovat i komiksovým týmovkám. Na rozdíl od aktuálně uváděné a nadšeně přijímané japonské novinky Godzilla Minus One, která mapuje lidská traumata po druhé světové válce, Godzilla x Kong: Nové impérium nabídne ten nejdivočejší hollywoodský blockbuster postavený na trikových atrakcích. A také na hrdinském vzestupu monster, z nichž šel v původních amerických i japonských verzích spíš strach. Závěrečný záběr na nasupeného Godzillu běžícího bok po boku s Kongem evokuje Avengers a stane se slavným memem.
Vstupujeme do nové éry monsterfilmů, které se z béčkových a exotických děl proměňují v hlavní box office lákadla, a Godzilla x Kong se formuje jako revoluční popcornová událost. Minimálně prezentovaný svět a záporáci vytyčují poutavý směr, který publikum nakloněné digitálním velkolepým příběhům může dlouhodobě zaujmout.
MonsterVerse momentálně rozvíjí seriál Apple TV+ Monarch: Odkaz monster, který má venku čtyři z celkových deseti epizod. V sítích Cinema City můžete navštívit také Godzilla Minus One, který však navazuje na původní japonskou sérii od Toho Company. Podívejte se rovněž na žebříček nejlépe hodnocených fantasy filmů dle uživatelů a uživatelek Kinoboxu.
zdroje: Collider, IGN