Král Artuš: Legenda o meči

75%
Král Artuš: Legenda o meči

Novinka režiséra Guye Ritchieho osobitě a nadčasově vypráví klasický příběh jako nové akční fantasy. Když je ještě v Artušově dětství zavražděn jeho otec, zmocní se koruny Artušův strýc Vortigern (Jude Law). Artuš, oloupený o následnické právo prvorozeného syna, vůbec netuší, kdo ve skutečnosti je, vyrůstá v tvrdém prostředí městských uliček. Když se mu ale podaří vytáhnout meč z kamene, obrátí se mu život vzhůru nohama a musí vzít na vědomí svůj skutečný původ. (Vertical Ent.)




Recenze: Král Artuš: Legenda o meči

Kinobox.cz
55%

Zamrzí to, protože Guy Ritchie je jen jeden. Vždycky můžete najmout "bezejmenného" režiséra, povolat zástup grafických operátorů. Ale vyjde vám z toho nemastný neslaný spektákl, po jehož premiéře pes neštěkne. A na Králi Artušovi je dost cítit právě ta rozpolcenost mezi originálním přístupem X tím, jak k podobnému žánru přistupuje mainstreamová filmová produkce.


Brenan88
Brenan88
47 059 bodů
8
Kdybych měl k popsání filmu použit jedno slovo bylo by to slovo - Nářez !! Guy to natočil stylem sobě vlastním, což každému nemusí byt po chuti. Ja si, ale na tomto snímku pochutnal do sytosti. Už od začátku je nastolené zběsilé tempo vyprávění a jeste zběsilejší střih, který filmu náramně sluší. Celkově to modernější pojetí filmu prospívá a aspoň vybočuje ze zajetých kolejí podobných snímku. Akce je požehnaně až toho někdy bylo příliš. Kolikrát se v té záplavě všemožných soubojů a digitálního guláše člověk začne ztrácet a dostaví se bolest hlavy. To je ale tak vše co bych mohl vytknout. Králem má být sice Artuš, ale v mých očích je Jude Law korunovaný vládcem tohoto snímku. Jakožto správný Badass pořádně zatápí hlavním hrdinům a navíc u toho vypada sakra dobře. Dvě hodiny utečou jako voda a pokud film uspěje, tak bych si klidně poručil i druhý díl. PS: Soundtrack doprovázející film je ale prvotřídní a já se už těším až si ho pořídím.
Pete69
Pete69
29 102 bodů
7
Není to vůbec špatný snímek, ale čekal jsem trošku více. Scenérie hodné Pána prstenů se střídají s nudnými a na tento příběh až moc moderními dialogy s prvky "humoru". Tento alternativní příběh o Artušovi ( myšleno tak, že příběh je konzervativně podáván trošku jinak ) mě ale celkem bavil. 70%.
xxmartinxx
xxmartinxx
22 265 bodů
8
Mohlo to být méně ukecané - subjektivně to působilo delší než dvě hodiny. na druhou stranu se daří vybudovat hutný a vtahující, velmi fyzický svět, jemuž se může rovnat málokterý filmová fantasy. Guy se nezdá a i přes ohrnování nosu ze strany tolika chytrých a nejchytřejších lidí si dokáže jít stylisticky a dějově jako vždy za svým. Tohle by chtěl být Zack Snyder.


Dodatečné informace

Původní název:
King Arthur: Legend of the Sword (více)
  • USA Král Artuš: Legenda o meči
  • USA King Arthur: Legend of the Sword
  • USA Knights of the Roundtable: King Arthur
Premiéra v ČR:
11. 5. 2017
Distributor:
Vertical Entertainment
Země původu:
USA, Austrálie
Přístupnost:
12+
Čeština:
Král Artuš: Legenda o meči je dostupný s českými titulky a českým dabingem
Ocenění:
Žádná ocenění

Podobné