Bude Wonka podobně předražený průšvih jako Dr. Dolittle s Downeym jr.?

Bude Wonka podobně předražený průšvih jako Dr. Dolittle s Downeym jr.?
Wonka | Vertical Entertainment
Wonka
Wonka
  • O2 TV
  • Rakuten
  • Google Play
  • +2
78%
Internet je plný černých scénářů. Jedna zajímavá věc však platí. Jakmile se o nějakém očekávaném Hollywoodském filmu začne mluvit jako o blížícím se propadáku, obvykle nejde o predikce liché. O propadu Marvels se mluvilo měsíce dopředu a nakonec byla výsledná čísla ještě horší, než se čekalo. To samé platí o zmíněném Dolittleovi nebo o muzikálu s nejděsivějším CGI Cats.
Jeden by v paranoie skoro pojal podezření, že když studio vycítí průšvih, schválně ho netají, aby mělo alespoň nějaký způsob kontroly narativu (ve smyslu „diváci budou čekat to nejhorší a pak budou smířlivější“). Realita je každopádně taková, že jakmile se podobná diskuze rozjede, obvykle to pro výsledný produkt nedopadne dobře. A tentokrát se začal řešit Wonka, který za tři týdny vstoupí do kin.
Wonka
Wonka | Vertical Entertainment
Film má za sebou první testovací projekce a nadšení se nedostavilo. Diváci, kteří se zúčastnili promítání filmu, se shodli na tom, že film se prostě nepovedl. Jeden z recenzentů o něm řekl, že je „totálně mimo“, druhý ho označil za naprostý zmatek. Bavíme se samozřejmě o pár ohlasech, realita nakonec může být jiná. Ani první předpovědi toho, jak si film povede v tržbách, nicméně nejsou dobré.
Hůře už si Marvels vést nemohou. Nová marvelovka stvrzuje, že éra komiksových hrdinů končí
Filmy15. 11. 2023
Hůře už si Marvels vést nemohou. Nová marvelovka stvrzuje, že éra komiksových hrdinů končí
Snímek vyšel studio na 125 milionů dolarů a momentálně to podle analytiků vypadá na otvírák za nějakých 23. Bude to sice před Vánoci, kdy se z podobných filmů snadno stávají trvalky, tenhle tah ale nevyjde vždycky. Dolittle sice startoval v lednu, ale za podobné peníze. A když se ke 125 milionům připočte propagace, která u velkého filmu klidně vyjde i na stovku, musí si Wonka celosvětově dojít aspoň pro 400 milionů, aby studio netratilo kalhoty.
Jestli nás opravdu čeká propadák, nebo zda Wonka nakonec zaválí, zjistíme 14. prosince, kdy snímek vstoupí do kin. Mezitím se můžete podívat na Kinobox žebříček nejlepších filmů roku 2023.
zdroje: Giant Freakin Robot, talkiescorner