TOP kina USA: Zloba v podání Angeliny Jolie už diváky moc nezajímá

TOP kina USA: Zloba v podání Angeliny Jolie už diváky moc nezajímá
Zloba | Disney
Měl to být další "víkend pro Disneyho", ale nakonec si vítězný taneček užívají v Sony a to navzdory tomu, že Zombieland 2 utržil "jen" 26,7 milionů a o debutovém víkendu skončil až třetí. Start je to ale o dvě mega lepší, než kolik před deseti lety dala jednička, k tomu dobré recenze a i když rozpočet narostl na téměř dvojnásobek (ze 23 milionů na 42), úspěch je prakticky jistý a dost možná je zaděláno na trojku. Snad to tentokrát nebude trvat tvůrcům dekádu.
Zato Zloba: Královna všeho zlého to pěkně projela. Skončila sice první, ale za pouhých 36 milionů, přičemž první film otevřel za 69. Jeden by řekl, že se u Disneyho z propadu druhé Alenky poučí, ale studio místo toho zopakovalo téměř všechny chyby. A diváci je za to po zásluze potrestali. Pravda, ve světě to první víkend šlo lépe (za 117 milionů), takže globálně je druhá Zloba na přijatelných 155 milionech. Jestli nás ale něco slabší disneyovky naučily, pak to, že trvalky z nich nejsou. A nová Zloba stála 185 milionů, takže potřebuje minimálně půl miliardy, aby aspoň byla blízko nule. A na to prostě nedojde.
Naprosto nezastavitelný je naopak Joker. Třetí víkend, druhé místo, 247 milionů jen z Ameriky a téměř půl miliardy ze zbytku světa. Celkem to v tuhle chvíli dělá 738 milionů, což znamená, že šílený klaun strčil v tržbách do kapsy celou Ligu spravedlnosti (657 milionů) i Muže z oceli (668), brzy si podá Sebevražedný oddíl (746) a nejspíš i Wonder Woman (821). Na jednoho maniaka sakra výkon. A to ho možná stále ještě podceňujeme.
Jak si vedly ostatní filmy, to zjistíte v našem kompletním žebříčku US tržeb.
Joker
Abigail Breslin, Woody Harrelson, Emma Stone, Jesse Eisenberg