Angus Cloud dokončil před smrtí čtyři projekty. Kde se s ním budeme moct rozloučit?

Angus Cloud dokončil před smrtí čtyři projekty. Kde se s ním budeme moct rozloučit?
Angus Cloud | Getty Images
Cloud zatím kromě Euforie nenatočil mnoho. Až do své zlomové role v roce 2019 se ostatně nechystal na hereckou dráhu, jeho cílem bylo pracovat za kamerou. Vřelé přijetí jeho výkonu ho však přesvědčilo změnit priority a herectví chtěl dát šanci. V pondělí 31. srpna v 11:30 dopoledne však přivolaná záchranná služba prohlásila Anguse Clouda za mrtvého. Přesný sled událostí je předmětem šetření, rodina však v prohlášení informovala o jeho psychických těžkostech poté, co mu před týdnem zemřel otec.
Angus Cloud
Angus Cloud

Herec

Variery však informuje o tom, že se s hercem ještě nejspíš budeme mít příležitost rozloučit hned několikrát. Cloud podle informací pocházejících od anonymního člena štábu stihl dokončit všechny scény v chystaném hororovém projektu s pracovním názvem Radio Silence, což byla v tuto chvíli jeho největší nová role. Samotné studio Universal informaci nepotvrdilo, stejně jako se nevyjádřilo k tomu, jak plánuje postupovat.
Angus Cloud a Zendaya
Angus Cloud a Zendaya | Getty Images
Situace, že herec dokončí u rozpracovaného filmu před svou nečekanou smrtí všechny či alespoň většinu svých scén, není v branži zcela ojedinělá. Když některé záběry stále chybí, nabízí se možnost přeobsazení a přetáček. Filmaři však často chtějí složit svému kolegovi poslední poctu a studia získat publicitu. Hledají tedy způsob, jak zesnulého v obraze udržet.
Scottův Gladiátor užil svého času novátorské digitální efekty, aby na okamžik oživil Olivera Reeda. Imaginárium Dr. Parnasse zohlednilo svůj fantaskní námět a zesnulého Heatha Ledgera v nedokončených scénách nahradili Johnny Depp, Colin Farrell a Jude Law. Body dublérem pro Paula Walkera byl na place dotáček Rychle a zběsile jeho vlastní bratr, jemuž pak byla nasazená digitální maska. A marketing si dal hodně záležet, abychom o tom věděli.
Hvězda Euforie zemřela, pětadvacetiletý Angus Cloud se zřejmě nevyrovnal se smrtí otce
Téma31. 7. 2023
Hvězda Euforie zemřela, pětadvacetiletý Angus Cloud se zřejmě nevyrovnal se smrtí otce
Pokud je pravda, že Cloud dotočil všechny scény, studio čeká relativně snadné rozhodování. Jediný problém by byl, kdyby například jeho postava měla zemřít nějakým obzvlášť brutálním způsobem přímo v obraze. Nebo ještě hůř, pokud by jeho fiktivní smrt nabízela příliš očividné paralely k realitě – v takovou chvíli by se studio mohlo zdráhat snímek s Cloudem v nezměněné podobě vypustit. U hororu je tento problém víc pravděpodobný než jindy.
Detaily o snímku se zatím drží pod pokličkou. Měl by však jít ve stopách nedávného Renfielda a Neviditelného muže, jež nabízeli nový pohled na klasický kánon Universalu – studia s bohatou hororovou minulostí, pod jehož hlavičkou vznikly nejznámější Dracula, Frankenstein, Vlkodlak a další.
Angus Cloud v seriálu Euforie
Angus Cloud v seriálu Euforie | HBO
Snímek natočili režiséři Matt Bettinelli-Olpin a Tyler Gillett se scenáristou Guyem Busickem, kteří stáli za posledními dvěma Vřískoty. V jeho čele pak stane herečka Melissa Barrera, jež právě v těchto snímcích hrála protagonistku. Podle toho bychom mohli doufat ve zvládnutý popový horor. Krom Barrery a Clouda se před kamerou objeví i Kathryn Newton, Dan Stevens, Kevin Durand, Alisha Weir a William Catlett.
Nejde však o jediné budoucí potenciální setkání s Cloudem. Malou roli dokončil i pro antologický film Freaky Tales, v němž hlavní role obsadili Pedro Pascal, Jay Ellis a Jack Champion. Režisérské duo Ryan Fleck a Anna Boden vydali prohlášení, v němž vyjádřili soustrast rodině: „Angus přinesl na plac svou unikátní energii a živelnost. Budeme si ho pamatovat jako schopného, trpělivého a strhujícího člověka a pracovitého kolegu, s nímž byla radost pracovat. Neznali jsme se dlouho, ale bude nám chybět stejně jako celému světu.“
Další již realizovaná role Clouda připomene v hororu Your Lucky Day méně známého režiséra Dana Browna. Nejméně se ví o The Line Ethana Bergera, kde se mají objevit i Alex Wolff, Halle Bailey a John Malkovich. Je tedy možné, že během následujících zhruba dvou sezón se s Cloudem setkáme ještě ve čtyřech titulech.