US tržby: Jennifer Aniston je pořád sexy a umí to prodat, sci-fi se pere o vlastní existenci

US tržby: Jennifer Aniston je pořád sexy a umí to prodat, sci-fi se pere o vlastní existenci
Od sci-fi Elysium se čekalo hodně. Režsiér Neill Blomkamp ohromil před čtyřmi lety žánrovou bombou District 9 a bylo otázkou, jak se ve stejných vodách dokáže pohybovat s áčkovými herci a vysokým rozpočtem. Výsledek je proto lehkým zklamáním. Herecky i filmařsky Blomkamp potvrdil pověst naprosto jistého filmaře, pokud jde ale o scénář, už to tentokrát taková sláva není. Z toho důvodu se snímek dočkal "jen" velmi slušných recenzí a Elysium o víkendu odstartovalo za 30 milionů. Není to vyloženě málo pro sci-fi za 115 mega, ale District 9 vydělal o prvním víkend o 7 víc a to třicítku stál (!). Propadák z Elysium nebude, ale megahit také ne. A není to dobře. Když vezmeme v potaz nijak zářivé tržby Nevědomí, dá se očekávat, že velkým sci-fi u hollywoodských studií možná na nějakou dobu zase odzvoní. Škoda.
Sharlto Copley
Rková komedie Millerovi na tripu skončila druhá s 26 miliony. Hrála se nicméně od středy a do konce víkendu stihla nastřádat 38 milionů. Stála o milion méně, což z ní dělá jednoznačného "cena vs. tržby" vítěze týdne. A to se snímek nedočkal žádných extra recenzí. Diváci nicméně slyšeli na chytlavé trailery a krásu nestárnoucí Jennifer Aniston, která si ve filmu zahrála striptérku. Tohle byl žolík, který se tvůrcům opravdu vyplatil.
74b8cd85
Až třetí skončil spin-off série Auta Letadla. Aut dodnes platí za nejhorší pixarovku vůbec a Letadla tvořilo samotné studio Disney, jež do filmu investovalo 50 milionů. Což není moc. Ale budiž, odfláknutá animace, připomínající laciné videodobočky, to je jedna věc. Kamenem úrazu je hlavně scénář, který Letadla odsoudil do pozice zbytečného filmu, který se nelíbí prakticky nikomu. Otvírák za 22 milionů je v rámci animáků vyložený fail, což znamená třetí místo a doufejme, že si u Disneyho (potažmo v Pixaru) uvědomí, že tohle pohodlné sázení na jistotu nemá smysl. Nikoho to nebaví.
Percy Jackson: Moře nestvůr
Sequel Percy Jackson: Moře nestvůr skončil až čtvrtý se čtrnácti miliony. Už jednička nebyla žádná pecka, ale "dala se". Dvojka to v recenzích vesměs schytala, díky čemuž se investovaných 90 milionů ani omylem nevrátí a můžeme brát sérii za uzavřenou. Díky novinkám byl až na páté místo odsunut akčňák 2 zbraně, který dominoval tržbám minulý víkend. Propad o 58% není malý a Denzel Washington má na kontě po dlouhé době film, o který není chvíli po premiéře příliš velký zájem. Inu, charisma není všechno.
Denzel Washington
Šestí Šmoulové 2 stále platí ve Státech za propadák, celosvětově ale již nastřádali 150 milionů. Trojka nepochybně za pár let došmouluje do kin. Sedmý je Wolverine, který podobně jako modrásci v Americe moc netáhne, ale celosvětově má tři sta milionů, což mu dává slušné šance do budoucna. Osmá hororová pecka V zajetí démonů, devátý animovaný megahit Já, padouch 2 (vyděláno má tři čtvrtě miliardy!) a desítku uzavírá další úspěšný tahoun a to komedie Machři 2. Jak je vidno, Sandler má stále dost příznivců.
us-trzby-jennifer-aniston-je-porad-sexy-a-umi-to-prodat-sci-fi-se-pere-o-vlastni-existenci
Žebříček TOP10 z Boxofficemojo.com
Kompletní žebříček víkendových tržeb naleznete ZDE.