Hřebejk roztočil Nevinnost s Vetchým a Munzarem

Hřebejk roztočil Nevinnost s Vetchým a Munzarem
Vetchý ve vězení!
hrebejk-roztocil-nevinnost-s-vetchym-a-munzarem-1
Uznávaný lékař, milovaný otec a manžel čelí obvinění z velmi těžkého zločinu. Ze dne na den vyměnil dobrou adresu za celu ve vazební věznici, odkud se nevina prokazuje hodně těžko, zvlášť když protistraně pomáhá člověk, který může být motivován osobní pomstou. Zvítězí pravda nad lží a nenávistí? A bude to vůbec znamenat vítězství? Nebo cena za tuhle životní zkušenost bude až příliš velká?
„Náš film vypráví o lásce a jejích nejrůznějších tvářích," vysvětluje trojnásobný držitel Českého lva za filmy Šakalí léta, Musíme si pomáhat a Horem Pádem a čtyř dalších nominací. "Láska motivuje jednání všech našich postav. Je tu láska rodičovská, láska dítěte k rodičům, láska manželská, láska přátelská, láska uražená, láska zrazená, láska nerovná, láska posedlá, vymyšlená, vylhaná, láska zakázaná, láska mimo zákon a láska člověka k člověku,“ dodává Hřebejk.
Munzar se vrací po 23 letech
hrebejk-roztocil-nevinnost-s-vetchym-a-munzarem-2
Kostra příběhu vznikla ještě před filmem Kawasakiho růže, scénář se jmenoval S pravdou ven, ale tvůrci ještě nebyli spokojeni se všemi jeho nuancemi. Ta chvíle prý přišla až nyní. Producentských otěží se stejně jako v případě Kawasakiho růže chopili Rudolf Biermann a Tomáš Hoffman, přičemž stejně jako u předchozího filmu i tentokrát režisér vsadil na jeden velký herecký návrat. Sedmasemdesátiletý Luděk Munzar stál u zrodu filmu naposledy před  třiadvaceti lety, když jeho recitačních a hlasových dispozic využil režisér František Vláčil ve snímku Mág.
Velmi netradiční je i obsazení Ondřeje Vetchého, který kontroverzní role moc často nehraje.
Natáčet se bude nejen v Praze ale i na Máchově jezeře a první diváci film uvidí už v lednu 2011.