Tržby v českých kinech: Nespoutaný Django se těší největšímu zájmu diváků

Tržby v českých kinech: Nespoutaný Django se těší největšímu zájmu diváků
Nespoutaný Django | The Weinstein Company
Bláznivý Tarantino se vrací s novým snímkem. Nespoutaný Django (2012) přivádí na scénu kruté otrokáře a bývalé otroky, kteří se budou mstít. I ta
Leonardo DiCaprio
Nespoutaný Django
k je ale Nespoutaný Django hlavně zábava. Tarantinův nejnovější herecký úlovek se jmenuje Leonardo DiCaprio a i kvůli němu nechalo o víkendu v našich kinech téměř 24 tisíc diváků 3.5 milionu korun. Oproti předchozímu víkendu jde o pokles o 34 procent. Důtky, bič a whiskey v zimě zřejmě nesvádějí tak moc jako lyže, hůlky a grog.
Martin Freeman
Hobit: Neočekávaná cesta
Druhý je Hobit: Neočekávaná cesta (2012). Na tu se o víkendu vydalo téměř 11 tisíc diváků, kteří do pokladen kin vyplatili 1.7 milionu korun. Zanedlouho přijde na tolkienovskou "pohádku" 600 tisící fanoušek fantasy žánru. Vzhledem ke kruté filmové zimě nejde o vůbec špatná čísla. Ale přiznejme si, že se od ambiciózního Petera Jacksona čekalo více. A nemáme na mysli jen tržby v našich kinech.
Jeremy Allen White, Liev Schreiber
Mládeži nepřístupno
Mládeži nepřístupno (2013), titul přímo svádějící k návštěvě kina. Alespoň mladší ročníky. Bylo jich téměř 11 tisíc a v kinech nechaly necelý milion a půl. Mládeži nepřístupno je výborně herecky obsazená komedie tak trochu fekálního (a dalšího na anatomii mířeného) rázu. Nechalo se z toho vytěžit víc, přiznejme si nahlas. Pak by i ty tržby byly vyšší. Ale i herci si občas potřebují oddechnout a spontánně se pobavit. Přejme jim to. Ještě že se na to nemusíme dívat.
Lincoln
Lincoln | 20th Century Fox
Víkendu vládly prezidentské volby. Kdo se nespokojil s televizními debatními pořady, mohl zajít na Lincolna (2012), což pravda není taková zábava jako sledovat Miloše Zemana během sebevražedného letu po schodech hotelu. Po víkendu čtvrtý Lincoln potvrdil, jak to lidé mají. Na velkofilm Stevena Spielberga nominovaný na Oscara přišlo o premiérovém víkendu pouhých 8 tisíc diváků. Snímek vydělal milion korun. Což je několikanásobně méně, než kolik stály české prezidentské volby. Někdo se zkrátka radši než na Lincolna dívá na Zemana. A nemusí jít o majora.
Pátí jsou po víkendu Bídníci (2012), hvězdně obsazený muzikál. V českých kinech vydělal 900 tisíc korun, když jej shlédlo 6.5 tisíce diváků.
Kozí příběh se sýrem
| BontonFilm
Nejvýše postaveným českým filmem žebříčku Top20 je na 18. místě Kozí příběh se sýrem (2012). O víkendu snímek vydělal necelých 75 tisíc korun. Přišlo na něj 993 diváků. Po čtrnácti týdnech v kinech je to ale držák. To se musí nechat.
Aktuální žebříček tržeb a návštěvnosti tuzemských kin najdete ZDE.