US tržby: Král Artuš to má s největší pravděpodobností spočítané

US tržby: Král Artuš to má s největší pravděpodobností spočítané
Král Artuš: Legenda o meči vyvolává velmi rozpačité reakce. Americká kritika film víceméně strhala, ta česká se naopak mnohdy nebojí mluvit o nejprogresivnějším akčním filmu od Šíleného Maxe. Ať už má pravdu kdokoli, studio přirozeně zajímají čísla. A tady padá kosa na kámen. Nový Král Artuš otevřel za usmolených 15 milionů a o premiérovém víkendu skončil až třetí. Ani zbytek světa moc nepomáhá (zatím jen 29 milionů), takže je už nyní jisté, že se rozpočet 175 milionů dolarů studiu nevrátí. Naděje byly velké, nevyšlo to. Propad filmu má jedinou výhodu - Ritchie bude mít prostor v kalendáři a konečně snad natočí Sherlocka Holmese.
Ani komička Amy Schumer neprožila nejlepší víkend, i když její novinka Dámská jízda dopadla o něco lépe. Schumer zazářila předloni ve Vykolejené, která otevřela za 30 milionů a stala se trvalkou. Dámská jízda, kde Schumer sekunduje Goldie Hawn, má mnohem horší ohlasy a tomu odpovídá i startovné za 19 milionů na druhém místě. Film se ale bez problémů zaplatí - studio vyšel na "pouhých" 42 milionů. Tudíž by tenhle, ač výrazně slabší start, než jaký jsme od populární komičky čekali, neměl nikoho moc bolet.
Prvenství bez větších problémů obhájili Strážci Galaxie 2, kteří si na konto připsali dalších 65 milionů dolarů. Celosvětově již mají nastřádáno 632 milionů a existuje slušná šance, že půjde o další marvelovku, která pokoří hranici jedné miliardy. Hodně bude záležet na tom, kolik diváků příští týden odláká do svých spárů Vetřelec. Ohlasy nemá nejhorší, současně ale nejsou tak dobré, aby měl jistotu, že si urve většinu koláče sledovanosti.
Jak si vedly ostatní filmy, to zjistíte v našem kompletním žebříčku US tržeb.