Adam Sandler bude kosmonautem z Čech! K Venuši se vydá s režisérem Černobylu

Adam Sandler bude kosmonautem z Čech! K Venuši se vydá s režisérem Černobylu
Drahokam | Netflix
Adam Sandler nepotřebuje obšírnější představování. Coby hlavní tvář stále
Drahokam
Drahokam - Adam Sandler | Hollywood Reporter
oblíbených komedií jako Billy Madison, Trestná lavice nebo 50 × a stále poprvé ho lze považovat za jednoho z nejznámějších herců současnosti, ačkoli v poslední dekádě zásoboval obecenstvo tristními projekty ve stylu Jack a Jill či Pixely. Poslední dobou se ale jeho jméno skloňovalo zejména ve spojitosti s takřka oscarovým výkonem v oceňovaném dramatu Drahokam, kde Sandler zase jednou prokázal, že zvládá i serióznější a náročnější party. Jeho nejnovější snímek Hubieho Halloween je pravda návratem k těm spíše proklínaným Sandlerovkám a o jeho výkonu nelze mluvit v pozitivním duchu, avšak na ambicióznější a odlišné úlohy herec očividně ještě nezanevřel.
Novým projektem od Netflixu, s nímž má Sandler lukrativní smlouvu od roku 2015, totiž bude adaptace české knihy Kosmonaut z Čech od spisovatele Jaroslava Kalfaře. Přesněji řečeno se jedná o román psaný v angličtině, neboť Kalfař odešel žít do USA již ve svých 15 letech, ale přesto nepostrádá mnoho neodmyslitelných vazeb s naším národem včetně důležitosti roku 1989. Příběh románu si bere z inspiraci například z díla Arthura C. Clarka a vysílá kosmonauta Jakuba Procházku na dalekou cestu k planetě Venuši a za objevováním neznámých vesmírných úkazů, konkrétně záhadného prachu. V odlehlém vesmíru mu přitom dělá společnost pouze mimozemské pavoukovité stvoření a příběh nabízí hravou směsici žánrů, v níž neschází trocha filozofování, historické reflexe či alegorie.
Černobyl
Černobyl | HBO
Sandler samozřejmě ztvární titulní roli a už nyní lze konstatovat, že by mu mohla sedět jako ulitá - kdo viděl například Opilí láskou, tak si jistě dokáže představit, jak oblíbený komik bizarně filozofuje s vesmírným pavoukem a bojuje sám se sebou ve zdánlivě nezařaditelné herecké póze. Kromě něj ale láká také jméno režiséra, kterým bude tvůrce velebeného Černobylu Johan Renck. Ten zanechal výraznou stopu také v seriálu Vikingové a jeho tvorba rozhodně atakuje pouze pochvalné přívlastky, tudíž se především Sandlerovi fanoušci snad mohou začít opatrně těšit. Zvědaví ale budou určitě všichni čeští diváci, neboť zatím nepojmenovaná adaptace Kosmonauta z Čech zkrátka skýtá až příliš lákavou tuzemskou stopu.