Nevinnost

69%
Nevinnost
Plakát traileru

Cesta z vrcholu na absolutní dno může být velmi rychlá. Někdy stačí jediná věta a všechno, co jste dosud budovali, se zhroutí jako domeček z karet. Uznávaný lékař, milovaný otec a manžel čelí obvinění z velmi těžkého zločinu. Ze dne na den vyměnil dobrou adresu za celu ve vazební věznici, odkud se nevina prokazuje hodně těžko, zvlášť když protistraně pomáhá člověk, který může být motivován osobní pomstou. Pravda prý nakonec vždycky zvítězí nad lží a nenávistí. Někdy to ale nemusí znamenat vítězství. Zvlášť když ve snaze zachránit se vyplavou na světlo tajemství, která měla zůstat navždy skrytá.




Recenze: Nevinnost

Kinobox.cz
70%

Režisér Jan Hřebejk a scenárista Petr Jarchovský bruslí na tenkém ledě sexuálního zneužívání mladistvých. Dlouho se zdá, že vykroužili vynikající film. Pak ale nastoupí vražedná desetiminutovka a navrch ještě devatero nastavených konců.


xxmartinxx
xxmartinxx
22 268 bodů
4
Velmi zmatená snaha o nápravu sebe sama. Tohle Hřebejkovi bohužel nevyšlo, hlavně kvůli poslední půlhodině. A platí, že závěr je nejdůležitější část každého snímku - čas na vyložení karet. A tyhle jsou opravdu prázdné. Dobře natočené a plné potenciálu. Tím větší škoda. 2/3 hvězdy, ještě popřemýšlím.
hanys_
hanys_
18 771 bodů
8
Duu Hřebejk & Jarchovský ta vážná nota nalazena už u Kawasakiho růže opravdu sedí. Jeden z nejlepších českých snímků za posledních 10 let... 8/10
hrumsrt
hrumsrt
9 188 bodů
8
Od Hřebejka až nezvykle vážný snímek, který v jeho rukách díky dobrému tématu vyznívá dosti dobře. Není třeba se hádat, kdo komu kouká přes rameno, ale novější severský film Hon je úplně jiná jízda. Silné téma s výborným obsazením, kde se jede po silné dramatické vlně při níž mám velkou chuť dojít rozhřešení. Ondřej Vetchý je jedním z nejlepších českých herců svojí doby a v čistě vážné roli si ví rady. Všechno je dobře, vyšetřování a nálady postav se vyvíjejí, všudypřítomné dusno má svůj efekt. Když tu se ale scénář rozhodne vlastně nosné téma snímku takřka lusknutím prstu uzavřít. Odvážný krok, jaký ukončuje hodně povedené drama.. Avšak pak se rapidně mění tón snímku a slovo si bere Aňa Geislerová jejíž činy a i samotný závěr nechápu, a tak se v té postavě tak dlouho rochníme až je úplná škoda, že to nejsou třeba dva rozdílný filmy. I když teda pořád platí, že ten první film by byl minimálně dvakrát tak zdařilejší. Děsná škoda, že tvůrci takhle "vyplňovali" celovečerní filmovou stopáž. Škoda a kvůli téhle lince nebudu na snímek vzpomínat v nejlepším.. Za první "příběh" bych mohl uvažovat o plném počtu, za ten druhý bych možná nevypotil ani trojec a navíc už se nemám chuť se na snímek znova dívat (proto je výsledek takový "vstřícný"). Hanba, asi jste si měli ten Hon dokoukat do konce. Pane Hřebejk, tohle byla opravdu chyba! 70%

Dodatečné informace

Původní název:
Nevinnost (více)
  • Česká republika Nevinnost
Premiéra v ČR:
20. 1. 2011
Distributor:
Bontonfilm
Země původu:
Česká republika

Podobné


Powered byJustWatch