Slavní skladatelé představí Harryho Pottera, Vetřelce i Rebelku. Výtěžek Hudby Hollywoodu půjde na výzkum rakoviny.

Slavní skladatelé představí Harryho Pottera, Vetřelce i Rebelku. Výtěžek Hudby Hollywoodu půjde na výzkum rakoviny.
Jerry Goldsmith.
Jerry Goldsmith
Jerry Goldsmith.
Festival začne galakoncertem s podtitulem „Pocta Goldsmithovi & Goldenthalovi.“ Koncert bude 24. září v pražském Rudolfinu. V první části zazní díla legendárního skladatele Jerryho Goldsmithe (držitel Oscara za hororovou hudbu k filmu Přichází satan!), který by letos oslavil 85. narozeniny. V podání Filharmoniků města Prahy a Kühnova smíšeného sboru diváci uslyší hudební motivy z hollywoodských hitů Vetřelec, Mumie, Star Trek, Přichází Satan! nebo Základní instinkt.
V druhé části programu orchestr a sbor pod vedením britské
Elliot Goldenthal
Elliot Goldenthal.
ho dirigenta Nica Rainea uvedou skladby Elliota Goldenthala. Konkrétně to bude suita z filmu Titus, dále témata ze snímku Cobb, Interview s upírem a chybět nebude ani sci-fi klasika Vetřelec 3. „Když jsme se rozhodovali, kterého skladatele oslovíme pro letošní ročník, Elliot Goldenthal byl jasnou volbou. Jeho hudba je nádherná, velmi specifická a je nám velkou ctí, že pan Goldenthal přijal pozvání a do Prahy přijede,“ dodal ředitel festivalu Nikola Bojčev.
Patrick Doyle
Patrick Doyle.
Film Music Prague dále nabídne tématické projekce u příležitosti nedožitých 85. narozenin skladatele Jerryho Goldsmithe. V Kině Atlas zájemci uvidí například kouzelnou fantasy režiséra Ridleyho Scotta, snímek Legenda.Slavnostním zakončením festivalu bude galakoncert největších hitů skladatele Patricka Doylea, který patří k současné špičce tvůrců filmové hudby. V Dvořákově síni Rudolfina v pátek 26. září zazní motivy z filmů Harry Potter a Ohnivý pohár, Thor, Hamlet či Rebelka.

Trailer k filmu Thor:

Výtěžek festivalu Film Music Prague bude věnován na výzkum léčby rakoviny v Masarykově onkologickém ústavu v Brně, tentokrát na zkoumání nádorů tlustého střeva. V počtu případů je totiž Česká republika na pomyslné světové špici.
slavni-skladatele-predstavi-harryho-pottera-vetrelce-i-rebelku-vytezek-hudby-hollywoodu-pujde-na-vyzkum-rakoviny-1
Film Music Prague
24. – 26. září 2014
Lístky od Kč 349,- objednávejte zde.