Martin Scorsese chce s DiCapriem točit další film. Vybral si strhující nezfilmovaný příběh

Martin Scorsese chce s DiCapriem točit další film. Vybral si strhující nezfilmovaný příběh
Leonardo DiCaprio a Martin Scorsese (Prokletý ostrov) | Paramount Pictures
Jde o potvrzení informací, s nimiž přišel autor newyorského bestselleru David Grann. Ten svou knihu promoval ve Francii a deníku Télérama vyzradil, že Scorsese projevil zájem o její adaptaci. Osmdesátiletý autor Taxikáře, Mafiánů či Prokletého ostrova už má hotový scénář a není divu, že se mu příběh tolik zalíbil. Dovolí mu totiž dál zkoumat nevyzpytatelnou lidskou povahu, což během své kariéry činil takřka ze všech úhlů.
Oficiální synopse Grannovy knihy zní následovně: „Kolem roku 1740 přirazí člun se třiceti vyhladovělými muži k brazilskému pobřeží. Jedná se o přeživší posádku britské flotily, která se při pronásledování španělské lodi roztříštila o pevninu. Jejich vyprávění o přežití na oceánu z nich učinilo hrdiny. O šest měsíců později se však u břehů Chile objeví další plavidlo s trojicí ještě zuboženějších mužů. Jde o námořníky tvrdící, že ostatní muži ve skutečnosti zahájili vzpouru.“
Zabijáci rozkvetlého měsíce
Zabijáci rozkvetlého měsíce | CinemArt
Scorsese chce znovu obsadit Leonarda DiCapria, jenž za ztvárnění postavy narozené v 18. století v dobrodružném dramatu Revenant dostal Oscara. Oba momentálně čeká premiéra jejich dvousetminutového neowesternu Zabijáci rozkvetlého měsíce, který má nadšené úvodní recenze a je už šestou spoluprací mezi režisérem a hercem.
Záložním plánem je pro Scorseseho, jenž nedávno mluvil též o dalším filmu věnovaném Kristovi, intimní drama Home dle knižní předlohy Marilynne Robinson. Příběh o pobožné rodině žijící v 60. letech v Iowě má méně epický rozsah než jeho poslední díla, ale pod povrchem prý bují hodnotné myšlenky, což režisér rovněž zmínil v rozhovoru pro Sunday Times. Scorsese také delší dobu chystá životopis nejmladšího prezidenta USA Theodora Roosevelta, avšak The Wager by měl mít momentálně přednost.
Ani v pokročilém věku režisér nechce zpomalovat, dokud mu tělo a mysl slouží. „Stále pátrám po odpovědi na to, jak se o sebe vlastně staráme. Mé filmy by to měly odrážet, snažil jsem se o to ze všech sil,“ dodal Scorsese, jehož zápal pro vyprávění různorodých příběhů stále neopouští.
zdroje: The Sunday Times, Télérama

Čtete nás rádi? Podpořte nás, prosím, v hlasování o Křišťálovou lupu. Děkujeme.