Superman má hotový scénář. Zachrání James Gunn skomírající DC komiksy?

Superman má hotový scénář. Zachrání James Gunn skomírající DC komiksy?
Muž z oceli | Warner Bros.
Na většinu chystaných projektů bude Gunn jen dohlížet, zhruba po vzoru Kevina Feigeho u Marvelu. Supermana se ale chopil vlastnoručně, protože pokud se nepovede on, půjde vše opět do kopru. Snímek s titulem Superman: Legacy bude mít premiéru v roce 2025 a zatím se především netrpělivě čeká na obsazení hlavní role.
Henry Cavill si sice získal hlasitou skupinu příznivců, celkově bylo ale jeho zpodobnění Clarka Kenta komerčně a kriticky neúspěšné. Odpůrci často vysvětlují, že pojmout superhrdinu ztělesňujícího naději a optimismus jako zamračeného a odtažitého muže s omezenou kapacitou hybnosti mimických svalů zkrátka nebyl nejlepší nápad. Gunn podle všeho pátrá po starším dvacátníkovi, protože chce Clarka mladšího, než byl Cavill, nechce ale opakovat Supermanův origin, tedy příběh, který by opět vysvětloval Supermanovy začátky.
liga-spravedlnosti-neni-jedina-aneb-filmy-u-kterych-se-musel-menit-reziser
Christopher Reeve jako Superman | Warner Bros.
Na svém Twitteru Gunn každopádně 18. dubna (tedy na Supermanovo 85. výročí) oznámil, že scénář je hotový a projekt vstupuje do fáze preprodukce – začíná se tedy pracovat na designu kulis a kostýmů, připravuje se harmonogram, začínají se uzavírat pevné smlouvy s herci.
DC opravu potřebuje nějaké vítězství. Black Adam a druhý Shazam skončily jako propadáky a nejbližší Flash je v tomto ohledu velká neznámá. Pozitivní pozornost vzbuzuje alespoň seriálový Penguin, v němž se vrátí Colin Farrell z Batmana Matta Reevese. Zvědavost samozřejmě obklopuje i druhého Jokera. Gunnův Superman by ale měl vrátit DC zpět do první blockbusterové ligy.