Příští Captain America změnil název a ukázal hvězdnou posilu Harrisona Forda

Příští Captain America změnil název a ukázal hvězdnou posilu Harrisona Forda
Avengers: Endgame | Marvel Studios
Původní název Captain America: New World Order už neplatí, jeho místo zabral podtitul Brave New World. Marvel tím možná reagoval na současné napjaté politické klima a namísto „nového světového pořádku“ sáhl po neutrálnějším „statečném novém světě“. Brave New World navíc odkazuje ke komiksovému svazku Secret Empire: Brave New World, který je součástí desetidílné série Secret Empire z roku 2017. Ta proslula kontroverzním příběhem, v němž se Steve Rogers (ve filmech Chris Evans) nejprve vybarví jako agent teroristické organizace Hydra a stane se fašistickým světovým vůdcem. Až posléze vyjde najevo, že šlo o dosazeného dvojníka.
Captain America: Nový svět
Captain America: Nový svět
AI
63%
Zatím nevíme, zda by se Evans mohl vrátit coby nastrčený záporák. Zloducha Samuela Sternse alias Leadera si však znovu zahraje Tim Blake Nelson, jenž jej ztvárnil už v Neuvěřitelném Hulkovi z roku 2008. A pokud zákulisní drby nelžou, Leader se ve filmu pokusí ovládnout svět vytvořením mnoha Hulků.
Vedle nepodložených informací a dohadů může fanoušky a fanynky potěšit hlavně první pohled na Harrisona Forda, jenž po zesnulém Williamu Hurtovi převzal úlohu Thunderbolta Rosse. Osmdesátiletý herec, jenž se brzy popáté představí jako Indiana Jones, dál rozšiřuje svou působnost a po prvních televizních rolích v seriálech 1923 a Terapie pravdou se vrhá i do komiksových adaptací.
V zákulisí filmu Captain America: Brave New World
Harrison Ford a Anthony Mackie v zákulisí filmu Captain America: Brave New World | Marvel Studios
Na fotografii jej vidíme po boku Mackieho, jehož charakter Sam Wilson stane v čele marvelovského filmu poprvé. Nedílnou součástí MCU je nicméně už od dob Návratu prvního Avengera z roku 2014 a před dvěma lety vedl seriál Falcon a Winter Soldier. K dispozici bude mít nový oblek, který se odchýlí od toho komiksově správného bílého a který se podobá tomu, jaký nosil v Návratu prvního Avengera Steve Rogers.
Snímek Captain America: Brave New World režíruje nigérijský filmař Julius Onah, jenž natočil sci-fi Cloverfield Paradox nebo drama Dokonalý student.