Režisér Supermana krotí obavy. Lidé pochybují nad zástupem vedlejších postav

Režisér Supermana krotí obavy. Lidé pochybují nad zástupem vedlejších postav
Christopher Reeve jako Superman | Warner Bros.
Od obsazení Corensweta už stihlo být upřesněno několik informací. Předně, že novému Supermanovi bude stejně jako jeho představiteli, tedy 31 let. Doposud se mělo za to, že Clarku Kentovi bude v Legacy pětadvacet, což by David ještě utáhl. Podle World Of Superheroes však režisér a šéf současného filmového univerza DC James Gunn prohlásil, že k rozkolu ve věku herce a postavy nakonec nedojde. Jen pro připomenutí, Henrymu Cavillovi (a jeho Supermanovi) bylo na začátku jeho působení téměř stejně – devětadvacet. Gunn se tedy pomyslně vrací do bodu nula.
Superman
Superman
AI
67%
To ale není vše. Víc zaujaly zprávy o dalších rolích a jejich představitelích, jež nikoho ani nenapadlo vyhlížet. Nathan Fillion ztvární Green Lanterna. Tuto roli si dříve připsal Ryan Reynolds před svým řáděním jako Deadpool a výsledný kritický i komerční neúspěch je dodnes terčem posměchu všech včetně Reynoldse samotného. Lantern je přesto jedním z největších hrdinů DC a bylo jasné, že neřekl poslední slovo. Dávat ho ale rovnou do tolik vyhlížené Supermanovi sólovky?
nejhorsi-superhrdinske-filmy-ktere-kdy-spatrily-svetlo-sveta
Green Lantern | Warner Bros.
Isabela Merced pak ztvární Hawkgirl. Méně známá hrdinka má historii sahající až do 40. let, málokdo by ale tušil její náhle vynoření ze zapomnění. Podobně je na tom Edi Gathegi v roli superhrdiny Mister Terrific, jehož jméno bychom molhi přeložit jako „Pan Úžasný“. Ani tím ale nekončíme, o pár dní později Gunn na Twitteru představil postavu Metamorpho, jíž se chopí herec Anthony Carrigan. Opět se jedná o hrdinu, jehož přítomnost vzbudí pozornost každého komiksového fandy, protože i přes prominenci na papíře se za 60 let své historie nedostal do mainstreamového povědomí. Tady už se však nevyhneme logické otázce: Není toho příliš?
James Gunn
James Gunn

Herec, Scenárista

Na obranu Jamese Gunna stačí připomenout, že jeho Strážci Galaxie rovněž představili naráz relativně velkou skupinu zcela neznámých figur. Není tedy pravda, že se komiksový film musí soustředit jen na jednoho konkrétního superhrdinu. Jenže Strážce Galaxie Gunn tvořil ve zcela jiné situaci – jako režisér, který od Marvelu dostal příležitost se vyblbnout. V sázce byla pouze budoucnost samotných Strážců, nikoliv celého brandu. Nyní Gunn spolu s Peterem Safranem stanul v čele filmového DC a na jeho bedrech leží osud ztrápené filmové divize, jež po fiasku Flashe (dost možná nejztrátovější komiksovky všech dob) rozhodně nemá na růžích ustláno. Co když Gunn panikaří a chce do Supermana nacpat co nejvíc postav, aby zajistil existenci jejich samostatných filmů?
Strážci Galaxie 3
Strážci Galaxie 3 | Disney
Zdá se, že Gunna tyto spekulace dost iritují, osobně se totiž vydal na Twitter a rozesel hned několik komentářů o tom, že si snad postupem času vysloužil určitou důvěru. „Nikdy jsem netočil jeden film proto, abych připravil podhoubí pro další. Všechny postavy jsou vybrány kvůli tomu, že podtrhávají Supermanův příběh. Rozhodně ne proto, že se chystáme rozjet další franšízy. Superman a Lois jsou jasnými protagonisty,“ rozohnil se pod tweetem jednoho z pochybovačů. „Sedí do příběhu, který chci odvyprávět. Příběh je vždy na prvním místě,“ upozorňoval jinde. „Primární story se točí okolo Supermana a Lois,“ trval si na svém opodál.
Z toho můžeme vyvodit pár závěrů. Předně se Gunn zjevně cítí pod tlakem, když má potřebu se na Twitteru dokola ospravedlňovat před náhodnými lidmi. Zároveň se ale nechce vzdát své tendence objevovat pro mainstream spíš neznámé postavy, a to i za cenu rizika. A nakonec jeho zdůrazňování postavy Lois Lane naznačuje, že ceněné herečce Rachel Brosnahan chce dát víc prostoru, než kolik měla minule Amy Adams. Pravdu se dozvíme takřka na den za dva roky.