Timothée Chalamet jako rozverný a hravý Willy Wonka v prvním traileru

Timothée Chalamet jako rozverný a hravý Willy Wonka v prvním traileru
Wonka | Warner Bros.
Pan Wonka a jeho čokoládovna z roku 1971 režiséra Mela Stuarta s Genem Wilderem v roli excentrického majitele tajemné továrny se dodnes těší skvělé pověsti. Exkurze Karlíka obsahuje řadu památných scén i melodií, ať už pro jejich poťouchlost či romantickou krásu. Film se zároveň nebál náznaků surreálna, jež místy přechází do nečekaně odvážných a sugestivních hororových okamžiků. Výsledkem je snímek, který dodnes nemá mnoho srovnání a pro dětské publikum je nezapomenutelný.
Wonka
Wonka
78%
O víc než třicet let později se o vlastní verzi pokusil Tim Burton, když se chopil dlouho odkládané snahy Warnerů představit Karlíka nové generaci. V roli Wonky se nepřekvapivě objevil Burtonův dvorní herec Johnny Depp. Z kin si snímek odnesl slušné tržby (celosvětově 475 milionů dolarů při 150milionovém rozpočtu), jeho přijetí však bylo rozporuplné.
Wonka | Warner Bros.
Warneři doufají, že další dvě dekády odstupu povedou k lepšímu výsledku a nový Wonka se koncem letošního roku setká se vstřícnějším přijetím. Tvůrci nesáhli po ději Dahlovy knihy, Wonka bude spíše prequelem. Vyprávění má sledovat mladého dobrodruha na jeho cestě roztodivným světem, během níž se naučí ta nejroztodivnější kulinářská tajemství.
Režie se chopil britský režisér Paul King, jehož adaptace medvídka Paddingtona se stala mezinárodním fenoménem. Se scénářem mu opět pomohl komik Simon Farnaby. Wonku hraje Timothée Chalamet, spolu s ním se ve filmu objeví oscarová Olivia Colman či Rowan Atkinson.
V galerii si můžete prohlédnout fotografie z natáčení v Bathu v Anglii. Premiéra filmu je naplánovaná na 14. prosince letošního roku, Wonku tedy dostaneme jako předčasný vánoční dárek v čase adventu.