Elysium

71%
Elysium
V roce 2159 existují dva druhy lidí: velmi bohatí, kteří žijí na nedotčené umělé kosmické stanici s názvem Elysium, a zbytek živoří na přelidněné zničené Zemi. Tajemnice Delacourt je ochotna udělat cokoli, aby pro obyvatele Elysia zůstal zachován jejich luxusní životní styl. A naopak lidé na Zemi jsou ochotni udělat cokoli, aby se jim povedlo získat své místo na Elysiu. Max se zapojí do nebezpečné operace, která by mohla přinést rovnost dvou polarizovaných světů.



Brenan88
Brenan88
47 089 bodů
7
Neill Blomkamp je šílenec a rád si realizuje své sny. Já jsem za to osobně rád,protože jeho snímky nepostrádají akci a spousty šílených nápadu na pozadí jednoduché zápletky. Elysium je správně špinavá podívaná,která nám servíruje budoucnost v ruinách. Vizuální stránka a speciální efekty jsou samozřejmě na vysoké úrovni. Jen chtělo více zapracovat na scénáři.
xxmartinxx
xxmartinxx
22 280 bodů
6
Prometheus letoška. Kvalitně natočené, ale extrémně hloupé. Takový ten případ, kdy kdyby cokoliv začalo dávat smysl, bylo by to v kontextu až podivné. A to pomíjím, že scénář psal očividně nějaký volič Miloše Zemana - celá ta alegorie je naprosto hystericky přetažená a závěr je opravdu k smíchu. Ale jak říkám - natočeno je to hezky (i když podivně nekonzistentně) a je snadné dát se hned do odpouštění. Ale ne přes míru tří hvězd, ty jsou maximum. Zase mi to holt nevyšlo - letošek je celý zakletý.
hanys_
hanys_
18 771 bodů
6
Robocop říznutý nedávnými Paralelními světy a zároveň sociální pohádka o chudých, kteří se vzbouří proti bohatým vykořisťovatelům. Damon s telkou na hlavě nic moc, hlavním hnacím motorem je perfektní mrcha Foster a především záporák par excellance Sharlto Copley aka Kruger. Vizuálně hodně fain, jen to chtělo aby si Blomkamp napsal taky pořádný scénář. 5.5/10

Dodatečné informace

Původní název:
Elysium (více)
  • USA Elysium
  • USA Jelisej
Premiéra v ČR:
29. 8. 2013
Distributor:
Falcon
Země původu:
USA
Čeština:
Elysium je dostupný s českými titulky a českým dabingem
Ocenění:
Žádná ocenění

Podobné


Powered byJustWatch