US tržby: O prodlouženém víkendu rozcupoval Deadpool všechny předpoklady a je z něj MEGAHIT

US tržby: O prodlouženém víkendu rozcupoval Deadpool všechny předpoklady a je z něj MEGAHIT
Ani tehdy ale neměl Ryan Reynolds se svým týmem spiklenců vyhráno. Foxové sice uznali, že je tu potencionální základna platících diváků, pořád ale nevěřili tomu, že bude Deadpool slavit v kinech úspěch. Respektive by možná úspěchu věřili, ale Reynolds odmítal natočit něco jiného než věrnou adaptaci (neboli adaptaci s hodně sprostým a infantilním humorem, krví, prostřelenými hlavami atd.). Což znamená, že tím automaticky vyloučil rodiny s dětmi. A to každé studio nerado - pokud jde o komiks - slyší. Došlo proto na kompromis, kdy sice mohlo vzniknout nekompromisní Rko, ale za skromnější rozpočet. Deadpool tak dostal do vínku 58 milionů dolarů, což je nejspíš stejná částka, za kterou tvůrci Avengers natočili "jen" svou finální bitvu.
us-trzby-o-prodlouzenem-vikendu-rozcupoval-deadpool-vsechny-predpoklady-a-je-z-nej-megahit
Jenže jednu věc Foxové podcenili. Ok, za 58 milionů nevzniknou velké akční scény ani se nemůžou angažovat megahvězdy. Ale to nijak neovlivní scénář. A právě ten je tím, o co se Deadpool může opřít (plus výborné obsazení a skvělý přístup týmu "vše s nadhledem"). Deadpool navíc vyvažuje vlnu neškodných komiksovek, kterých bylo - přiznejme si to - v posledních letech až moc. Nepotřebujeme hned jatka, ale třeba Blade byl fajn, nešlo o žádné vyložené maso a přesto měl film rating R. A takové filmy se kousky se rozhodl Marvel (a DC ostatně taky) ignorovat. Nyní se vše mění. To, co Deadpool o víkendu předvedl, totiž překonalo všechna očekávání.
Když se prvně začalo mluvit o tom, že by tenhle film nemusel skončit na šibenici diváckého zájmu, spekulovalo se o nějakých 30 milionech za první víkend. Pak čísla poskočila na 50 a později na 70. Takové byly odhady.
us-trzby-o-prodlouzenem-vikendu-rozcupoval-deadpool-vsechny-predpoklady-a-je-z-nej-megahit-1
No a na kolik si nakonec Deadpool za prodloužený víkend opravdu přišel? Na NESKUTEČNÝCH 150 milionů dolarů! Ano, čtete správně, 150! U Foxů asi v tuhle chvíli nechápou a současně bouchají šampaňské. Pokud jde o samotný víkend (pátek-neděle), urval Deadpool v té době 132 milionů. To je nejvíc, co se kdy v únoru povedlo. Padesát odstínů šedi mělo "jen" 85. A to to byl podstatně vděčnější materiál pro Valentýn. Ne, že by Deadpool v téhle rovině ztrácel. Také má romanci, navíc lepší. Takže je to vlastně nefér. Loni pánové trpěli u Padesáti odstínů šedi a letošní odplata nevyšla, protože Deadpool se líbí všem. Ale zpátky k věci. 132 mega dělá z Deadpoola hrdinu, který je v rámci otvíráků těsně za Temným rytířem, Avengery, Iron Manem a Spider-Manem (viz zde). Všechny ostatní nechává dalece za sebou.
Co to znamená pro budoucnost komiksů? Víc, než by se mohlo zdát. Úspěch Deadpoola, který má v tuhle chvíli na celosvětovém kontě již 282 milionů a půl miliardu dá s přehledem, pomůže jiným Rkovým adaptacím. Hrdinů, příliš drsných pro vlnu, která do téhle chvíle vládla, je nespočet. A nyní na ně možná konečně dojde. Takový Blade nikdy neměl větší šanci na návrat a třeba se dočkáme i toho Loba s Dwaynem Johnsonem v hlavní roli.
us-trzby-o-prodlouzenem-vikendu-rozcupoval-deadpool-vsechny-predpoklady-a-je-z-nej-megahit-2
Přestože si Deadpool urval maximum co šlo, ani další tři místa nemají vyloženě chudá čísla. Kung Fu Panda 3 pořád neoslňuje, 26 milionů se ale na kontě neztratí (a udržela druhé místo, což se počítá). Trojku si připsal nováček - komedie Jak přežít single. Recenze jsou průměrné, ale diváci se slušně baví a dopřáli tak filmu otvírák za 20 milionů, což je pro film za 38 mega přijatelné startovné. Na celé čáře naopak zklamal Zoolander 2. Tomu filmu jsme vážně věřili a nejenže ho recenzenti odstřelili, ale i diváky nezajímá. Čtvrté místo, start za 16 milionů. Čekalo se víc. Mnohem víc.
Jak si vedly ostatní filmy, to zjistíte v našem kompletním žebříčku US tržeb.