Divákovi jsou v patách vyšetřovatelé vraždy indiánské dívky a Hřebejkův Dezertér

Divákovi jsou v patách vyšetřovatelé vraždy indiánské dívky a Hřebejkův Dezertér
Wind River | The Weinstein Company
Talentovaný scenárista, herec a příležitostný režisér Taylor Sheridan (Sicario, Za každou cenu) představuje atmosférickou novinku ze zasněžených plání Wyomingu s názvem Wind River. Oč jde? Stopař v podání Jeremy Rennera najde tělo mrtvé indiánské dívky a spolu s mladou agentkou FBI (Elizabeth Olsen) mají za úkol případ objasnit. Jak si žena z Los Angeles povede v mrazivém prostředí vedle ostříleného stopaře?
Wind River: trailer | Falcon
Působivost snímku dodávají přírodní kulisy, tématika odkazující na původní indiánské obyvatele, psychologie postav, herecké výkony a dialogy. Recenzenti prozatím dávají Wind River velmi solidních 76 procent.
Filmová trilogie Zahradnictví tvůrčího dua Jan Hřebejk, Petr Jarchovský se přelívá do druhé třetiny. Snímek s podtitulem Dezertér vstupuje do kin a diváky seznámí s osudy majitele luxusního kadeřnického salonu (Jiří Macháček). Je po 2. světové válce, Macháček se s podlomeným zdravím vrátil s nacistických lágrů a hodlá pozvednout rodinný podnik. Jenže ještě netuší, že se blíží Únor 1948 a komunistický převrat, který opět zamává s jeho životem a vztahy uvnitř rodiny.
Jiří Macháček
Zahradnictví: Dezertér | Karel Cudlín
Dle prvních recenzí se po prvním Rodinném příteli v rámci trilogie nic moc nemění. V D ezertérovi se opět představí plejáda tuzemských herců a postav, tudíž je dobré mít před návštěvou kina "nakoukánu jedničku". Sem tam dojde na humornou epizodu a vtípek, v mírné obměně pomrkávající na Pelíšky (1999), kterým Dezertér předchází.
Hororový žánr obohatí snímek Amityville: Probuzení (2017). Proslulý strašidelný dům diváky děsí skoro tři dekády. Novinka režiséra Francka Khalfouna (Maniak) představuje prequel k událostem z roku 1979, kdy se do domu nastěhovala rodina Lutzových. O život budou ve strašidelném domě usilovat dvojčata Bella a James, sestra Juliet a jejich matka.
Máma z basy
Máma z basy | Česká televize
Netradiční pohled do vězeňského prostředí přináší dokumentární film Máma z basy (2017). Snímek je příběhem třech žen, které ve Světlé nad Sázavou podstupují zvláštní sociální experiment: budou moci nastoupit výkon trestu se svými dětmi. Oddělení funguje od roku 2002 a je v českém vězeňství unikátní. Základní myšlenka, která stojí za vznikee, je, že jedna z možností nápravy člověka je právě skrze mateřskou lásku, vybudování funkčního sociálního vztahu, kde člověk nenese zodpovědnost pouze za sebe, ale také za svého potomka.
Do kin jde snímek režisérky Veroniky Jonášové v rámci alternativní distribuce za podpory organizace Hate Free. Na jejich webu máte možnost projekci filmu uspořádat na místě, které si sami vyberete.
Black Sabbath: The End of the End
Black Sabbath: The End of the End
Pro hudební fanoušky je připraven záznam posledního koncertu skupiny Black Sabbath: The End of The End (2017) a milovníci umění, především italské renesance, jistě ocení dokument věnovaný Raffaellovi: Lordu umění (2017).
Flavio Parenti
Raffaello: Lord umění
Seznam všech zářijových premiér najdete ZDE.
Seznam všech filmů v kinech podle % hodnocení uživatelů Kinobox.cz najdete ZDE.