Nový Superman i Lois. Nástupce Henryho Cavilla by mohl být jeho mladším bratrem

Nový Superman i Lois. Nástupce Henryho Cavilla by mohl být jeho mladším bratrem
David Corenswet | Getty Images
Jak se hlasitě rozeznělo všemi americkými médii, hledání je oficiálně u konce. Po měsících divokých spekulací a více či méně šílených predikcí se nakonec nekoná nic šokujícího. Gunn volí na základě komplikovaného uzavřeného konkurzu právě tak, jako všichni před ním. Když přimhouříme oči, dobře stavěný brunet s ostrými rysy David Corenswet je skoro k nerozeznání od Henryho Cavilla před patnácti lety, než se z něj stala hora svalů právě kvůli ztvárnění Supermana. Největší rozdíl spočívá v tom, že se svými 193 centimetry se bude nový ochránce Metropolis nad ostatními tyčit o kus víc než jeho předchůdce.
David Corenswet
David Corenswet | Getty Images
Devětadvacetiletý Američan proslavený hlavně seriálem Politik je příslibem toho, co Gunn avizoval od počátku. Tedy záměr vyprávět příběh mladšího Supermana, který ještě není zatížený tolika zkušenostmi. Právě to měl být důvod rozloučení se s Cavillem, jenž už ve svých čtyřiceti nemohl představovat nový začátek. A co hůř, nemohl by být součástí dlouhodobého plánu. Byť by dokonalého nadmuže v tuto chvíli jistě utáhl bez problému, DC se svým rebootem pomýšlí na 10 až 15 let dopředu.
David Corenswet
David Corenswet

Herec

7.2
DC je navíc po fatálním komerčním fiasku Flashe v ještě o kus víc tristní situaci než doposud. Nový Superman se proto jistě pokusí udělat tlustou čáru za neúspěšnou minulostí. Pokud je něco překvapivé, tak jak moc se Corenswet podobá Cavillovi. Ne že by producenti během historie vykazovali při výběru tváří velkou variabilitu, přesto existovala potřeba udělat vždy alespoň malý úkrok. O jeho obsazení se spekulovalo už nějakou dobu a v jeho neprospěch se uvádělo právě to, že vypadá až příliš jako Henry.
Rachel Brosnahan
Rachel Brosnahan | Getty Images
Rachel Brosnahan pak ztvární Supermanovu novinářskou kolegyni a lásku Lois Lane. Tato role samozřejmě leží ve stínu protagonisty, filmaři by však udělali velkou chybu, kdyby ji podcenili. Superman měl vždy potíže s tím, že jeho dokonalost hraničí s nelidskostí, a žena, jež se do něj přesto dokáže zamilovat, ho v našich očích může vrátit nohama na zem. Christopher Reeve by byl bez Margot Kidder poloviční. Pokud bude Lois napsaná a zahraná špatně, může to rozbít celý film.
Rachel Brosnahan
Rachel Brosnahan

Herečka

7.0
Dvaatřicetiletá Brosnahan se pak jeví jako zodpovědná volba. Za hlavní roli v seriálu Úžasná paní Maiselová vyhrála tato stále neokoukaná herečka Emmy a dva Zlaté glóby. Snad jí tedy Gunn dopřeje dostatek prostoru. Jak to se Superman: Legacy dopadne, se dozvíme až v červenci 2025.