Nejdražší film od Netflixu se bude natáčet v České republice a přijde na stovky milionů dolarů. Kdo ze slavných herců k nám dorazí?

Nejdražší film od Netflixu se bude natáčet v České republice a přijde na stovky milionů dolarů. Kdo ze slavných herců k nám dorazí?
Ryan Gosling | FilmDistrict
Akční špionážní thriller The Gray Man, za nímž jako režiséři stojí bratři Anthony a Joe Russoové (Avengers: Endgame, Cherry), se bude částečně natáčet i v Praze. Místním partnerem produkce bude firma Stillking, která se zde v minulosti podílela např. na bondovce Casino Royale. V hlavních rolích chystaného snímku se představí Ryan Gosling (Drive, La La Land) a Chris Evans (Captain America: Občanská válka, Na nože).
První člověk
První člověk | Universal Pictures
Půjde o dosud nejdražší film vzniklý pro streamovací službu Netflix. Rozpočet snímku se odhaduje na 200 milionů dolarů. Do této doby byl nejnákladnějším "netflixovským" titulem mafiánský epos Martina Scorseseho Irčan, jehož rozpočet byl téměř 160 milionů dolarů.
Chris Evans
Chris Evans | če
The Gray Man bude vyprávět o agentovi CIA (Evans), který dostane za úkol dopadnout bývalého agenta, z nějž se stal nájemný zabiják (Gosling). Zatím není příliš jasné, kdo má být hrdina a kdo záporák, vzhledem k obsazení dvou hvězdných krasavců je ovšem možné, že se ústřední postavy během filmu spojí, aby čelili společnému nepříteli. Ve snímku si dále zahrají například Wagner Moura, Billy Bob Thornton nebo Jessica Henwick.
Snímek vychází ze stejnojmenné knižní série od Marka Greanyho, jež vychází od roku 2009. Tvůrci doufají, že film zaznamená úspěch, čímž umožní vznik dalších dílů.
Natáčení nyní probíhá v Los Angeles a do Prahy by se štáb mohl přesunout někdy na konci dubna. Zatím není známo, kdy bude mít film premiéru. letos to ale téměř jistě nebude.