Třetí řada Zaklínače se topí v krvi. To nejlepší si chystá na poslední díly

Třetí řada Zaklínače se topí v krvi. To nejlepší si chystá na poslední díly
Zaklínač, 3. řada | Netflix
Geralt, Ciri a Yennefer se ukrývají po celém kontinentu, neboť není nikdo, kdo by neprahl po moci, jež v Ciri dřímá. Nilfgaardský císař chce zpět svou dceru, elfové doufají, že je zavede do nového bezpečného domova a zbytek království Severu ji chce využít po svém. Zkrátka tu není strana, u níž by byla v bezpečí. Geralt je však odhodlaný svou tříčlennou rodinu ochránit za každou cenu.
Zaklínač
Zaklínač
  • Netflix
72%
Jenže snaha Yennefer naučit Ciri ovládat magii selhává a zakrátko dojdou k nelehkému rozhodnutí, že potřebují pomoc ostatních čarodějů. Jediným řešením je uchýlit se do Arethusy. Bratrstvo čarodějů by mohlo dívce pomoci pochopit její moc a poskytnout jí bezpečí, jenže je mezi nimi zrádce, který oplývá ohromnou mocí. Ciri mu svým příchodem dává příležitost se jí zmocnit a ovládnout celý kontinent.
Zaklínač: trailer na 3. sérii, české titulky | Netflix
Seriál Zaklínač je pořadem, který buď milujete, nebo nenávidíte. Dva znesvářené tábory mezi sebou stále vedou spory o to, zda je tato série hodným následovníkem milovaného literárního díla Andrzeje Sapkowského. Názor si každý musí udělat sám. Je však třeba přiznat, že pokud jde o žánr fantasy, Zaklínač patří k tomu lepšímu. Má skvělou atmosféru, kostýmy i výpravu, a ačkoli triky někdy pokulhávají (je vidět, kdy jsou herci před pozadím, nebo údery do příšer nepadají přesně tam, kam by měly), celek funguje dobře a akce je tu víc než dost, stejně jako krve, peprné mluvy a lechtivých scén. 
A třetí řada v tomto duchu úspěšně pokračuje, ba dokonce je předhání. Krev teče proudem, meče řinčí, jednotlivé frakce mezi sebou intrikují a Geraltovo pátrání po ústředním padouchovi je napínavé.  Navíc se tu najde prostor pro vtip, špetku romantiky a řešení rodinných problémů. Nechybí bohužel ani slabší momenty, které většinou souvisejí s postavami pějících bardů, občas se samotným Marigoldem a dokonce tančícím Geraltem. Pomáhají však tomu, že se seriál nebere moc vážně a odlehčují bezvýchodnou situaci, do níž se ústřední trojice dostala. 
Zaklínač
Zaklínač | Netflix
Co se příběhu týče, pochvalu si zaslouží povedené propojení jednotlivých sérií. První řada měla tři různé časové linie, které mířily k finálnímu spojení. Druhá byla o Ciri a o cestě jejích adoptivních rodičů k ní, zatímco ta třetí je o rodině snažící se přežít a zůstat pohromadě. Ve výsledku je drsnější, temnější a odvážnější. Kriminální zápletka jí svědčí a politickými pletichami, mocenskými boji mezi různými frakcemi, posíláním useknutých hlav v dárkových truhlicích může připomínat Hru o trůny. Všechny postavy jsou jen figurkami na šachovnici; rády by určovaly tahy ostatních, ale nejsou schopné ovládat ani ty své. Jeden druhému se pletou do plánů a všude vládne chaos, což nahrává do karet tajemného mocného mága, který se jako jediný zdá být o krok napřed. Seriál si díky tomu drží pěkné tempo a rychle míří k finále. A jak je to s jeho věrností vůči literární předloze? Tu tvůrci nechali již dávno za sebou a zvolili si vlastní cestu. 
Společnost Netflix se premiéru třetí řady rozhodla rozdělit na dvě části. Ta první, kterou si nyní můžete pustit, čítá pět hodinových dílů a končí v nejnapínavější části příběhu. Smyčka se pomalu utahuje a konečně zjistíte, kdo je tím, jenž tahá za nitky osudu. Čekání na rozuzlení všech událostí ve zbývajících třech epizodách naštěstí nebude trvat dlouho. Druhá část Zaklínače zamíří na obrazovky méně než za měsíc, přesně 27. července. 
95%
Henry Cavill se loučí s velkou chutí a do svých posledních okamžiků v kostýmu Bílého vlka dal vše. Pokud se vám líbily předešlé řady, ta poslední bude také.
Martina „Miňonka“ Krejzlová
Martina „Miňonka“ Krejzlová
Dále se můžete podívat na žebříček nejlepších seriálů na Netlixu dle uživatelů a uživatelek Kinoboxu.